«Τα LANGANO είναι αμιγώς street coffee shops με 100% εξειδίκευση στον καφέ»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 16 Μαρτίου 2019
«Τα LANGANO είναι αμιγώς street coffee shops με 100% εξειδίκευση στον καφέ»

Σήμερα, ο καταναλωτής είναι πιο ενημερωμένος από ποτέ σε ό,τι σχετίζεται με τον καφέ και ιδιαίτερα απαιτητικός. «Σε αυτό το πλαίσιο, τα σύγχρονα coffee shops θα πρέπει να διαθέτουν άριστο προϊόν σε πολύ καλή τιμή, εξαιρετική και ταχεία εξυπηρέτηση, φιλικό και ζεστό περιβάλλον, καθαρό χώρο που να αποπνέει επαγγελματισμό, με στόχο τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας», μας εξηγεί ο κ. Ρωσσέτος Νικολάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της LANGANO ESPRESSO BAR, σε συνέντευξή του στο αφιέρωμα «Καφές & Franchising» στο FRANCHISE SUCCESS, τεύχος 68.

 langano franchisorΚύριε Νικολάκη βλέπουμε πως όλο και περισσότερα καταστήματα από άλλους χώρους προσθέτουν τον καφέ στο προϊοντικό τους μείγμα, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό. Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η συνολική αγορά του καφέ σήμερα και με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξει ο υποψήφιος franchisee;

Πιστεύω πως ο κλάδος της καφεστίασης θα συνεχίσει την ανάπτυξή του, με χαμηλότερους ωστόσο ρυθμούς και με έμφαση στην εξειδίκευση των concepts. Οι υποψήφιοι franchisees θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι ημερήσιοι τζίροι τους θα είναι αρκετά συμπιεσμένοι σε σχέση με πριν μερικά χρόνια. Ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος, γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να επενδύουν σε concepts με λογική αρχική επένδυση και απόλυτα εξειδικευμένα, δίνοντας εξαιρετική σημασία στο εμπορικό σημείο που θα επιλέξουν.

Ποια θέματα θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τα δίκτυα σε αυτό το τοπίο που διαμορφώνεται και πού θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους;

Τα δίκτυα franchise, θεωρώντας ότι διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο και σοβαρό concept, από την πρώτη ύλη μέχρι τις διαδικασίες λειτουργίας, θα πρέπει να προσέξουν 2 θέματα. Το real estate, δηλαδή την επιλογή σωστού εμπορικού σημείου, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθυσμό (ποιότητα και ποσότητα) της περιοχής και τη διέλευση καταναλωτών τόσο πεζών, όσο και αυτοκινήτων (σε συνδυασμό με τις δυνατότητες πάρκινγκ). Επίσης, θα πρέπει να εστιάσουν στη νοοτροπία των franchisees, δηλαδή στις ικανότητές τους και τη διάθεσή τους για εργασία.

langano.logoΌπλα της εταιρείας η πολυετής εμπειρία της διοικητικής ομάδας και η δέσμευση στην ποιότητα! Γνωρίζουμε τις ανάγκες των franchisees και πώς να τους υποστηρίξουμε σε κάθε τους βήμα.

Ποια είναι τα βασικά σημεία διαφοροποίησης της δική σας επιχειρηματικής πρότασης και με ποιες ενέργειες και στρατηγική το υποστηρίζετε, τόσο σε επίπεδο καταναλωτή όσο και σε επίπεδο franchisee;

Η πρόταση franchise των LANGANO αφορά σε καθαρόαιμα street coffee shops, με 100% εξειδίκευση στον καφέ. Διαθέτοντας ήδη ένα δίκτυο 9 καταστημάτων και με όπλα την τεράστια εμπειρία της διοικητικής ομάδας και τη δέσμευση στην ποιότητα, αποτελούν μια νέα δυναμική πρόταση στον κλάδο της καφεστίασης. Αυτό ακριβώς αποτελεί το κύριο ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα.

langano coffee1

Τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees πριν την τελική επιλογή;

Η οικονομική κρίση της χώρας μας όχι μόνο δεν έπαψε, αλλά αντίθετα δημιούργησε μια μόνιμη πλέον κατάσταση, όπου το franchising δημιουργεί μονόδρομο για όσους επιθυμούν ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Πριν την τελική επιλογή, θα πρέπει να είναι βέβαιοι για το concept, το οποίο θα αναλάβουν με χαρά και διάθεση. Θα πρέπει να επικεντρωθούν πλήρως στην ανάπτυξη της επιχείρησής τους.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

LANGANO ESPRESSO BAR