“Η υποστήριξη που είχα και συνεχίζω να έχω από την οικογένεια της Green Family είναι διαρκής σε όλα τα επίπεδα”

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 08 Νοεμβρίου 2019
“Η υποστήριξη που είχα και συνεχίζω να έχω από την οικογένεια της Green Family είναι διαρκής σε όλα τα επίπεδα”

Τα στοιχεία που οδήγησαν τον κ. Νίκο Λεωνίδα, να συνεργαστεί με τη Green Family ήταν αρκετά. Πρώτα απ’ όλα η όλη επιχειρηματική ιδέα ήταν πολύ κοντά στον τρόπο ζωής και τις διατροφικές του επιλογές. Στη συνέχεια μέσα από έρευνα αλλά και προσωπικές επαφές με τους ανθρώπους της εταιρείας διαπίστωσε το πάθος και το όραμα που διακρίνει την ηγετική ομάδα της καθώς και το επίπεδο οργάνωσής της.

green family volos franchise bio
Νίκος Λεωνίδας, Franchisee της Green Family, στον Βόλο

«Παράλληλα αναγνώρισα την επιχειρηματική ευκαιρία μέσα από την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης σε ένα νέο τομέα για εμένα αλλά σε μια αγορά που γνωρίζω καλά αφού ήδη δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον Βόλο. Η νέα αυτή πρόταση θεωρώ ότι αποτελεί την άριστη επιλογή και ήδη τα μηνύματα από την τοπική αγορά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και θετικά με την άμεση ανταπόκριση των καταναλωτών του Βόλου στην πρότασή μας. Η καινοτομία της πρότασης, η κερδοφορία, η υποστήριξη του δικτύου προς τους franchisees αλλά και το προσωπικό life style ήταν κάποια από τα κριτήρια που με οδήγησαν τελικά στην απόφαση να συνεργαστώ με την οικογένεια της Green Family».

Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή σε σχέση με το concept, συζητήσατε με άλλους franchisees για την πορεία και τις εμπειρίες τους στο δίκτυο; 

Πριν αποφασίσω να ενταχθώ στο δίκτυο της Green Family θα ήθελα να σας πω ότι παρακολούθησα την εταιρεία στα καταστήματά της περισσότερο σαν πελάτης. Επισκέφθηκα τα καταστήματα της εταιρείας τόσο στη γειτονική Λάρισα όσο και στη Θεσσαλονίκη όταν βρισκόμουν για επαγγελματικά ταξίδια, για να διαπιστώσω ο ίδιος τον τρόπο λειτουργίας αλλά και να δω πώς είναι στημένα τα καταστήματα της αλυσίδας. Αυτό που με εντυπωσίαζε σε κάθε επίσκεψή μου στα καταστήματα ήταν αφενός η πληρότητα σε προϊόντα και κωδικούς που κάλυπταν κάθε είδους ανάγκη για μια οικογένεια αλλά και για οποιονδήποτε ήθελε να στραφεί σε μια πιο υγιεινή διατροφή αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των εργαζομένων στην αλυσίδα με απόλυτα πελατοκεντρική προσέγγιση. Επίσης μου άρεσε πάρα πολύ το στήσιμο των καταστημάτων. Επισκέφθηκα αρκετές φορές τα καταστήματα και στη συνέχεια είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με την ηγετική ομάδα της Green Family και πιο συγκεκριμένα με τον κύριο Πανταλέωντα και τους συνεργάτες του, όπου μέσα από αναλυτικές συζητήσεις μου παρείχαν κάθε πληροφορία που χρειάστηκα ώστε να καταλήξω στην επιλογή μου. Να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά με την αλυσίδα της Green Family στην πόλη μου.

Τι ρόλο έπαιξε για εσάς η γνωριμία με τους εκπροσώπους των franchisors πριν την τελική σας επιλογή;

Όπως σας είπα πριν η γνωριμία μου με τους ανθρώπου της Green Family ήρθε αφού πρώτα είχα ολοκληρώσει την προσωπική μου έρευνα σχετικά με τη συγκεκριμένη αλυσίδα και αφού είχα ήδη δημιουργήσει τις προσωπικές μου προσδοκίες σχετικά με μια μελλοντική συνεργασία. Η προσωπική επαφή επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μου και μάλιστα μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα ιδιαίτερα χαρούμενος όταν διαπίστωσα ότι αυτό το πάθος και η αγάπη που ήταν διάχυτη στα καταστήματα προέρχονταν από πραγματικά παθιασμένους με τη δουλειά τους ανθρώπους, με ιδιαίτερο όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη της αγοράς των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα. Σαφώς λοιπόν η γνωριμία μου με τους ανθρώπους της Green Family έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική μου απόφαση.

 green family volos franchise 2019

Είμαι χαρούμενος που έχω επενδύσει σε μια εταιρεία που στηρίζει τον Έλληνα βιοκαλλιεργητή αλλά και τις Ελληνικές μικρές οικοτεχνίες

Οι ώρες εργασίας κατά το άνοιγμα μιας επιχείρησης είναι πολλές. Σκεφτήκατε ποτέ, λόγω πίεσης ή κούρασης, ότι κάνατε λάθος επιλογή στο να γίνετε εσείς επιχειρηματίας;

Πριν ξεκινήσει η συνεργασία μου με την Green Family δραστηριοποιούμουν και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην πόλη του Βόλου, οπότε γνωρίζω πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν για να πετύχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Φυσικά κάθε νέα αρχή έχει τις δικές της απαιτήσεις, τα δικά της άγχη και νέους προβληματισμούς. Όμως αυτά ακριβώς την κάνουν και ιδιαίτερα ελκυστική ως διαδικασία. Η απάντηση λοιπόν είναι ότι όχι ποτέ δεν σκέφτηκα ότι έκανα μια λάθος επιλογή ή ότι είμαι κουρασμένος κ.λπ. Ο επαγγελματισμός και η διάθεση για προσωπική αλλά και εταιρική επιτυχία είναι πολύ μεγάλο κίνητρο για να ξεπερνά κάποιος την κούραση και τις ανασφάλειές του. Αν αυτό συνδυαστεί και με μια καλή επαγγελματική συνεργασία όλα γίνονται πιο εύκολα!

Υπήρξαν στιγμές που οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε θεωρήσατε ότι είναι ανυπέρβλητες; Πώς το ξεπεράσατε;

Σε κάθε νέο επιχειρηματικό βήμα, ειδικά όταν δεν γνωρίζει κανείς το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί επαγγελματικά όλα του φαίνονται δύσκολα και ανυπέρβλητα. Παράλληλα όμως η διάθεση να προχωρήσεις σου δίνει ώθηση να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Πάντα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες τις περισσότερες φορές όταν βρίσκεσαι στην φάση που προηγείται των εγκαινίων (συζητήσεις για την συνεργασία, κατασκευαστική περίοδος, αναζήτηση σημείου κ.λπ.), όπως σας είπα όμως, η συνεχής επαφή με τους ανθρώπους της Green Family, η άψογη συνεργασία μας από την πρώτη μέρα που οριστικοποιήθηκε η απόφαση της συνεργασίας μας, η υποστήριξη που παρείχε η εταιρεία προς εμένα αλλά και προς όλους τους εμπλεκόμενους αποτέλεσε βασικό όχημα για να ξεπεραστούν με επιτυχία οι όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν. Θεωρώ λοιπόν ότι ναι στο επιχειρείν υπάρχουν δυσκολίες, όμως όταν η συνεργασία βασίζεται σε αμοιβαιότητα και κοινή διάθεση για υπέρβαση και επιτυχία όλα ξεπερνιούνται.

green family bio franchise 2019

Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια οικογένεια που προσέχει τα παιδιά της και δεν τα βλέπει μόνο ως επενδυτές αλλά ως άμεσους και σημαντικούς συνεργάτες.

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η υποστήριξη της οικογένειάς σας σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο, πριν αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε στη δική σας επιχείρηση;

Κάθε νέος άνθρωπος έχει ανάγκη την υποστήριξη των ανθρώπων που αγαπά και τον αγαπούν. Η οικογένεια είναι ο πιο ισχυρός θεσμός και καταλύτης στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του καθένα μας. Ευτυχώς έχω τη χαρά και την ευλογία να έχω την πλήρη ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειάς μου για τις επαγγελματικές μου αποφάσεις. Θα ήθελα όμως στο σημείο αυτό να τονίσω κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εκτός από τη φυσική οικογένεια του καθενός μας υπάρχει και η επαγγελματική οικογένεια και αυτή πολλές φορές είναι περισσότερο καθοριστική για την επιτυχία ενός επαγγελματικού εγχειρήματος. Η υποστήριξη λοιπόν που είχα και συνεχίζω να έχω από την οικογένεια της Green Family είναι διαρκής σε όλα τα επίπεδα, από την πληρότητα των προϊόντων, τις επικοινωνιακές ενέργειες, την εκπαίδευση του προσωπικού, τις παρατηρήσεις για συνεχή βελτίωση, τη διαμόρφωση μιας εταιρικής κουλτούρας (σαν τη διαμόρφωση του χαρακτήρα), τη διάθεση για συνεχή καινοτομία και ανάπτυξη, την προσπάθειά μας για τη διαμόρφωση ενός σημείου αναφοράς για τα βιολογικά προϊόντα και την υγιεινή διατροφή στην πόλη του Βόλου. Είμαι λοιπόν διπλά χαρούμενος αφού βρήκα την απόλυτη υποστήριξη για το επιχειρηματικό μου βήμα τόσο από την φυσική όσο και την επαγγελματική μου οικογένεια.

Εξετάσατε αν τα στοιχεία του χαρακτήρα σας ταιριάζουν με τη συμπεριφορά της ομάδας των franchisors και τον τρόπο διαχείρισης του δικτύου;

Πριν σας ανέφερα ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μου για την συνεργασία μου με την Green Family η επαφή μου και η γνωριμία μου με την ηγετική ομάδα της εταιρείας. Σαφώς και διέκρινα πολλά στοιχεία κοινά. Η ύπαρξη αυτών των στοιχείων σαφώς και έπαιξε τον ρόλο της στην τελική μου επιλογή. Διέκρινα και είδα μια ομάδα ανθρώπων απόλυτα επαγγελματιών με έντονο πάθος και αγάπη για τα καταστήματα και την επιχειρηματική τους ιδέα αλλά και γενικότερα για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται. Οι διαδικασίες λειτουργίας σε όλα τα επίπεδα δράσης, ο υποστηρικτικός μηχανισμός, οι έλεγχοι της πορείας, η καθοδήγηση και η συνεχής εκπαίδευση των ανθρώπων μας έτσι και αλλιώς είναι προτεραιότητες και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συμβαίνουν στην εταιρεία μας. Όπως σας είπα και πριν η επαγγελματική μου οικογένεια είναι πλέον μέρος της Green Family ως το πιο μικρό παιδί της οικογένειας αυτής αφού είμαστε το τελευταίο μέλος που προστέθηκε στην Green Family. Έτσι λοιπόν όπως σε κάθε οικογένεια έτσι και σε εμάς πρέπει να υπάρχει η καθοδήγηση, η προστασία, το αίσθημα ασφάλειας αλλά και το πνεύμα συνεργασίας. Είναι σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος ειδικά όταν αυτό είναι σε ένα νέο κλάδο που απαιτεί υψηλότερο επίπεδο γνώσης.

green family bio bakery 2019

Είμαι χαρούμενος που μέσα από την επιχειρηματική δράση παρέχεται στον επενδυτή ένα υψηλό ποσοστό κερδοφορίας γεγονός που κάνει τη σχέση ακόμη πιο δυνατή.

Απευθυνθήκατε σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων franchiseγια να λάβετε μια πιο πλήρη ενημέρωση; Πόσο χρήσιμη σας φάνηκε η αρωγή τους;

Όχι πριν πάρω την τελική μου απόφαση δεν απευθύνθηκα σε κάποια εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων. Μίλησα με ανθρώπους που εμπιστεύομαι, έκανα την προσωπική μου έρευνα αγοράς, παρακολούθησα την εταιρεία, μίλησα και με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο και κατέληξα στην απόφασή μου για την οποία μπορώ να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος.

Συμβουλευτήκατε κάποιον νομικό σύμβουλο προτού προχωρήσετε στην τελική συμφωνία με την εταιρεία;

Σε κάθε επιχειρηματικό βήμα και όταν πρόκειται για συνεργασίες ζωής επιβάλλεται να συμβουλευόμαστε τους ειδικούς. Εξάλλου ήταν και μια από τις απαιτήσεις των ανθρώπων της Green Family να ελέγξει ο νομικός μου σύμβουλος τις συμβάσεις μας για να εξασφαλιστεί η καθαρότητα και η εμπιστοσύνη στη σχέση μας με απόλυτα διάφανο και καθαρό τρόπο. Η απάντηση στο ερώτημα συνεπώς είναι ναι ο νομικός μου σύμβουλος σε συνεργασία με την νομική ομάδα της Green Family διαμόρφωσαν τους όρους της συνεργασίας μέσα από την σύμβαση Franchise που υπογράφηκε.

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising;

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου επιβεβαιώνει την αρχική μου εκτίμηση και τη διαμόρφωση των αρχικών μου προσδοκιών. Λαμβάνουμε υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα δράσης μας, λειτουργικά, επικοινωνιακά, εκπαιδευτικά αλλά και ασφάλεια αφού γνωρίζουμε ότι η μαμά εταιρεία είναι δίπλα μας για να μας προστατέψει ακόμη και σε επίπεδα και θέματα που σχετίζονται με αθέμιτο ή μη υγιή ανταγωνισμό. Είμαι χαρούμενος γιατί ανήκω επαγγελματικά σε μια οικογένεια που νοιάζεται για την επιτυχία του καταστήματος και για την επένδυση του συνεργάτη της. Είμαι χαρούμενος που ανήκω σε μια εταιρεία που δεν φοβάται να μοιράσει τη γνώση της σχετικά με τα προϊόντα και τον κλάδο. Επίσης είμαι χαρούμενος που έχω επενδύσει σε μια εταιρεία που στηρίζει τον Έλληνα βιοκαλλιεργητή αλλά και τις Ελληνικές μικρές οικοτεχνίες, σε μια εταιρεία που πιστεύει στην πράξη στη διαφάνεια της σχέσης με τον καταναλωτή, στην εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ εταιρείας και πελάτη. Είμαι τέλος χαρούμενος που ανήκω σε μια οικογένεια που προσέχει τα παιδιά της και δεν τα βλέπει μόνο ως επενδυτές αλλά ως άμεσους και σημαντικούς συνεργάτες. Σαφώς εντελώς επιχειρηματικά είμαι χαρούμενος που μέσα από την επιχειρηματική δράση παρέχεται στον επενδυτή ένα υψηλό ποσοστό κερδοφορίας γεγονός που κάνει τη σχέση ακόμη πιο δυνατή. Η ύπαρξη τόσων προνομίων τόσο προς τον επενδυτή αλλά κυρίως προς τους πελάτες μας ομολογώ ότι με κάνουν να αισθάνομαι ότι η εμπειρία μου στον κόσμο του Franchising είναι περισσότερο από καλή.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

GREEN FAMILY