Γρηγόρης: Προτεραιότητα η διεθνής ανάπτυξη και οι shop in shop συνεργασίες

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 10 Ιανουαρίου 2020
Γρηγόρης: Προτεραιότητα η διεθνής ανάπτυξη και οι shop in shop συνεργασίες

Στην επέκταση του δικτύου του εκτός συνόρων αλλά και τις shop in shop συνεργασίες εστιάζει η αλυσίδα Γρηγόρης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βλάσσης Γεωργάτος στο FnB Daily η στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου θα κινηθεί πάνω σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Σε συγκεκριμένες ξένες αγορές
  • Στις υπόλοιπες αγορές της Ελλάδας και κυρίως τις τουριστικές
  • Σε επιλεγμένα σημεία με καταστήματα «shop in shop».

Όσον αφορά τη διεθνή ανάπτυξη, μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει επεκταθεί σε τρεις χώρες, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο. Στη Γερμανία, συγκεκριμένα έχει φτάσει στα 8 σημεία μετά το άνοιγμα των δύο τελευταίων καταστημάτων στο Βερολίνο και το Ντίσελντορφ. Στη Ρουμανία, και συγκεκριμένα το Βουκουρέστι, τα καταστήματα έχουν φτάσει τα 6 και στην Κύπρο τα 8.

«Η ελληνική φιλοξενία αποτελεί βασικό συντελεστή για την επιτυχημένη ανάπτυξη του Γρηγόρη στο εξωτερικό και φυσικά δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο πρεσβευτή στις ευρωπαϊκές αγορές», αναφέρουν οι άνθρωποι της εταιρείας.

Σημεία ενδιαφέροντος εντός συνόρων

Πάνω από το 30% του δικτύου καταστημάτων λειτουργεί εκτός Αθηνών, με βασικότερη αγορά αυτή της Κρήτης. Ενδιαφέρον για την εταιρεία παρουσιάζει ακόμα η αγορά της Ρόδου, η περαιτέρω ανάπτυξη στη Θεσσαλονίκη, καθώς και παρουσία σε νησιά, όπου τελευταία μπήκε στη Ζάκυνθο. Από νησιά, εκτός από τη Ζάκυνθο, καταστήματα Γρηγόρης λειτουργούν σε Νάξο, Μήλο, Σύρο, Σάμο, Πάρο και Κάλυμνο, σύμφωνα με το άρθρο του FnB Daily.

Περαιτέρω, ο Βλάσης Γεωργάτος αναφέρθηκε στον ενδιαφέρον της για διείσδυση του brand μέσω ειδικών συνεργασιών με εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών (π.χ. σε πρατήρια της ΕΚΟ, της Avin, της Aegean κλπ), με την Praktiker και πρόσφατα με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar, όπου έκλεισε συμφωνία για το κατάστημα των Ιλισίων.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη

Ο Όμιλος Εταιριών Εστίασης Γρηγόρης, με 47 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά έχει κερδίσει επάξια μια θέση στην καθημερινότητα των ανθρώπων της πόλης, καθώς προσφέρει μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακές γεύσεις και μοντέρνα προϊόντα, καλύπτοντας τις περισσότερες διατροφικές προτιμήσεις. Κρύα και ζεστά σάντουιτς φτιάχνονται επιτόπου στην κουζίνα των καταστημάτων όλη μέρα και αφράτες πίτες με εκλεκτές συνταγές και αγνά υλικά ψήνονται καθημερινά, συνεχίζοντας την αξεπέραστη παράδοση στην ποιότητα και τη γεύση. Στο χώρο του franchise η εταιρία μπαίνει το 1994.

Με πάνω από 340 καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία, ο Γρηγόρης έχει κατακτήσει επάξια τη θέση της 9ης μεγαλύτερης αλυσίδας καφέ στην Ευρώπη και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των 250.000 καταναλωτών που επισκέπτονται τα καταστήματά του καθημερινά!

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΓΡΗΓΟΡΗΣ