Insurancemarket.gr: Η νέα εποχή στον τομέα της σύγκρισης χρηματοοικονομικών προϊόντων είναι εδώ!

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουλίου 2020
Insurancemarket.gr: Η νέα εποχή στον τομέα της σύγκρισης χρηματοοικονομικών προϊόντων είναι εδώ!

Νέες σημαντικές ευκαιρίες στον χώρο του franchising ανοίγει η σύγκριση προϊόντων στον τομέα της ασφάλισης, της ενέργειας και των τραπεζικών προϊόντων, μέσα απο τα Phygital Concept Stores της insurancemarket.gr, τα οποία εισάγουν τον πελάτη σε μία νέα ολιστική αγοραστική εμπειρία.

Σύγχρονα και minimal αλλά ταυτόχρονα άμεσα και φιλικά τα phygital καταστήματα της insurancemarket.gr απευθύνονται στον νέο τύπο καταναλωτή που θέλει να συγκρίνει, να επιλέγει και να κερδίζει. Με το market share όλων όσων δραστηριοποιούνται στην online ασφάλιση να αγγίζει αυτή τη στιγμή το 10%, απομένει ένα ανεκμετάλλευτο 90%, το οποίο αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τον κλάδο της σύγκρισης προϊόντων. Αντίστοιχες ευκαιρίες παρουσιάζουν το energy-market.gr και το money-market.gr, τα δύο πιο νέα businesses της μητρικής εταιρείας. Γι’ αυτές τις νέες ευκαιρίες μιλήσαμε με τον Στέφανο Φαλκονάκη, Digital & Marketing Director της Insurancemarket.

insurancemarket franchise 1

Τι νέο προσφέρει η Insurancemarket στην ελληνική αγορά;

H Insurancemarket είναι η εταιρεία που ψηφιοποίησε την ασφαλιστική αγορά. Πλέον, ο καταναλωτής γρήγορα και εύκολα, με τη βοήθεια των ψηφιακών τεχνολογιών, μπορεί να συγκρίνει περισσότερες από εικοσιπέντε ασφαλιστικές εταιρείες σε ένα με δύο λεπτά και να βρει ένα προϊόν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Η ίδια διαδικασία εφαρμόζεται και για τα προγράμματα ενέργειας αλλά και για τα τραπεζικά προϊόντα. Τα επόμενα χρόνια θεωρούμε ότι θα εκδηλωθεί εντονότερα το switch παρόχου ενέργειας, ενώ επίσης τα καταναλωτικά δάνεια, οι πιστωτικές κάρτες, τα loyalty προγράμματα και άλλα παρόμοια τραπεζικά προϊόντα θα έχουν μεγάλη ζήτηση στη μετά την πανδημία εποχή.

insurancemarket logo

Η Insurancemarket απευθύνεται στον σύγχρονο καταναλωτή που συγκρίνει, επιλέγει και κερδίζει!

Ποια χαρακτηριστικά φέρνουν την πλατφόρμα insurancemarket.gr πρώτη στις προτιμήσεις των καταναλωτών;

Η διαφάνεια, η αμεροληψία και η απλότητα των διαδικασιών. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης το customer journey. Πέρα από την εμπειρία κατά την αγορά είμαστε πάρα πολύ δυνατοί και στο aftersales κομμάτι. Έτσι, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών μας, οι οποίοι ουσιαστικά «αφήνονται» στα χέρια μας.

insurancemarket franchise 4

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στο λανσάρισμα των phygital stores;

Ο σύγχρονος πελάτης έχει αφομοιώσει και οικειοποιηθεί όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τεχνολογίες αιχμής, ενώ δεν παύει να αποζητά την προσωπική επαφή και την προστιθέμενη αξία της. Οι πελάτες μας βρίσκουν στα phygital concept stores της Insurancemarket εξαιρετικούς επαγγελματίες, τους Insurance Experts, που είναι έτοιμοι να τους βοηθήσουν σε έναν εξαιρετικής αισθητικής χώρο.

Τα data που προκύπτουν από την online συμπεριφορά των καταναλωτών μπορούν να αξιοποιηθούν στα phygital concept stores;

Φυσικά, τα δεδομένα που έχουν προκύψει από τη δεκαετή πορεία της πλατφόρμας insurancemarket.gr αξιοποιούνται για να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στον πελάτη. Περίπου δύο εκατομμύρια πελάτες έχουν χρησιμοποιήσει τα τελευταία δέκα χρόνια την πλατφόρμα insurancemarket.gr. Βάσει αυτών των data έχουμε τμηματοποιήσει το καταναλωτικό κοινό και έχουμε δημιουργήσει personas στις οποίες αντιστοιχούν συγκεκριμένα προϊόντα, τα οποία είναι πιθανότερο να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και τελικά να τα αγοράσουν.

insurancemarket franchise 2

Πώς υποδέχθηκε το κοινό τα phygital concept stores;

Κάναμε μια έρευνα σε 500 ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το κατάστημα από τον Φεβρουάριο μέχρι το τέλος Μαρτίου, η οποία είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Το 95% αξιολόγησε τη διαδικασία ως εύ-κολη. Το 90% δήλωσε ότι βρήκε αυτό που έψαχνε και το 98% ότι εξυπηρετήθηκε σωστά. Επιπλέον, το conversion rate στο phygital store είναι πάρα πολύ υψηλό.

Γίνε μέρος των εξελίξεων στην ασφάλιση, την ενέργεια και τα τραπεζικά προϊόντα!

Ποια εμπειρία αποκομίζει ο καταναλωτής επισκεπτόμενος το phygital concept store της insurancemarket.gr;

Κατ’ αρχάς ο καταναλωτής εντυπωσιάζεται γιατί το περιβάλλον είναι καινοτόμο και μοντέρνο. Το experience είναι παρόμοιο με αυτό των καταστημάτων προϊόντων τεχνολογίας. Ο πελάτης οδηγείται από τον εκπρόσωπο στις οθόνες αφής, όπου συμπληρώνει τα στοιχεία του για να βρει και να συγκρίνει προγράμματα ασφάλισης, ενέργειας ή τραπεζικά προϊόντα. Θα περιμένει ένα λεπτό περίπου μέχρι να εκδοθεί το συμβόλαιό του, θα υπογράψει ηλεκτρονικά, θα πληρώσει με μετρητά ή με κάρτα και μέσα σε τρία με πέντε λεπτά θα έχει ολοκληρώσει τη συναλλαγή του.

Ποιες είναι οι up-selling και cross-selling ευκαιρίες για τον franchisee;

Ο franchisee έχει στα χέρια του μία γκάμα προϊόντων που δημιουργούν ευκαιρίες up-sellingκαι cross-selling. Αρχικά, έχουμε διαπιστώσει ότι οι καταναλωτές στο phygital store επιλέγουν μεγαλύτερης χρηματικής αξίας και διάρκειας προγράμματα. Επιπλέον, o συνεργάτης μας έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει ποιες επιπλέον ανάγκες έχει ο εκάστοτε καταναλωτής στο κομμάτι της ενέργειας ή των χρηματοοικονομικών προϊόντων για να του προσφέρει μία ολοκληρωμένη value for money λύση. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι όλα τα προϊόντα της Insurancemarket είναι ανανεώσιμα. Κάθε συμβόλαιο έχει ημερομηνία λήξης και ανανεώνεται αυτόματα. Και σε αυτή την περίπτωση η προμήθεια θα αποδοθεί στον franchisee, χωρίς να χρειαστεί να κάνει εκείνος κάτι.

insurancemarket franchise 7

Στη μετά τον Covid-19 εποχή θα ευνοηθούν οι κλάδοι στους οποίους δραστηριοποιήστε;

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ναι θα ευνοηθούν. Προσφάτως, στην καθιερωμένη τρίμηνη συνάντηση που είχαμε με την Google, πληροφορηθήκαμε ότι τον Απρίλιο αυξήθηκε η ζήτηση για ασφάλιση κατοικιών κατά 120% περίπου και αντίστοιχα στην υγεία 90%. Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και το banking. Εν μέσω πανδημίας, εμείς σημειώσαμε ένα μεγάλο growth. Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο καταγράψαμε αύξηση στους νέους πελάτες μας, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπαμε.

Τι περιθώρια ανάπτυξης παρουσιάζει η ελληνική αγορά;

Το market share όσων δραστηριοποιούνται στην οn-line ασφάλιση, στους οποίους εντασσόμαστε και εμείς, είναι μόνο 10%, άρα υπάρχει ένα 90% το οποίο δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης. Να αναφέρω ότι στην Αγγλία το αντίστοιχο market share αγγίζει το 80% και στη Γερμανία και την Ολλανδία το 60%.

insurancemarket franchise gallery 1

Ποια είναι τα εργαλεία που λαμβάνει ο franchisee;

Παρέχουμε στους franchisees ένα ευρύ πελατολόγιο αλλά και ένα εκτεταμένο δίκτυο ισχυρών και αξιόπιστων συνεργατών, όπως και όλη την απαραίτητη τεχνολογία. Οι καινοτόμες υπηρεσίες, που προωθεί ο συνεργάτης μας στο phygital κατάστημά του, είναι πλήρως προσαρμοσμένες στα νέα καταναλωτικά πρότυπα. Η εταιρεία μας υποστηρίζει τον franchisee στην επιλογή του κατάλληλου σημείου και του παραχωρεί αποκλειστικότητα περιοχής. Επιβλέπουμε δε, τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του καταστήματος. Επιπλέον, παρέχεται ένα πλήρες και συνεχές πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον franchisee και το προσωπικό του, ώστε να είναι όλοι πλήρως ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στον χώρο. Η υποστήριξη από την έμπειρη ομάδα μας είναι διαρκής, ενώ υλοποιούμε συνεχώς ενέργειες marketing και προβολής, πανελλαδικά αλλά και τοπικά.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise