Stegno: Η δύναμη της ομάδας θεμέλιο σε μία επένδυση ζωής

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 19 Μαρτίου 2020
Stegno: Η δύναμη της ομάδας θεμέλιο σε μία επένδυση ζωής

Το 2011 μία ομάδα έμπειρων στεγνοκαθαριστών, με μεράκι και όραμα για τη δουλειά τους, ακολουθώντας το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει», αποφάσισε να συστήσει το δίκτυο Stegno. Ο Γιάννης Χίνος, διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος ανάπτυξης του δικτύου Stegno, παρουσιάζει στο Franchise Success τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας.

stegno-franchise-

Πότε και πώς αποφασίσατε να ιδρύσετε το Stegno ;

Το 2011 μία ομάδα έμπειρων στεγνοκαθαριστών, με μεράκι και όραμα για τη δουλειά τους, ακολουθώντας το ρητό «Η ισχύς εν τη ενώσει», αποφάσισε να συστήσει έναν δίκτυο 15 καταστημάτων. Με εμπειρία ως επιχειρηματίες και με πολυετή επιτυχή πορεία σε πολυεθνικό δίκτυο στεγνοκαθαριστηρίων, leader στη διεθνή αγορά, δημιούργησαν μία νέα καινοτόμο επιχειρηματική οντότητα, μέσω της οποίας μπορούσαν πλέον να απολαμβάνουν τα οφέλη των οικονομιών κλίμακας, διαμορφώνοντας παράλληλα ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο δίκτυο, που σήμερα διαθέτει 34 καταστήματα, εκ των οποίων τα 25 έχουν αναπτυχθεί μέσω franchising.

Ποιες ανάγκες της ελληνικής αγοράς ήρθαν να καλύψουν τα Stegno ;

Η ελληνική αγορά είχε μάθει να χρησιμοποιεί το καθαριστήριο μόνο για τα ρούχα που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα και είχε απαιτήσεις υψηλής ποιότητας στις παρεχόμενες υπηρεσίες. Εμείς καταφέραμε να φτάσουμε το στεγνό καθάρισμα σε άριστη ποιότητα. Ωστόσο, η καινοτομία του δικτύου μας είναι ότι καταφέραμε να μεταφέρουμε πολλά ρούχα, που μέχρι τώρα απαιτούσαν στεγνό καθάρισμα, στην επεξεργασία νερού, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας αλλά και ειδικά προϊόντα καθαρισμού. Έτσι, πέτυχαμε να διευρύνουμε το προϊοντικό μείγμα. Επίσης, με την έντιμη σχέση ποιότητας-τιμής των Stegno ο καταναλωτής έχει ένα αποτέλεσμα άψογο το οποίο πολλές φορές κοστίζει λιγότερο από το πλύσιμο στο σπίτι ενώ παράλληλα η φθορά του ρούχου είναι μηδενική.

stegno-franchise-7

Ποιες είναι οι βασικές αρχές στις οποίες στηρίζεται η λειτουργία του Stegno;

Η ποιότητα είναι το άλφα και το ωμέγα. Το δεύτερο είναι το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας. Το τρίτο είναι η ταχύτητα. Το τέταρτο είναι σίγουρα οι τιμές. Και θα τολμήσω να αναφέρω ως πέμπτο την αμφίδρομη επικοινωνία με τον πελάτη μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το SMS που φεύγει κατευθείαν στον πελάτη με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των ρούχων, το οποίο τον ενημερώνει ότι τα ρούχα του είναι έτοιμα και μπορεί να έρθει να τα παραλάβει.

Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσατε να αναπτυχθείτε μέσω franchising;

Πάντα πιστεύαμε στη δύναμη του δικτύου, όλοι όσοι συμμετέχουμε μέσα σε αυτό. Πιστεύαμε ότι πολλοί άνθρωποι μαζί μπορούν να φέρουν πολύ μεγαλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι ο καθένας μόνος του. Βλέποντας ικανοποιημένους όλους τους franchisees μας, αποφασίσαμε να εντάξουμε κι άλλους επαγγελματίες στην οικογένειά μας. Βέβαια, δεν επιδιώκουμε την ανάπτυξη για την ανάπτυξη. Κάθε νέος συνεργάτης θα πρέπει να έχει διάθεση να εργαστεί και να μάθει σε βάθος τη δουλειά μας. Πρόκειται για μια επένδυση ζωής, που εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα ένα πολύ καλό εισόδημα.

Μπορεί μια ήδη υπάρχουσα επιχείρηση να ενταχθεί στο Stegno;

Έχει συμβεί πολλές φορές αλλά θα πρέπει να ταιριάξουμε με τον υποψήφιο συνεργάτη μας. Μάλιστα, εφόσον η επιχείρηση διαθέτει αντίστοιχο εξοπλισμό το κόστος της επένδυσης είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

STEGNO