«Η ΟΚ! Anytime Markets εξελίσσεται, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες πελατών και συνεργατών»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 11 Ιουνίου 2021
«Η ΟΚ! Anytime Markets εξελίσσεται, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες πελατών και συνεργατών»

ΟΚ! Anytime Markets ξεχώρισε στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, ως “Woman Franchisor of the Year”, για τη συμβολή της στο franchising εδώ και 17 έτη. Η Δέσποινα Ξυνού, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, μας μιλά για τη βράβευσή της, την πρόταση franchise που προσφέρει αλλά και τις αλλαγές που έφερε η πανδημία τόσο στην αγορά, όσο και στην καταναλωτική συμπεριφορά.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι κόποι και η σκληρή δουλειά ανταμείβονται σε ένα αρκετά σκληρό και κατά κύριο λόγο, ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον», επισημαίνει η κα Ξυνού. «Ωστόσο, η δουλειά που γίνεται είναι συλλογική και εγώ αποτελώ έναν κρίκο σε μια πολύ επιτυχημένη αλυσίδα, που γνωρίζει πώς να εξελίσσεται και να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, αφουγκράζοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καταναλωτών, των συνεργατών αλλά και των εργαζομένων της».

Η ΟΚ! Anytime Markets δημιούργησε πρώτη, μια νέα κατηγορία καταστημάτων στην Ελλάδα, τα convenience stores. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας και ποιες ανάγκες των καταναλωτών καλύπτει;

Ο καταναλωτής έχει ανάγκη από αμεσότητα, πληρότητα και ποιότητα, κάποια βασικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν απλόχερα τα convenience stores. Ο ορισμός του άλλωστε, εξηγεί πλήρως τα παραπάνω, αφού αναφερόμαστε στο οικείο εκείνο κατάστημα λιανικής πώλησης, το οποίο διαθέτει ποικιλία εμπορευμάτων καθημερινής χρήσης και δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, να κάνει τις αγορές του, γρήγορα και αποτελεσματικά. Τα OK! Anytime Markets, διαθέτουν ανταγωνιστικές τιμές, φυλλάδια προσφορών αλλά και συνεχές ανανεωμένο κωδικολόγιο με τα νέα προϊόντα, ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσουν όλες τις νέες τάσεις και να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες των καταναλωτών.

Ποιες αλλαγές έφερε η πανδημία Covid-19 τόσο στην αγορά όσο και στη συμπεριφορά των καταναλωτών;

Η εισβολή της πανδημίας στις ζωές όλων, προκάλεσε ριζικές αλλαγές και προσαρμογές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, δέσποζε ο φόβος και η ανασφάλεια για κάθε τι που ερχόταν σε άμεση επαφή με εμάς. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, η αγορά στράφηκε κυρίως στις ηλεκτρονικές αγορές προϊόντων, προσπαθώντας να διατηρήσει μια αίσθηση κανονικότητας στην καθημερινότητα. Ωστόσο, υπήρχαν πολλά προβλήματα στους χρόνους παράδοσης, κάτι που δημιούργησε αρκετές αμφιβολίες στους καταναλωτές. Η θεωρητική κανονικότητα διατηρήθηκε στον κλάδο των super market, κατ’ επέκταση και στα convenience stores που είχαν και τη μερίδα του λέοντος, λόγω των ιδιαίτερων συνθήκων, όπου με κοινό παρονομαστή την ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία, οι καταναλωτές σεβόμενοι τα απαραίτητα μέτρα, είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

ok-anytime-market-franchise1-1536x1024

Πώς ανταποκρίνεται το δίκτυό σας στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας;

Η πρωτόγνωρη πραγματικότητα που γνωρίσαμε και βιώσαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξαιτίας της πανδημίας, προκάλεσε αλλαγές και νέα δεδομένα στη ζωή μας. Ωστόσο, τα νέα αυτά δεδομένα που έφερε ο COVID-19 δεν επηρέασαν ούτε τον πυρήνα, ούτε τις βασικές διαδικασίες και προδιαγραφές της εταιρείας.

Έχοντας ως γνώμονα ότι η ΟΚ! Anytime Markets είναι μια εταιρεία που λειτουργεί με εξαιρετική οργάνωση και δομή, βάσει ορθών διαδικασιών και πρωτοκόλλων, ανταποκρίθηκε άμεσα στη νέα κατάσταση που επικράτησε, χωρίς να διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργεία της. Αξιοσημείωτο είναι ότι από το ξέσπασμα της πανδημίας, η εταιρεία εφάρμοσε στο έπακρο όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού, για τους πελάτες και για το προσωπικό της, τα οποία συνεχίζει να τηρεί με την ίδια υπευθυνότητα σε όλες τις εγκαταστάσεις της (δίκτυο των καταστημάτων, Κέντρο Διανομής, Κεντρικά Γραφεία).

Με αίσθημα πλήρους εταιρικής ευθύνης, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές που εφαρμόζει, έλαβε τη βεβαίωση Safe Restart από την TÜV HELLAS. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιολογήσουν το επίπεδο εφαρμογής των απαιτούμενων ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών και είναι πλήρως συμβατή με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τέλος, πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως η OΚ! Anytime Markets Α.Ε. πραγματοποίησε τεστ για τον Covid-19 σε όλο το εργατικό δυναμικό της, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό τις διανομές και τις συνεργασίες.

Ποια στοιχεία κάνουν την πρόταση franchise της ΟΚ! Anytime Markets ελκυστική κι επιτυχημένη;

Στην παρούσα περίοδο, τα στοιχεία που επηρεάζουν την ελκυστικότητα του concept είναι ο κλάδος και η επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί η επένδυση. Στον χώρο του franchising, ο κλάδος του super market έναντι κάποιου άλλου, υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό, προσφέροντας «επαγγελματική ασφάλεια», αποτελώντας έτσι μονόδρομο για την επιτυχία. Τα OK! Anytime Markets διαφοροποιούνται έναντι του ανταγωνισμού λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους και της επιχειρηματικής τους κουλτούρας που είναι ανθρωποκεντρική και οικεία. Συγκεκριμένα, εκτός από το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, σε ανταγωνιστικές τιμές, σε σημεία πώλησης μόλις 90 τ.μ., σε σημεία που αποτελούν κομμάτια της γειτονιάς, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των καταναλωτών και της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Επιπροσθέτως, ως μια εταιρεία με τους υψηλότερους τζίρους λιανικών πωλήσεων, η οποία βρίσκεται σε συνεχή τροχιά ανάπτυξης και επένδυσης στο δίκτυό της, είναι περισσότερο ελκυστική για δημιουργία συνεργασιών.

ok-anytime-markets

Με ποιον τρόπο διασφαλίζεται η αποδοτικότητα των franchisees του δικτύου σας;

Για τα OK! Anytime Markets η ικανοποίηση των franchisees μας, η συνεχής επικοινωνία μαζί τους, αποτελεί επιχειρηματικό στόχο. Κάθε franchisee αποτελεί για εμάς κομμάτι της ίδιας μας της εταιρείας και της επιτυχίας της. Είναι η προέκταση της εταιρείας σε ένα νέο καταναλωτικό κοινό.

Συνεπώς, η εταιρεία μας επιδιώκει τη συνεχή επικοινωνία με το δίκτυό της και αναζητά συνεχώς τρόπους βελτίωσης των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συνεργατών μας, όπως κάνουμε και για τους καταναλωτές που μας στηρίζουν. Λειτουργούμε με γνώμονα την εξέλιξη, προσφέροντας συνεχώς νέες τεχνολογίες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Δεν αρκεί μια επιχείρηση να είναι καινοτόμα αν δεν προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογικές αλλαγές του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται. Μέσα από τη συνεχή εξέλιξη, δημιουργούμε στους συνεργάτες μας το αίσθημα της ασφάλειας το οποίο αυξάνει την παραγωγικότητά τους και το θετικό αντίκτυπο της εταιρείας, συνολικά.

Και τέλος, ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας ως Woman Franchisor of The Year.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι κόποι και η σκληρή δουλειά ανταμείβονται σε ένα αρκετά σκληρό και κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενο εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, η δουλειά που γίνεται είναι συλλογική και εγώ αποτελώ έναν κρίκο σε μια πολύ επιτυχημένη αλυσίδα, που γνωρίζει πώς να εξελίσσεται και να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, αφουγκράζοντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και στην προκειμένη των καταναλωτών, των συνεργατών αλλά και των εργαζομένων της.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

OK! ANYTIME MARKETS | OK! GROCERY SUPER MARKET & DELI