“Πάντρεμα” διαφάνειας και αποδοτικότητας!

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 23 Ιανουαρίου 2010
“Πάντρεμα” διαφάνειας και αποδοτικότητας!

«Η προσήλωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ποικιλία και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης του πελάτη, ορίζουν σήμερα τους συντελεστές επιτυχίας της πρότασης συνεργασίας της IONIOS BROKERS.»

Μάρκος Ροντογιάννης
Πρόεδρος της
IONIOS BROKERS Α.Ε.

ionios franchise

Η βαθιά γνώση του αντικειμένου, το ταλέντο, η οργανωμένη παρουσία, η πληρότητα της παρεχόμενης υποστήριξης και η αγάπη για το διαφορετικό αποτέλεσαν ικανά στοιχεία για την IONIOS BROKERS Α.Ε. να ξεχωρίσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην αγορά των τραπεζικών, ασφαλιστικών και κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκος Ροντογιάννης, Πρόεδρος της εταιρείας.

F.S.: Κύριε Ροντογιάννη, μπορείτε να μας δώσετε ένα σύντομο εταιρικό προφίλ της IONIOS BROKERS Α.Ε.;

Μ.Ρ.: Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 έχοντας ως κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την προώθηση ασφαλιστικών και τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών. Είμαστε μια Ανώνυμη Εταιρεία Μεσιτών, μέτοχοι της οποίας είναι αποκλειστικά έμπειρα όσο και καταξιωμένα στελέχη της εγχώριας ασφαλιστικής, τραπεζικής και κτηματομεσιτικής αγοράς. Θα πρέπει να σημειώσω πως η εταιρεία μας από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της έχει αποτελέσει επενδυτικό πόλο έλξης για επιχειρηματίες που προέρχονται και δραστηριοποιούνται σε μια σειρά από κλάδους και οι οποίοι πιστεύουν στη δυναμική της και στηρίζουν την ανάπτυξη των στρατηγικών της στόχων! Η φρέσκια ιδέα, η επαγγελματική εμφάνιση των γραφείων, αλλά πρωτίστως η προσήλωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με την ποικιλία και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης του πελάτη, ορίζουν σήμερα τη διαφορετικότητα αλλά και την επιτυχία της πρότασης συνεργασίας της IONIOS BROKERS. Ήδη, σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ένα δίκτυο που αριθμεί 17 καταστήματα.

F.S.: Ποιοι είναι οι “πυλώνες” στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία της εταιρείας σας;

Μ.Ρ.: Τα “όπλα” της IONIOS BROKERS A.E. απέναντι στον ανταγωνισμό δεν είναι άλλα από τον απόλυτο επαγγελματισμό των 300 συνεργατών της, αλλά και την υψηλή τεχνογνωσία. Κάτι που έχει οδηγήσει την εταιρεία στα ελάχιστα χρόνια λειτουργίας της να διαθέτει κάτι παραπάνω από 30.000 πελάτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ΔΕΚΟ, Δημόσιοι Οργανισμοί, τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρείες, ναυτιλιακές εταιρείες, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και μια πληθώρα βιομηχανιών και βιοτεχνιών!

F.S.: Πως θεωρείτε πως θα καθοριστεί η μελλοντική παρουσία της IONIOS BROKERS Α.Ε. στην εγχώρια αγορά;

Μ.Ρ.: Κοιτάξτε, κύριος γνώμονας και βασική βλέψη της IONIOS BROKERS A.E. είναι να αποτελέσει μια πρότυπη μονάδα παροχής υψηλού επιπέδου τραπεζικών, ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Φιλοδοξία των ανθρώπων που απαρτίζουν IONIOS BROKERS A.E. είναι η δημιουργία ενός πολυάριθμου δικτύου καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, με την ταυτόχρονη ύπαρξη ευχαριστημένων συνεργατών και πελατών, που με τη σειρά τους θα νιώθουν την απαιτούμενη ασφάλεια και σιγουριά για το μέλλον τους!

F.S.: Γιατί κάποιος ενδιαφερόμενος franchisee να επιλέξει την πρόταση συνεργασίας της IONIOS BROKERS Α.Ε.;

Μ.Ρ.: Ενδιαφέρουσα ερώτηση! Κοιτάξτε, η IONIOS BROKERS Α.Ε. στοχεύει στην προσέλκυση συνεργατών που αφενός μεν θα εμπνευστούν από το όραμά της και αφετέρου δε θέτουν ψηλά τον πήχυ της επιτυχίας στην προσωπική τους ζωή, αλλά και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Στο πακέτο συνεργασίας της, η IONIOS BROKERS προσφέρει ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο brand name, τεχνογνωσία, πλήρη μηχανογραφική υποστήριξη, καθώς επίσης και πρόσβαση σε ένα διευρυμένο πελατολόγιο. Τέλος, σε επίπεδο “τεχνικών” χαρακτηριστικών, εξασφαλίζουμε συστηματική επαγγελματική εκπαίδευση και διαρκή επιμόρφωση, άρτια συμβουλευτική υποστήριξη και μοναδικά εργαλεία πωλήσεων.

F.S.: Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές ενδιαφέροντος για τη δημιουργία καταστημάτων IONIOS BROKERS Α.Ε.;

Μ.Ρ.: Δίχως να φανεί πως αποκλείουμε κάποια περιοχή, εντούτοις όμως προτάσσουμε -τουλάχιστον, σε πρώτο επίπεδο- μια σειρά από νομούς, πόλεις και Δήμους όπως λ.χ. η Πεύκη, η Νέα Ερυθραία, η Γλυφάδα, το Περιστέρι, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, η Λάρισα, τα Ιωάννινα, η Αλεξανδρούπολη κ.ά. Βέβαια, όπως προανέφερα, στην IONIOS BROKERS Α.Ε είμαστε “ανοικτοί” για τη συζήτηση και εξέταση κάθε ενδιαφέρουσας πρότασης συνεργασίας, η οποία είναι σε θέση να οδηγήσει σε αμφίπλευρα κέρδη τις δύο συνεργαζόμενες πλευρές!

F.S.: Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα;

Μ.Ρ.: Με βάση τους σχεδιασμούς που έχουμε πραγματοποιήσει αναφορικά με την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων της IONIOS BROKERS Α.Ε., για φέτος προγραμματίζουμε τη δημιουργία 30 νέων γραφείων, ενώ το 2011 θα επιδιώξουμε να εγκαινιάσουμε τη λειτουργία ακόμη 45 γραφείων σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεν σας κρύβω πως οι συγκεκριμένοι στόχοι ενδεχομένως να φαντάζουν ως μεγαλόπνοοι, εντούτοις όμως προέρχονται από την ίδια την αγορά η οποία και ζητά αποδοτικές επιχειρηματικές λύσεις με ξεκάθαρους όρους συνεργασίας και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Τέτοιο είναι και το franchise concept της IONIOS BROKERS Α.Ε.!

F.S.: Πως θα προσδιορίζατε το “πρόσωπο” του κατάλληλου υποψήφιου franchisee της IONIOS BROKERS Α.Ε.;

Μ.Ρ.: Η πρόταση συνεργασίας που απευθύνουμε αφορά φιλόδοξους όσο και δραστήριους νέους επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν την αναγκαιότητα και την επιθυμία να δημιουργήσουν μια ευέλικτη, “έξυπνη” όσο και αποδοτική επιχείρηση. Και δη, σε ένα κλάδο που αναπτύσσεται ραγδαία και χαρακτηρίζεται από συνεχείς εξελίξεις. Επιπροσθέτως, θα πρέπει να επισημάνω πως το πακέτο franchise της IONIOS BROKERS απευθύνεται κυρίως σε ένα target group επιχειρηματιών, σε τραπεζικούς ενεργούς ή από εθελουσία έξοδο. Δεν αποκλείουμε ασφαλιστικούς συμβούλους καθώς επίσης και πτυχιούχους ΑΕΙ/ ΤΕΙ με οικονομική κατεύθυνση, συμβούλους επιχειρήσεων, καθώς επίσης σε πτυχιούχους ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ευρύτερα νέους που αναζητούν να ξεκινήσουν τη δική τους επώνυμη επιχείρηση δίχως ιδιαίτερα έξοδα και “κρυφά” κοστολόγια.

F.S.: Επειδή, αρκετοί επαγγελματίες εστιάζουν στο ζήτημα της εξυπηρέτησης, πως… μεταφράζεται αυτό από την πλευρά της IONIOS BROKERS Α.Ε.;

Μ.Ρ.: Πράγματι, ο συγκεκριμένος τομέας δύναται να αποτελέσει σημείο διαφοροποίησης (ή μη…) μιας αλυσίδας franchise, ακόμη και μιας μεμονωμένης επιχείρησης. Επειδή, η λειτουργία της IONIOS BROKERS Α.Ε. σε σημαντικό βαθμό έχει να κάνει με την παροχή υπηρεσιών, για αυτό και η γνώση, η άμεση εξυπηρέτηση και η φιλική προσέγγιση και αντιμετώπιση του πελάτη κατέχουν σημαντικότατη θέση και ρόλο στην επιτυχία μας. Ο συνεργάτης-franchisee οφείλει να παρακολουθεί πλήρως και να συμβάλει στη σωστή λειτουργία του γραφείου του, έτσι ώστε να γίνεται πραγματικότητα η ποιότητα και ταχύτητα στην εξυπηρέτηση. Κάτι, που λογίζεται ως βάση για την επιτυχία της IONIOS BROKERS Α.Ε.! Βέβαια, σημαντική είναι και η ‘‘after sales’’ ενημέρωση και εξυπηρέτηση, καθώς ένας ευχαριστημένος πελάτης πάντα μας προτιμάει και μας προτείνει.

F.S.: Εν κατακλείδι, ποιο είναι το μήνυμα που έχετε “αποκομίσει” από την σύντομη μεν, επιτυχημένη δε πορεία της IONIOS BROKERS Α.Ε. στα εγχώρια επιχειρηματικά δεδομένα;

Μ.Ρ.: Όσο… ποιητικό μπορεί να ακουστεί, ωστόσο συνηθίζω να ισχυρίζομαι πως ξεκινήσαμε με την προσδοκία ότι το “ταξίδι” θα είναι μακρύ και γεμάτο συγκινήσεις και με την ελπίδα ότι θα έχουμε συνοδοιπόρους όλους τους ικανοποιημένους συνεργάτες και τους ευχαριστημένους πελάτες μας. Σήμερα, εκτιμώ πως είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε πλήρως στις επιλογές μας, ενώ με σιγουριά δηλώνω πως θα καταφέρουμε να φανούμε αντάξιοι των μεγάλων προσδοκιών που δημιουργούμε!

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

IONIOS NEW AGENCY