ΠΡΟΣΩΠΑ 2020 – Κωνσταντίνος Ταρλαγιάς: «Σύμμαχος το e-commerce»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 06 Μαρτίου 2020
ΠΡΟΣΩΠΑ 2020 – Κωνσταντίνος Ταρλαγιάς: «Σύμμαχος το e-commerce»

Η διεύρυνση του δικτύου της “SPEEDEX” μέσω franchise, εφαρμόζοντας αυστηρά πρότυπα επιλογής και στελέχωσης των νέων καταστημάτων της, αποσκοπεί στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη από τη “SPEEDEX” της γειτονιάς του. Η ένταξη στο δίκτυο franchise της “SPEEDEX” παρέχει στον franchisee τη δυνατότητα να αναπτυχθεί επιχειρηματικά, μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, κάτω από την ομπρέλα μιας μεγάλης επώνυμης εταιρείας, που του επιτρέπει να έχει άμεσα οικονομικά αποτελέσματα και μεγάλες προοπτικές εξέλιξης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ταρλαγιάς, Υπευθύνος Ανάπτυξης της SPEEDEX στην ενότητα Απόψεις στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ FRANCHISE 2020.

 speedex tarlagias 1200Η αγορά των ταχυμεταφορών αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο τομέα της ελληνικής οικονομίας. H “Speedex”, την τελευταία τετραετία, βρίσκεται σε τροχιά αύξησης των εσόδων και του μεριδίου της. Το ενιάμηνο του 2019, ο όμιλος Σφακιανάκης ΑΕΒΕ κατέγραψε αύξηση κατά 3,5% των συνολικών πωλήσεων, οι οποίες ανήλθαν στα 274,7 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τη “Speedex”, εμφάνισε αύξηση 3.2% στις πωλήσεις, συμβάλλοντας θετικά στη λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου γενικότερα.

Σύμμαχος το ηλεκτρονικό εμπόριο

Η εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας έχει δοκιμάσει τις αντοχές του συστήματος. Σε λιγότερο από μία πενταετία, ο τζίρος του e-commerce στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε από τα 2.66 δις ευρώ το 2013, στα 5.4 δις ευρώ το 2018. Όλο και περισσότεροι πραγματοποιούν αγορές online, από delivery μέχρι τηλεοράσεις και από πακέτα ταξιδίων μέχρι ρούχα και παπούτσια. Οι ηλεκτρονικές αγορές όμως απαιτούν και έναν τρίτο «παίκτη», τις εταιρείες ταχυμεταφορών.

Λόγω της ανάπτυξης του e-commerce, το 2018, η αγορά των ταχυμεταφορών έφτασε σε μέγεθος περίπου τα 360 εκατ. ευρώ. Το 2019, διακινήθηκαν πάνω από 70 εκατ. αποστολές (50% περισσότερες από το 2008). Οι προοπτικές για το μέλλον είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, αν λάβουμε υπόψη μας ότι σε διεθνές επίπεδο η ανάπτυξη των «πωλήσεων από απόσταση» εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί με υψηλούς ρυθμούς. Ακόμα περισσότερο για τη χώρα μας που βρίσκεται πίσω σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στον τομέα αυτόν.

Οι αποστολές ταχυμεταφορών που προέρχονται από το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει το 40% των αποστολών ταχυμεταφορών και τα τελευταία έτη αυξάνονται με διψήφιο ποσοστό κατ’ έτος.

34 χρόνια παρουσίας

Η SPEEDEX με περισσότερα από 34 χρόνια παρουσίας στον κλάδο των ταχυμεταφορών αποτελεί σήμερα θυγατρική του Ομίλου Εταιρειών Σφακιανάκη. Με συσσωρευμένη εμπειρία, πλούσια τεχνογνωσία, υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό, πλήρως εξοπλισμένα κέντρα διαλογής, σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, αυτόνομο οδικό δίκτυο μεταφορών και άριστη χρήση αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων, πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά. Το αυτόνομο πανελλαδικό δίκτυο 200 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα συνεχίζει την επέκτασή του, για να έρθει ακόμα πιο κοντά στον Έλληνα καταναλωτή.

Συνεργασία με αξιοπιστία

Οι υποψήφιοι franchiseesπρέπει να διαθέτουν επιχειρηματικό προφίλ και εμπορικές ικανότητες. Εμπειρία στον Εμπορικό Χώρο σε Στελεχιακή ή Επιχειρηματική βάση είναι επιθυμητή, αλλά όχι απαραίτητη. Επιπλέον, βασικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων δικαιοδόχων είναι να διακατέχονται από αξιοπιστία, φερεγγυότητα, φιλοδοξία και εργατικότητα, αφού η προσωπική εργασία είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του καταστήματος. Οι υποψήφιοι franchisees θα πρέπει να δείξουν ενδιαφέρον για τον κλάδο των ταχυμεταφορών, το οποίο θα μετουσιωθεί σε γνώσεις, ύστερα από την παρακολούθηση του ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης που παρέχεται από την εταιρεία.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

SPEEDEX