Mikel: «Η καφεστίαση έχει αποδείξει τη δυναμική της»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 11 Απριλίου 2019
Mikel: «Η καφεστίαση έχει αποδείξει τη δυναμική της»

Οι εξελίξεις στην αγορά της καφεστίασης καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις αλλαγές που συντελούνται στις καθημερινές συνήθειες και τις αντιλήψεις των καταναλωτών. Εκπρόσωποι από το Τμήμα Marketing της MIKEL, μας εξηγούν πως ο σύγχρονος πελάτης επιθυμεί να ζει μια ξεχωριστή εμπειρία, όταν επισκέπτεται ένα κατάστημα καφέ.

«Το κοινό εστιάζει πλέον μόνο στην ποιότητα αλλά επιθυμεί να τη συνδυάσει με ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον, καθώς και με την άρτια εξυπηρέτησή του», τονίζουν σε συνέντευξη που δώθηκε για το αφιέρωμα «Καφές & Franchising», στο τεύχος 68. «Παρατηρείται αύξηση των σημείων πώλησης καφέ, το οποίο θεωρούμε υγιή ανταγωνισμό, καθώς συνέχεια προσπαθούμε να εξελισσόμαστε, ικανοποιώντας τις ανάγκες των καταναλωτών και να προσαρμοζόμαστε στις νέες τάσεις που εισέρχονται στην αγορά του καφέ», συμπληρώνουν.

Mikel coffee shop London

Βλέπουμε πως όλο και περισσότερα καταστήματα από διαφορετικούς χώρους προσθέτουν τον καφέ στο προϊοντικό τους μείγμα, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό. Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται η συνολική αγορά του καφέ σήμερα και με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέξει υποψήφιος franchisee;

Ο κλάδος της καφεστίασης έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια τη δυναμική του ανάπτυξη, με αποτέλεσμα πολλοί να θέλουν να εισέλθουν στον χώρο ή να συμπεριλάβουν στοιχεία του στη δική τους επιχείρηση. Στον ανταγωνισμό σίγουρα υπάρχουν καλές, μέτριες και κακές προτάσεις δικτύων και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο τον υγιή ανταγωνισμό, όπου εμείς στην Mikel αναζητάμε. Θεωρούμε πως λειτουργεί παραγωγικά για εμάς και μας ξεχωρίζει. Ο υποψήφιος franchisee θα πρέπει να επιλέξει βάσει της τεχνογνωσίας που διαθέτει ο franchisor, την προσφερόμενη στήριξη σε όλους τους τομείς αλλά και την αναγνωρισιμότητα του brand!

mikelcc coffee franchiseΗ εταιρεία επένδυσε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε ναδημιουργήσει μία ισχυρή πρόταση σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτερη στην ποιότητα, στην εξυπηρέτηση αλλά και στη δημιουργία ενός ξεχωριστού και οικείου περιβάλλοντος για τους πελάτες της.

Ποια θέματα θα πρέπει να συνεκτιμήσουν τα δίκτυα σε αυτό το τοπίο που διαμορφώνεται και που θα πρέπει να εστιάσουν την προσοχή τους;

Ο χώρος της καφεστίασης συνεχώς εξελίσσεται και καθώς οι καταναλωτές είναι πλέον αρκετά εκπαιδευμένοι, απαιτείται από τα δίκτυα να αναδιαμορφώνουν συχνά τον κατάλογό τους και να παραμένουν σε κοινή γραμμή με την τάση που δημιουργείται ανά περιόδους. Κατά την άποψη μας, ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση του προσωπικού που απαρτίζει τη δυναμική των καταστημάτων, με αποτέλεσμα την υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης σε όλους τους τομείς.

Ποια είναι τα βασικά σημεία διαφοροποίησης της δικής σας επιχειρηματικής πρότασης και με ποιες ενέργειες και στρατηγική το υποστηρίζετε, τόσο σε επίπεδο καταναλωτή όσο και σε επίπεδο franchisee;

Η Mikel Coffee Company επένδυσε όλα αυτά τα χρόνια, ώστε να δημιουργήσει μία ισχυρή πρόταση σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα, στην εξυπηρέτηση αλλά και στη δημιουργία ενός ξεχωριστού και οικείου περιβάλλοντος για τους πελάτες της. Εξελίσσει διαρκώς την ποιότητα και την ποικιλία των καφέδων και των ροφημάτων, έχοντας επενδύσει στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα θέλω των καταναλωτών με συνεχείς έρευνες. Σκοπός μας, η επίσκεψη των πελατών στα καταστήματα Mikel να αποτελεί εμπειρία για τον ίδιο! Η εξέλιξη του δικτύου franchise Mikel στην ελληνική και όχι μόνο αγορά είναι η καλύτερη απόδειξη στο ερώτημα «γιατί κάποιος πρέπει να ενταχθεί στο δίκτυο μας»; Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της επιλογής αυτής δεν σταματούν εδώ. Ας δούμε μερικά από τα οφέλη που σας προσφέρει η συνεργασία μας:

  • Χρησιμοποιείτε από την πρώτη στιγμή ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στην Ελλάδα και προωθείτε ένα κορυφαίο προϊόν.
  • Με βάση την εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων, σας παρέχουμε καθοδήγηση για την επιλογή σημείου, τεχνικές προδιαγραφές για το στήσιμο του καταστήματος και συνεχή υποστήριξη για τη λειτουργία της επιχείρησης.
  • Η συνεχής εκπαίδευση που παρέχεται στο προσωπικό της επιχείρησης, διατηρεί το κορυφαίο επίπεδο επαγγελματισμού σε όλα τα καταστήματα του δικτύου.
  • Οι παραγγελίες σας που αφορούν τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των προϊόντων, έχουν τις προνομιακές τιμές που έχει πετύχει η Mikel για τους συνεργάτες της.
  • Εκτός από τη διαφήμιση της κεντρικής εταιρείας, παρέχεται υποστήριξη σε θέματα marketing, σε κάθε κατάστημα του δικτύου εξατομικευμένα.

mikel franchise coffee shop

Τι θα συμβουλεύατε τους υποψήφιους franchisees πριν την τελική επιλογή;

Όλοι οι υποψήφιοι franchisees που σκέφτονται να ασχοληθούν με το franchising, πρωτίστως, χρειάζεται να είναι σίγουροι για την απόφασή τους και να τη στηρίζουν ακόμα και με προσωπική εργασία. Χρειάζεται να έχουν ανεπτυγμένο επίπεδο αυτογνωσίας, να γνωρίζουν τι τους ταιριάζει και τι όχι και να μπορούν να συνεργαστούν ομαλά και παραγωγικά με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων. Τέλος, το σημαντικότερο στοιχείο που πιστεύουμε ότι χρειάζεται να διαθέτει κάποιος, ως μέλος ενός δικτύου, είναι η επιχειρησιακή ηθική και η πίστη στο αμοιβαίο όφελος.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

MIKEL