Hans & Gretel: μια sweet & candy πρόταση, βγαλμένη από παραμύθι!

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 07 Μαρτίου 2019
Hans & Gretel: μια sweet & candy πρόταση, βγαλμένη από παραμύθι!

«Η κοινωνία μας αγκάλιασε με πολλή αγάπη πριν καλά – καλά ξεκινήσουμε», μας εξηγούν ο Αλέξανδρος Ελύτης και ο Ανδρέας Πανηγυράκης, franchisees της Hans & Gretel στην Κέρκυρα. Οι παροχές υψηλής ποιότητας και το αναγνωρισμένο brand του Hans & Gretel, έκαναν τον κόσμο στο νησί να εμπιστευθεί αμέσως το κατάστημα και σύντομα να γίνει πιστός στη νέα αυτή αγοραστική και παραμυθένια εμπειρία.

HANS GRETEL franchisee corfuΠοια η «μαγική» συνταγή που έκανε το νέο Hans & Gretel το αγαπημένο στέκι της Κέρκυρας; Έχοντας αφενός προηγούμενη εμπειρία στον χώρο της εστίασης και αφετέρου την πολύπλευρη στήριξη του δικτύου, ο κύριος Αλέξανδρος Ελύτης και ο κύριος Ανδρέας Πανηγυράκης αποφάσισαν να μπουν στην οικογένεια του sweet & candy factory και σε διάστημα μόλις μερικών μηνών εδραιώθηκαν στην καρδιά και στην προτίμηση των μικρών αλλά και των… «μεγάλων» παιδιών! Η ολοκληρωμένη μεθοδολογία ανοίγματος του καταστήματος, σε συνδυασμό με τις δοκιμασμένες στρατηγικές ανάπτυξης βοήθησαν τους δύο επιχειρηματίες να κάνουν «ένα δυναμικό ξεκίνημα, ακολουθώντας μια συνεχώς ανοδική πορεία, με μόνιμη καθοδήγηση και συνεχή υποστήριξη», όπως υπογραμμίζουν.

Γιατί επιλέξατε να ενταχθείτε σε ένα δίκτυο franchise;

Το ανταγωνιστικό πεδίο, οι νέες καταναλωτικές συμπεριφορές και συνολικά το νέο τοπίο της αγοράς, δημιουργεί μεγάλη πίεση στις ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Πιστεύουμε πως μόνο ισχυρές εταιρείες και καταστήματα σε επίπεδο δικτύου και επώνυμης διασφάλισης προϊόντων μπορούν να αντεπεξέλθουν και να αξιοποιήσουν αποδοτικά τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά.

Hans and Gretel corfu

Γιατί επιλέξατε το Hans & Gretel ως επιχειρηματίες και γιατί κρίνατε ότι είναι το κατάλληλο σύστημα Franchise για την Κέρκυρα;

Με την ένταξή μας στο δίκτυο της Hans & Gretel είχαμε τη δυνατότητα για μια ολοκληρωμένη μεθοδολογία ανοίγματος του καταστήματος, να διαθέτουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα και να υλοποιήσουμε δοκιμασμένες στρατηγικές ανάπτυξης. Όλα αυτά δηλαδή που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα δυναμικό ξεκίνημα, ακολουθώντας μια συνεχώς ανοδική πορεία, με μόνιμη καθοδήγηση και συνεχή υποστήριξη. Η Κέρκυρα πέρα από μια τουριστική περιοχή με μεγάλη κίνηση και συνεχόμενη ροή επισκεπτών, διαθέτει ιδιαίτερη κουλτούρα, με ανθρώπους που αναζητούν και είναι έτοιμοι να δεχτούν πρωτότυπες και ξεχωριστές προτάσεις.

hans and gretel corfu8

Το Hans & Gretel αποτελεί ένα νέο και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα concept που δημιουργεί μια νέα κατηγορία καταστημάτων. Τι σας έκανε να το επιλέξετε και πώς το ξεχωρίσατε από τα υπόλοιπα brands της αγοράς;

Η άμεση αναγνωρισιμότητα του brand, η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, το ιδιαίτερο προϊοντικό μείγμα, το δοκιμασμένο και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό μοντέλο και βέβαια η μοναδικότητα του concept, είναι μερικοί από τους παράγοντες που έκριναν την επιλογή μας.

hans gretel LOGOΑπό τις πρώτες ημέρες που ανοίξαμε, ο κόσμος έσπευσε στο κατάστημα και συνεχίζει με σταθερά αυξημένη ροή.

Πώς σας υποδέχθηκε η τοπική αγορά, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις;

Η κοινωνία της Κέρκυρας μας αγκάλιασε με πολλή αγάπη πριν καλά-καλά ανοίξουμε το κατάστημα. Όπως σας είπαμε, το brand έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα και το κοινό ξέρει τι μπορούμε να προσφέρουμε! Βρίσκαμε σημειώματα και ζωγραφιές με εκδηλώσεις αγάπης αλλά και ανυπομονησίας, σχετικά με το άνοιγμα του καταστήματος! Και βέβαια από τις πρώτες κιόλας ημέρες, ο κόσμος έσπευσε στο κατάστημα, συνεχίζοντας με σταθερά αυξημένη ροή.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε στο ξεκίνημά σας και ποια η υποστήριξη της εταιρείας;

Κάθε άνοιγμα καταστήματος έχει πολλές προκλήσεις. Ειδικά στη δική μας περίπτωση, ενώ περιμέναμε μια καλή ανταπόκριση από τον κόσμο, τελικά αυτό που συνέβηκε, ξεπέρασε και τη φαντασία μας. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στέλνοντάς μας έμπειρο προσωπικό και προμηθεύοντάς μας με προϊόντα και υλικά, προκειμένου να αντεπεξέλθουμε στην ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση του κοινού.

hansandgretel corfu

Ξεκινήσατε μια περίοδο ήπιας τουριστικής κίνησης. Ποιες κατηγορίες πελατών αποτελούν το κοινό της Hans & Gretel;

Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος που ξεκινήσαμε δεν είναι αυξημένη τουριστικά και αυτό ήταν κοινή μας απόφαση με την εταιρεία, ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο «ωρίμασης» ως κατάστημα. Άλλωστε, το κοινό του Hans & Gretel δεν είναι μόνο τουρίστες, αλλά απευθύνεται σε εφήβους μέσω του fun στοιχείου, σε νέους γονείς και παιδιά που ψάχνουν μια μαγική γλυκιά λιχουδιά και σε «αιώνια» παιδιά, όπως είμαστε λίγο – πολύ όλοι μας. Είναι απίστευτος ο ενθουσιασμός και η χαρά που δείχνουν όλοι οι άνθρωποι, κάθε ηλικίας, όταν βλέπουν το κατάστημά μας!

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς η Hans & Gretel είναι πάντα δίπλα μας να μας καθοδηγεί και να μας στηρίζει{gallery}HansGretel/corfu/gallery{/gallery}

Τι είδους υποστήριξη – εκπαίδευση λαμβάνετε από την εταιρεία από την αρχή της συνεργασίας σας μέχρι σήμερα;

Η ομάδα της εταιρείας είναι στο πλευρό μας από τη πρώτη στιγμή και σε κάθε μας βήμα. Παρακολουθήσαμε ένα ολιστικό μοντέλο εκπαίδευσης, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, καλύπτοντας όλες τις καθημερινές λειτουργίες της επιχείρησης για να μην υπάρχει κανένα κενό. Με χρηστικά και απλουστευμένα εγχειρίδια λειτουργίας, που καταγράφουν και τυποποιούν όλες τις διαδικασίες ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε τη σωστή διαχείριση του πελατολογίου και της επιχείρησης.

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν το Hans & Gretel ένα ξεχωριστό και ακαταμάχητο κατάστημα για όλες τις ηλικίες;

Το concept της Hans & Gretel ξεχωρίζει από μακριά καθώς γίνεται αντιληπτό με όλες τις αισθήσεις! Η μαγική εικόνα του καταστήματος, οι μυρωδιές που ξεχειλίζουν από δεκάδες μέτρα μακριά και προκαλούν τους περαστικούς, αλλά και οι παραμυθένιες μουσικές που ακούγονται, ολοκληρώνουν μια ξεχωριστή εμπειρία και ένα μαγικό ταξίδι για τον επισκέπτη μας.

Hans and Gretel corfu1

Γιατί να επιλέξει κανείς να ενταχθεί στο δίκτυο της Hans & Gretel;

Αφενός, γιατί είναι ένα μοναδικό concept, καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη παραμυθένια take – away πρόταση. Επίσης, χαίρεσαι να συμμετέχεις με οποιονδήποτε τρόπο, ως επισκέπτης, εργαζόμενος, συνεργάτης -είπαμε είμαστε όλοι λίγο παιδιά μέσα μας. Αν και στα πρώτα του βήματα, η μεγάλη αποδοχή του brand που έχει ήδη χτιστεί και η φιλική προσέγγιση της ομάδας του Hans & Gretel, με όραμα και πάθος μας έπεισε ότι ήταν η σωστή επιλογή για εμάς. Διαθέτει τα απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία και ταυτόχρονα, μας κάνει να περνάμε καλά!

hansandgretel corfu2

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον χώρο;

Για να δραστηριοποιηθεί και να πετύχει κάποιος σε αυτόν τον χώρο θα πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή στους στόχους και στο όραμά του. Η επιτυχία έρχεται με σωστή κι ομαδική δουλειά και τους σωστούς συνεργάτες. Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι σ’ αυτό, καθώς η Hans & Gretel είναι πάντα δίπλα μας να μας καθοδηγεί και να μας στηρίζει.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

HANS & GRETEL