«To Cultivos Coffee ξεχωρίζει ως ένα premium coffee shop με high end εξοπλισμό»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 28 Δεκεμβρίου 2020
«To Cultivos Coffee ξεχωρίζει ως ένα premium coffee shop με high end εξοπλισμό»

To Cultivos Coffee μας συστήθηκε το 2017 στον Άγιο Στέφανο. Ο Γιάννης Ταλούμης, ως υπεύθυνος του μοντέλου direct relationship coffees το οποίο έχει δημιουργήσει και αναπτύσσει, αφιερώνει αρκετό χρόνο με τους ίδιους τους παραγωγούς στις φάρμες καφέ προκειμένου να επιτύχει την πλήρη ανιχνευσιμότητα και τον έλεγχο της ποιότητας που έχει οριστεί.

«Η ιδέα πίσω από το project Cultivos Coffee ήταν να φέρουμε σε επαφή τον τελικό καταναλωτή με προϊόντα – όπως είναι ο καφές – που προέρχονται από καλλιέργειες, για τα οποία γνωρίζουμε εμείς όλη τη διαδρομή. Παράλληλα, θέλαμε να έχουν οι τελικοί καταναλωτές πρόσβαση σε χυμούς και σνακς με υψηλής αξίας συστατικά και υπερτροφές, συνδυάζοντας παράλληλα την έννοια της οικολογίας και της βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρει ο  κ. Ταλούμης.

cultivos-coffee-street-cafe-franchise2

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί συνολικά τα καταστήματα cultivos coffee στην αγορά της καφεστίασης;

Αρχικά,  θέλαμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική και θεωρούμε ότι το έχουμε πετύχει έτσι ώστε το Cultivos Coffee να ξεχωρίζει ως ένα premium coffee shop με σκανδιναβικές επιρροές ως προς τον σχεδιασμό.

Στη συνέχεια, δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στον εξοπλισμό, επιλέγοντας high end εξοπλισμό για την παρασκευή του καφέ. Το βασικότερο στοιχείο είναι ο ίδιος ο καφές ο οποίος φέρει την υπογραφή της taf. Όλοι οι καφέδες που σερβίρονται εντάσσονται στο taf direct relationship coffees, ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει και αναπτύξει η taf τα τελευταία 15 χρόνια, θέλοντας να ενισχύσει τους παραγωγούς καφέ αλλά και να μπορεί να γνωρίζει όλη τη διαδρομή του κόκκου.

Σημαντικό επίσης στοιχείο διαφοροποίησης, είναι ο ρόλος του barista τόσο στη διαδικασία παρασκευής όσο και στην άμεση επικοινωνία με τον τελικό καταναλωτή και την ενημέρωση του για όλα τα προϊόντα.

Το concept πλαισιώνεται από σνακς, αλμυρές και γλυκές προτάσεις και χυμούς τα οποία χαρακτηρίζονται και αυτά από υψηλή ποιότητα και μπορούν να συνοδεύουν με ιδανικό τρόπο το ρόφημα καφέ της επιλογής του καθενός.

cultivos-coffee-franchise-kafestiasi

Πως προσαρμόστηκε το δίκτυο στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία? Σε ποιες ενέργειες προχωρήσατε;

Η πρόταση Cultivos Coffee ήταν εξαρχής σχεδιασμένη με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να βασίζεται αρκετά και στις υπηρεσίες delivery & take away. Αυτό στο οποίο εστιάσαμε ήταν να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πλατφόρμες που υποστηρίζουν τις υπηρεσίες αυτές προκειμένου να έχουμε όσον το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερη διείσδυση στην αγορά.

Ποιο είναι το ιδανικό προφίλ του υποψήφιου συνεργάτη – franchisee;

Δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Παρόλα αυτά, είναι επιθυμητό να εργάζεται ο franchisee στο κατάστημα, έχοντας βασικό ρόλο. Φυσικά, παρέχεται στον ίδιο εκπαίδευση πριν την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τις αξίες του project. Ιδανικά, ο συνεργάτης θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αντικείμενο και να μπορεί να αφιερώσει χρόνο στο εγχείρημα αυτό.

cultivos-coffee-franchise-taf-cafe

Σε ποιες ενέργειες μάρκετινγκ επενδύετε;

Με δεδομένα την επιλογή σημείου σε συνεργασία με τον υποψήφιο συνεργάτη, την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στα atmospherics και την εύκολη προσβασιμότητα που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο concept, oι ενέργειες που γίνονται εστιάζουν στο digital marketing αλλά και σε ραδιοφωνικά σποτ.

Τέλος, πραγματοποιούνται ενέργειες μέσα στα καταστήματα, με διαφορετικές προτάσεις καφέδων σε εβδομαδιαία βάση.

Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα;

Εστιάζουμε σε περιοχές της Αττικής στις οποίες δεν υπάρχουν ακόμα καταστήματα, δίνοντας έμφαση στα Βόρεια και Νότια Προάστια. Στη συνέχεια έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς η ανάπτυξη σε πόλεις σε όλη τη χώρα.

cultivos-coffee-franchise-premium-cafe

Κατά τη γνώμη σας, τι θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι franchisees στο νέο οικονομικό περιβάλλον;

Θα πρέπει να έχουν ευελιξία προκειμένου να μπορούν να προσαρμόζονται γρήγορα στα νέα δεδομένα, να εστιάζουν οι ίδιοι στο μοντέλο αυτό αφιερώνοντας χρόνο και ενέργεια και να είναι σε εγρήγορση για να παίρνουν άμεσα αποφάσεις.

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι; Ποιες οι αξίες που σας καθοδηγούν ως άτομο αλλά και ως επιχειρηματία;

Προσωπικός στόχος είναι να αναπτυχθεί το project έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει αρχικά. Οι βασικές αξίες που με διέπουν είναι η διαφάνεια, η σημασία της ομαδικότητας, η συνεχής αναζήτηση προκειμένου να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και τέλος η βιώσιμη ανάπτυξη, αφήνοντας ένα θετικό αποτύπωμα.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

CULTIVOS COFFEE