ΟΜΙΛΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΞΙΑ «Εναρμονισμένοι με το “αύριο” στην αγορά της εκπαίδευσης!»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 14 Αυγούστου 2014

Κάθε υποψήφιος franchisee πρέπει να κάνει πλήρη και προσεκτική έρευνα της αγοράς πριν επιλέξει που θέλει να επενδύσει. Βασικά κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι η αξιοπιστία της εταιρείας, η υπάρχουσα παρουσία στο χώρο της και η δυνατότητα της στην μόνιμη παροχή στήριξης και τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα θα πρέπει να έχει δεδομένο την διαρκή διάθεση του να εργαστεί σκληρά αφιερώνοντας τον μέγιστο δυνατό χρόνο στην επιχείρηση του.

Τάκης Σουκαράς Γενικός Διευθυντής του ΟΜΙΛΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΞΙΑ

F.S.: Ποια είναι τα βασικά συστατικά και η φιλοσοφία του concept;

Τ.Σ.: Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΑΞΙΑ, έχοντας 20ετή εμπειρία στα εκπαιδευτικά δρώμενα, εξασφαλίζει την ολοκληρωμένη και επιτυχή προετοιμασία των μαθητών για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, με ποσοστά που κυμαίνονται άνω του 90%.

Οι (6) υπάρχουσες φροντιστηριακές μονάδες του Ομίλου μας στην Αττική, έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση γονέων και μαθητών, ως οι πλέον αξιόπιστες και δυναμικές προτάσεις στην κατάκτηση και εδραίωση της γνώσης.

Εκτός από τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης Αξία, ο Όμιλος εγκαινίασε το 2012 το ΑΞΙΑ φοιτητικό φροντιστήριο και το 2013 το ibsuccess by Axia.

F.S.: Τι νέο φέρνει στην αγορά η επιχειρηματική σας πρόταση; Ποια είναι τα σημεία διαφοροποίησης έναντι του ανταγωνισμού;

Τ.Σ.: Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΑΞΙΑ προσφέρει το πλέον δυναμικό, εξελιγμένο και καινοτόμο σύστημα franchise στην Ελληνική αγορά εκπαίδευσης. Βασικό χαρακτηριστικό του επιχειρηματικού μοντέλου είναι ο συνδυασμός αποδοτικής λειτουργίας με την παράλληλη επίτευξη εκπαιδευτικού έργου υψηλού επιπέδου.

Το εξειδικευμένο επιτελείο έμπειρων καθηγητών, οι καλογραμμένες και περιεκτικές εκδόσεις και η προσαρμογή της διδασκαλίας στις εκάστοτε εκπαιδευτικές απαιτήσεις η αποδεδειγμένη επίτευξη αποτελεσμάτων επί σειρά ετών αποτελούν μερικά από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του εκπαιδευτικού οργανισμού. Την ειδοποιό διαφορά στον διδακτικό σχεδιασμό διαδραματίζει ο συνδυασμός της διδασκαλίας σε groups έως και έξι μαθητών, η ποιότητα των εκπαιδευτών, το μοναδικό σύστημα διδασκαλίας και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο που στηρίζεται στην πολυετή εμπειρία των ιδρυτών της, στον επαγγελματισμό, στο μεράκι, στο πάθος για ποιότητα και προσφορά και κυρίως η δέσμευση σε αποδοτικές σχέσεις με τους συνεργάτες.

F.S.: Κατά πόσο ανταποκρίνεται στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον και τα νέα καταναλωτικά πρότυπα που διαμορφώνονται;

Τ.Σ.: Διαχρονικά σε περιόδους κρίσης και οικονομικής ύφεσης υπάρχει η τάση της επένδυσης στη γνώση. Αυτό το δεδομένο σε συνδυασμό με την αντίληψη του Έλληνα σχετικά με τη βαρύτητας των σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθιστά την επιχειρηματική πρόταση του Ομίλου ΑΞΙΑ πλήρως εναρμονισμένη με τα νέα καταναλωτικά πρότυπα.

F.S.: Βάσει της έρευνάς σας, ποια τα περιθώρια ανάπτυξης της συγκεκριμμένης αγοράς καθώς και του ίδιου του concept μέσα σε αυτή;

Τ.Σ.: Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του FRANCHISE SUCCESS υπάρχει σημαντική ανάπτυξη της αγοράς Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης (19.58 %), που σε συνδυασμό με το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τις ευκαιρίες που προσφέρουν η τεχνολογία και το νέο θεσμικό πλαίσιο , θα προσδώσουν μία έντονη δυναμική στον κλάδο. Το concept του Ομίλου ΑΞΙΑ με τα ολιγομελή τμήματα, την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και την πολυεπίπεδη λειτουργία του σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, είναι συγχρονισμένο με το “αύριο” του χώρου.
F.S.: Πώς έχει υποδεχθεί η αγορά την επιχειρηματική σας πρόταση; Ποια είναι η αντιμετώπιση και τα σχόλια του καταναλωτικού κοινού;

Τ.Σ.: Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την παρουσίαση του franchise ΑΞΙΑ, είχαμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεργασίας τόσο στην Αττική όσο και σε κάποιες μεγάλες πόλεις στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είμαστε σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης των προαναφερθέντων προτάσεων. Σε δύο μάλιστα περιπτώσεις που ήδη προκρίθηκαν, βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας ανοίγματος νέων Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΑΞΙΑ.

F.S.: Τι σας ώθησε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας μέσω franchising; Ποια είναι τα ισχυρά σημεία του ίδιου του franchise concept;

Τ.Σ.: Στον Όμιλο ΑΞΙΑ συνεχίζουμε να επενδύουμε σε δικές μας φροντιστηριακές μονάδες, επιτυγχάνοντας υψηλές αποδόσεις. Ταυτόχρονα επιλέξαμε και την ανάπτυξη μέσω του franchise σε πορεία παράλληλη, αναζητώντας συνεργάτες με αρχές και στόχους κοινούς με τους δικούς μας.

F.S.: Ποιο είναι το προφίλ του υποψήφιου franchisee στον οποίο απευθύνεστε και ποιες δεξιότητες και εμπειρίες πρέπει να κατέχει;

Τ.Σ.: Οι κατάλληλοι συνεργάτες πρέπει να προέρχονται από το χώρο της εκπαίδευσης, να επιδεικνύουν διάθεση για συνεχή εξέλιξη της επιχειρηματικής τους προσπάθειας και να διακατέχονται από υπευθυνότητα και ήθος.

F.S.: Για ποιο λόγο θα πρέπει να επιλέξει την πρότασή σας κάποιος δυνητικός επενδυτής/franchisee; Ποια είναι τα οφέλη και ποιες οι ευκαιρίες;

Τ.Σ.: Η μέχρι τώρα μητρική εταιρική ανάπτυξη που έχουμε ακολουθήσει είναι δομημένη πάνω στο πνεύμα της ομάδας και των win+win συνεργασιών. Ταυτόχρονα με την κλασική εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες συνεργασίες με ειδικούς, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα μοναδικό σύνολο ενεργειών υποστήριξης.
Η ένταξη σε ένα ισχυρό δίκτυο με τα χαρακτηριστικά του φροντιστηριακού ομίλου ΑΞΙΑ αποτελεί ουσιαστική διέξοδο και αποτελεσματικό τρόπο αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται στη δυναμικά αναπτυσσόμενης αγορά της εκπαίδευσης.
Η συνεργασία με μια καταξιωμένη στον κλάδο της επιχείρηση, το χαμηλό αρχικό κόστος επένδυσης σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία που αξιοποιούν οι franchisees του φροντιστηρίου καθιστούν την επένδυση ιδιαίτερα ελκυστική.

F.S.: Τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της ανάπτυξής σας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα; Υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές της χώρας στις οποίες ενδιαφέρεστε να αναπτυχθείτε άμεσα; Εάν ναι, ποιες είναι αυτές;

Τ.Σ.: Ακολουθούμε μία πορεία συνεχούς ανάπτυξης αριθμώντας σήμερα 6 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της νέας μας μονάδας στου Παπάγου. Επίσης σε στάδιο προετοιμασίας βρίσκονται ακόμη 2 νέες φροντιστηριακές μονάδες στην περιοχή των Βορείων Προαστίων. Επόμενος στόχος ανάπτυξης είναι περιοχές της Αττικής στα Νότια Προάστια, καθώς και σε μεγάλα αστικά κέντρα της υπόλοιπης Ελλάδας.

F.S.: Τι κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να προσέξουν οι νέοι franchisors και franchisees στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον;

Τ.Σ.: Οι αλυσίδες franchise θα πρέπει να θέσουν αυστηρούς όρους για την επιλογή των υποψήφιων συνεργατών τους, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επιτυχημένη επιχειρηματική τους δραστηριότητα, με ανάπτυξη του δικτύου προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.
Κάθε υποψήφιος franchisee πρέπει να κάνει πλήρη και προσεκτική έρευνα της αγοράς πριν επιλέξει που θέλει να επενδύσει. Βασικά κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι η αξιοπιστία της εταιρείας, η υπάρχουσα παρουσία στο χώρο της και η δυνατότητα της στην μόνιμη παροχή στήριξης και τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα θα πρέπει να έχει δεδομένο την διαρκή διάθεση του να εργαστεί σκληρά αφιερώνοντας τον μέγιστο δυνατό χρόνο στην επιχείρηση του.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΑΞΙΑ