Στα Coffee Island προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης στον καθημερινό επισκέπτη

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 20 Ιανουαρίου 2020
Στα Coffee Island προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης στον καθημερινό επισκέπτη

Με την αγορά να έχει μεγαλώσει και την ύπαρξη περισσότερων ανταγωνιστών το πλέον βασικό ζητούμενο για κάθε αλυσίδα είναι να αφουγκραστεί με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τις ανάγκες του καταναλωτή που συνεχώς αυξάνονται, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διατηρήσει την κερδοφορία της. Η Coffee Island από την πλευρά της έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό οικονομικό μοντέλο σε στέρεες βάσεις θέτει ακόμα πιο ψηλά τις προσδοκίες, παρουσιάζει νέες δυνατότητες και επιλογές και με αυτό τον τρόπο κάνει ένα βήμα μπροστά και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Ο πήχης διαρκώς ανεβαίνει και ο κλάδος καλείται και οφείλει να ακολουθήσει τις τάσεις. Η εξέλιξη αυτή θεωρούμε ότι βοηθάει την αγορά μας και με προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις μπορεί να αποβεί άκρως θετική.

coffee island kostopoulosΕυθύμιος Κωστόπουλος, Network Development Executive του Δικτύου Coffee Island

Ο κλάδος της καφεστίασης – πρώτος στις αιτήσεις ενδιαφέροντος από υποψήφιους franchisees- παρουσιάζει έντονο ανταγωνισμό. Νέα σημεία προστίθενται τόσο από πλευράς αλυσίδων, αναγνωρισμένων στον χώρο όσο και νεοεισερχόμενων που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο. Τίθενται τα εξής ερωτήματα Α) Μήπως η αγορά είναι κορεσμένη; Β) Μήπως η κερδοφορία έχει συρρικνωθεί; Γ) Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης και με ποιες προϋποθέσεις;

Η αλήθεια είναι πως η αγορά μεγαλώνει και η εξέλιξη της παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρά την περιορισμένη δαπάνη, η εκπαιδευμένη και στοχευμένη δράση των καταναλωτών, οδηγούν την αγορά, και τον κλάδο, σε μια, ποσοτική, σε επίπεδο επέκτασης δικτύων, αλλά και ποιοτική, σε επίπεδο υπηρεσιών και προϊόντων, ανάπτυξη. Αυτό δεδομένα θα επιφέρει διαφοροποιήσεις ως προς τον διαμοιρασμό του μεριδίου της αγοράς που αποκτά κάθε αλυσίδα. Ο καταναλωτής εισερχόμενος σε μία ομαλότητα μετά την οικονομική κρίση θέλει να επιβραβεύσει τον εαυτό του ξεκινώντας σίγουρα πρώτα από τις καθημερινές του συνήθειες. Κοινός παρονομαστής, λοιπόν, είναι το γεγονός ότι έχουμε απέναντί μας έναν πελάτη άκρως εκπαιδευμένο, απαιτητικό και υποψιασμένο, ο οποίος αναζητά τη Value for Money επιλογή που θα τον κάνει να νιώσει περήφανος για αυτήν, ενώ παράλληλα θα την απολαμβάνει. Επομένως έχει περάσει σε ένα στάδιο στο οποίο είναι διατεθειμένος να πληρώσει περισσότερο αρκεί να θεωρεί βέβαια ότι λαμβάνει προστιθέμενη αξία. Αυτό θα είναι και το βασικό κριτήριο επιβίωσης, συντήρησης, ανάπτυξης ή ανάλογα και συρρίκνωσης της αγοράς μας.

coffee island logo newΣτα Coffee Island έχουμε ήδη προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών ώστε να παρέχουμε στον καταναλωτή την πλήρη εμπειρία που επιζητά σε ένα κατάστημα καθημερινά.

Ο χώρος καφέ – σνακ καλύπτει μια ευρεία κατηγορία καταστημάτων σε μια αγορά που συνεχώς αναδιαμορφώνεται και διευρύνεται δημιουργώντας νέες τάσεις και νέα πρότυπα. Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς αλλαγές που πραγματοποιούνται πώς εκτιμάτε ότι θα εξελιχθεί το τοπίο στα επόμενα χρόνια, ποιες θα είναι οι σημαντικότερες διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη σημερινή εικόνα;

Ο κλάδος της εστίασης είναι ένας ζωντανός οργανισμός που εξελίσσεται πιο γρήγορα από ποτέ. Η αλλαγή στην συμπεριφορά και την γνώση του καταναλωτή είναι κάτι που οδηγεί σε σημαντικές διαφοροποιήσεις στην αγορά.

Ο καταναλωτής πλέον δεν αρκείται μόνο στην αγορά ενός ροφήματος αλλά θέλει να νιώσει μια συνολική εμπειρία μέσα στο κατάστημα. Επιζητά να δημιουργήσει ιδιαίτερη σχέση με την αλυσίδα ενώ διαδραματίζει, όλο και περισσότερο, καθοριστικό ρόλο, το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε brand καθώς ο πελάτης δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε μια μάρκα που προσέχει και φροντίζει το περιβάλλον.

Σημαίνοντα ρόλο θα διαδραματίσει και η επιθυμία του καταναλωτή να γευτεί την ίδια ποιότητα προϊόντος και στο σπίτι του δημιουργώντας ο ίδιος. Σε αυτόν τον άξονα από την πλευρά μας ως Coffee Island και με δεδομένο ότι επιθυμούμε διαρκώς να βελτιωνόμαστε και αναπτυσσόμαστε έχουμε ήδη προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών ώστε να παρέχουμε στον καταναλωτή την πλήρη εμπειρία που επιζητά σε ένα κατάστημα καθημερινά. Νέες ανανεωμένες προτάσεις στο καφεκοπτείο καθώς και μία νέα σειρά από ποιοτικά προϊόντα στο κομμάτι του food είναι κινήσεις που υπάγονται σε ένα γενικότερο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας μας με γνώμονα την καλύτερη κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή.

Μπορεί κανείς να συνοψίσει όλες τις τάσεις γύρω από το συμπέρασμα ότι οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν εμπειρία καφέ κι όχι προϊόν, και αναζητούν μια προσωπική και μοναδική εξυπηρέτηση προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους. Πιστεύουμε πως αυτό θα είναι και το στοιχείο που θα οδηγήσει την αγορά σε σημαντικές διαφοροποιήσεις τόσο στο άμεσο όσο και στο μακροπρόθεσμο μέλλον.

coffee island franchise1

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά -σε όλα τα επίπεδα- του σύγχρονου καταστήματος καφέ-snack που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εκπαιδευμένων πλέον καταναλωτών;

Αν θέλαμε να συνοψίσουμε σε μια φράση τα γενικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες, θα λέγαμε ότι ο καταναλωτής ζητάει μια ολιστική εμπειρία υψηλής ποιότητας σε συμφέρουσα τιμή.

Έτσι λοιπόν η ανθρωποκεντρική εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με υψηλής ποιότητας προϊόντα σε καλή τιμή καθώς επίσης και η ολοκληρωμένη προϊοντική πρόταση πάντα σε ένα σύγχρονο, με ταυτότητα και άρτιο περιβάλλον, θεωρούμε πως συνιστούν τα βασικά στοιχεία ενός σύγχρονου προορισμού εστίασης. Ο καταναλωτής προσπαθεί μέσα από μια καθημερινή απόλαυση να νιώσει μοναδικός και ιδιαίτερος. Αυτή την ανάγκη σε συνδυασμό με τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις πρέπει να καλύψει πλέον ο τομές της καφεστίασης για να μπορεί να ικανοποιεί τον καταναλωτή και να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Η Coffee Island τοποθετεί τον καταναλωτή στο πρώτο πλάνο και σχεδιάζει την στρατηγική της με γνώμονα να ικανοποιήσει με τον βέλτιστο τρόπο τις ανάγκες του.

Ποιες αλλαγές αναμένεται να επιφέρει η ανάπτυξη της τεχνολογίας και ποιες είναι οι αναγκαίες προσαρμογές από πλευράς των αλυσίδων ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές;

Η τεχνολογική εξέλιξη συνιστά βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Coffee Island, καθώς ανακαλύπτουμε διαρκώς εργαλεία που μας βοηθούν να προσφέρουμε καλύτερο προϊόν και υπηρεσίες στον επισκέπτη που μας επιλέγει. Η καινοτομία και η πρωτοπορία είναι στο DNA της εταιρείας άλλωστε.

Ο καταναλωτής όντας ιδιαίτερα εκπαιδευμένος και οικείος με την τεχνολογική ανάπτυξη και τα Μέσα, απαιτεί πλέον να διαδραματίζει όλο και πιο σημαίνοντα ρόλο η τεχνολογία στην καταναλωτική του καθημερινότητα. Αυτό συνιστά μια παράμετρο που αυξάνει το επίπεδο ανταγωνισμού, αλλά και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε η εκάστοτε να αλυσίδα να διαφοροποιηθεί και να καινοτομήσει με στόχο να καλύψει τις ανάγκες του καταναλωτή προσφέροντας το σύνολο των υπηρεσιών που επιζητά. Ο καταναλωτής είναι άκρως απαιτητικός και αυτό σημαίνει ότι μαζί με την εξέλιξη της τεχνολογίας θέλει να εξελίσσεται και το brand το οποίο επιλέγει και εμπιστεύεται.

Οφείλουμε λοιπόν να προσαρμοζόμαστε στις εξελίξεις και να προσφέρουμε και σε αυτό τον τομέα το καλύτερο δυνατό. Η Coffee Island έχει επιτύχει μέσα από την νέα εφαρμογή (My Coffee Island Mobile App) που έχει λανσάρει να εξομοιώσει την εμπειρία και το περιβάλλον ενός καταστήματος μέσω μιας εύχρηστης και φιλικής προς τον καταναλωτή εφαρμογής. Σκοπός είναι να του προσφέρει και μέσα από το κινητό του μια μοναδική και προσωποποιημένη εμπειρία αλλά παράλληλα να του διευκολύνει την πρόσβαση στο κατάστημα και να τον επιβραβεύει για τη χρήση της εφαρμογής και για την επιλογή του brand.

coffee island ap

Η Coffee Island έχει επιτύχει μέσα από την νέα εφαρμογή (My Coffee Island Mobile App) που έχει λανσάρει να εξομοιώσει την εμπειρία και το περιβάλλον ενός καταστήματος μέσω μιας εύχρηστης και φιλικής προς τον καταναλωτή εφαρμογής.

Ποια είναι τα βασικά σημεία διαφοροποίησης της δική σας επιχειρηματικής πρότασης και με ποιες ενέργειες και στρατηγική το υποστηρίζετε, τόσο σε επίπεδο καταναλωτή όσο και σε επίπεδο franchisee;

Η Coffee Island πρωτοπορώντας κατάφερε να εδραιώσει ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο αναδιαμόρφωσε τα δεδομένα της αγοράς, και αποτέλεσε και αποτελεί ένα πλάνο επένδυσης που αφήνει την επιλογή της αυτο-απσχόλησης στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε επιχειρηματία εφόσον έχει την απαραίτητη εμπειρία στην διαχείρηση επιχειρήσων. Στην περίπτωση μας λοιπόν, ο επιχειρηματίας εμπιστεύεται μια αλυσίδα που διαθέτει πλάνο, καινοτομεί, εξελίσσει και μελετά διαρκώς το προϊόν της ενώ παρουσιάζει επιτυχημένα αποτελέσματα, σέβεται και έχει ψηλά στην ιεραρχία το συνεργάτη της.

Η επιχειρηματική νοοτροπία σχετίζεται με ένα σύνολο στοιχείων που αφορούν τρόπους συμπεριφοράς, ηθικές αξίες, πρότυπα και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει τις αξίες του οργανισμού, το όραμα το τρόπο δουλειάς, τα πιστεύω και τις συνήθειες. Οι αξίες μας ιεραρχούν σε πρώτο πλάνο τους συνεργάτες μας καθώς μέσα από την μεθοδική εργασία και την αφοσίωση τους επιτυγχάνουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα προς τους καταναλωτές.

Επιπλέον, μια από τις βασικές μας αρχές, στην οποία μένουμε σταθεροί, είναι ότι είμαστε οπαδοί του δίκαιου επιχειρείν. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν έχουμε καμιά απαίτηση royalties επί του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και δεν υπάρχει δέσμευση ελάχιστης παραγγελίας. Επίσης συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα καταστήματα μας μέσα από στοχευμένη, οργανωμένη και μεθοδευμένη προβολή και ενέργειες Marketing, για τις οποίες δεν επιβαρύνεται ο franchisee.

Μένουμε πιστοί στο βασικό μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που είναι να προσφέρουμε καθημερινά μοναδικό καφέ, υψηλής ποιότητας, σε προσιτή τιμή, και αυτό το κάνουμε διαθέτοντας όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία (μέλη SCA, SCA Coffee Diploma), ενώ φροντίζουμε να εξελίσσουμε συνέχεια τις υπηρεσίες και τα προϊόντα. Παράλληλα, ερχόμαστε με ανανεωμένες προτάσεις στο καφεκοπτείο, καθώς και μια σειρά από νέα, ποιοτικά προϊόντα στο κομμάτι του food που προστίθενται σταδιακά στα καταστήματα, με τελικό σκοπό να προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη εμπειρία απόλαυσης στον καθημερινό επισκέπτη. Όλες αυτές οι ενέργειες υπάγονται σε ένα συνολικό στρατηγικό πλάνο ώστε να παρέχουμε μία ακόμα πιο ευχάριστη και βελτιωμένη εμπειρία στον καταναλωτή.

Στόχος για την Coffee Island παραμένει η βέλτιστη εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή μέσα από συνεργάτες οι οποίοι είναι άριστα εκπαιδευμένοι και άρτια καταρτισμένοι.

coffee island food project

Η Coffee Island είναι δίπλα στον επιχειρηματία, τον στηρίζει, τον ακούει, και του παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια για να πάει μπροστά μαζί του.

Τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees που προγραμματίζουν να επενδύσουν στον χώρο καφέ – σνακ; Με ποια κριτήρια να επιλέξουν; Πού να προσανατολιστούν; Σε ώριμα δίκτυα ή νεοεισερχόμενα;

Το franchising συνιστά έναν επιχειρηματικό τρόπο δράσης ο οποίος αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια τόσο με την μορφή της αυτο-απασχόλησης όσο και με επενδυτικά μοντέλα. Για να είναι αποδοτική όμως η επένδυση θα πρέπει να έχει λάβει αρκετές παραμέτρους υπόψιν του ο επενδυτής. Απαραίτητη κρίνεται η συστηματική έρευνα, ανάλυση και αξιολόγηση των διαθέσιμων επιχειρηματικών προτάσεων. Η μεγάλη ανάπτυξη αλλά και η πληθώρα των δικτύων franchise έχουν δημιουργήσει στον εκάστοτε επενδυτή ένα αίσθημα ανασφάλειας σχετικά με την τελική επιλογή συνεργάτη. Η οικονομική αλλά και ηθική δέσμευση του υποψηφίου με οποιονδήποτε δικαιοπάροχο, θα πρέπει να βασίζεται σε ένα σύστημα αξιών με γνώμονα τη συνέπεια, τη συνεχή εξέλιξη, τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της μακροημέρευσης της επιχείρησης.

Σίγουρα η επιλογή της επένδυσης σε ένα ώριμο δίκτυο, με απτά αποτελέσματα, συνιστά μια ασφαλή επιλογή με σίγουρη απόδοση και λειτουργία στο πλαίσιο ενός προστατευμένου περιβάλλοντος μιας μεγάλης αλυσίδας. Από την άλλη το ρίσκο είναι στη φύση του επιχειρείν, επενδύοντας σε μια νέα δημιουργική ιδέα με ένα δυναμικό business plan κρύβει ένα δικό του επιχειρηματικό ενδιαφέρον αλλά φυσικά και κινδύνους.

Εμείς από την πλευρά μας σαν Coffee Island προσπαθούμε μέσα από τα δεδομένα και τις εμπειρίες χρόνων που έχουμε αποκομίσει στον χώρο της καφεστίασης να ελαχιστοποιήσουμε το επιχειρηματικό ρίσκο του εκάτοστε υποψήφιου συνεργάτη. Το βασικότερο για εμάς κριτήριο, το οποίο συνιστά και αρχή της συνεργασίας, με τα μέλη του δικτύου μας, είναι ισότητα και αμοιβαίος σεβασμός καθώς και η υγιής επικοινωνία με στόχο την βέλτιστη απόδοση και για τις δύο πλευρές. Η Coffee Island είναι δίπλα στον επιχειρηματία, τον στηρίζει, τον ακούει, και του παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και εφόδια για να πάει μπροστά μαζί του.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

COFFEE ISLAND