ΕΛΤΑ Courier Franchise Success Awards 2021Το δίκτυο franchise ΕΛΤΑ COURIER αναδείχθηκε ως GOLD WINNER στην κατηγορία Services Franchise, στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2021, καθώς «απάντησε» έγκαιρα στις προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στον κλάδο των ταχυμεταφορών. Έχοντας στο επίκεντρο τον καταναλωτή και τις ανάγκες του, επένδυσε σε νέα συστήματα και διαδικασίες, υιοθέτησε νέες τεχνολογίες, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και ταυτόχρονα, δημιουργώντας εξαιρετικές ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης στους franchisees.

Ο Ερρίκος Τζαβάρας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΤΑ COURIER μίλησε στο FRANCHISE SUCCESS για τη βράβευση της εταιρείας, τη δυναμική της αγοράς των ταχυμεταφορών αλλά και τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτή τη βράβευση, καθώς αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει όλοι εμείς στην ΕΛΤΑ Courier εν μέσω πανδημίας, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του δικτύου. Επιπλέον, μας δημιουργεί μία ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί και ενεργοί την προσπάθειά μας, για να διατηρήσουμε αυτή τη θέση, επαναλαμβάνοντας αυτή τη βράβευση και τα επόμενα χρόνια», αναφέρει ο κ. Τζαβάρας.

Σύμφωνα με την εμπειρία σας, ποια είναι η δυναμική της αγοράς των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα;

H εκρηκτική άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου σε συνδυασμό με την υγειονομική κρίση που περάσαμε και περνάμε, οδήγησε σε σημαντικές ανακατατάξεις στον κλάδο των ταχυμεταφορών, καθώς μέσα σε ένα βράδυ αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων. Επιπλέον, παρατηρώντας τις έρευνες που γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, βλέπουμε ότι το μερίδιο του ηλεκτρονικού εμπορίου ολοένα και αυξάνεται και οι προβλέψεις διαβλέπουν ότι η αυξητική αυτή τάση θα μείνει και μετά την πανδημία. Συνεπώς, θεωρούμε ότι η δυναμικής της αγοράς του κλάδου μας είναι συνεχώς αυξανόμενη και αυτό οδηγεί σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κλάδο που μας κάνει να θέλουμε να γίνουμε κάθε μέρα και καλύτεροι.

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΤΑ COURIER επέτυχε σημαντική ανάπτυξη του δικτύου της, αριθμώντας πάνω από 175 καταστήματα. Ποιες πρακτικές ακολούθησε για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα;

Η ΕΛΤΑ Courier έχοντας σαν στόχο να καλύψει όλη την ελληνική επικράτεια και να εξυπηρετήσει κάθε πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων της. Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση του δικτύου επιτυγχάνεται μέσα από το μοντέλο franchise που ακολουθεί η εταιρεία, με το οποίο προσφέρεται πλήρης υποστήριξη και ενημέρωση στους νέους συνεργάτες,  με σκοπό να τους βοηθήσει να καταλάβουν σε βάθος, το χώρο και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η αγορά. Στο μοντέλο του franchise, οι συνεργάτες της ΕΛΤΑ Courier έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται μέσω συγκεκριμένου Business Plan  & P&L  το οποίο περιλαμβάνει την από κοινού επιλογή καταστήματος , τη διαμόρφωση του χώρου και την επιλογή των οχημάτων. Επιπλέον, οι συνεργάτες επωφελούνται μέσα από την εκπαίδευση και την κάθε είδους υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας με μόνιμο κοινό στόχο τη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των πελατών και της λειτουργίας της εταιρείας καθώς και τις αξίες που πρεσβεύει.

Ποιες είναι οι ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή;

Η ΕΛΤΑ Ταχυμεταφορές είναι μία πελατοκεντρική εταιρεία και στοχεύει στη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης της εμπειρίας του πελάτη. ‘Έχοντας, λοιπόν, αυτό ως στόχο, προχωράμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη διεξαγωγή ερευνών για τον Έλληνα καταναλωτή, για να δούμε ποιες είναι οι βασικές ανάγκες και οι επιθυμίες του από τον κλάδο των ταχυμεταφορών. Ο μέσος ‘Έλληνας καταναλωτής επιζητά ασφάλεια, αξιοπιστία και ταχύτητα υπηρεσιών, ενώ οι πιο απαιτητικοί επιζητούν ποικίλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, συνδυασμένες πάντα με καινοτόμα προϊόντα, προσφέροντας παράλληλα μία omnichannel ψηφιακή εμπειρία.

Πόσο επηρέασε η πανδημία τoν κλάδο των υπηρεσιών και ειδικότερα τις ταχυμεταφορές;

Αδιαμφισβήτητα, η πανδημία που βιώνουμε και τα συνεχόμενα lockdowns έχουν αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών, καθώς το εμπόριο μετατράπηκε μέσα σε μία μέρα κατά αποκλειστικότητα σε ηλεκτρονικό και οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών αποτέλεσαν τον συνδετικό κρίκο που το κράτησε ζωντανό. Η πίεση και ο φόρτος ήταν σαφώς πολύ μεγάλος και δύσκολα διαχειρίσιμος. Θεωρώ πως η ΕΛΤΑ Courier, αντάξια των προσδοκιών και των στόχων που έχει θέσει η ίδια ως εταιρεία, κατάφερε να ανταπεξέλθει και να δράσει άμεσα, αναδιαμορφώνοντας το επιχειρησιακό της πλάνο, τις υποδομές της αλλά και ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυό της.

elta-courier-franchise-success-awards-services-franchise

Με ποιον τρόπο ανταποκρίθηκε το δίκτυο της ΕΛΤΑ COURIER στις νέες συνθήκες;

Η ευελιξία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μας και προσπαθήσαμε να είμαστε στο συντομότερο δυνατό διάστημα έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στον τεράστιο όγκο αποστολών που είχαμε να διαχειριστούμε. Στον τομέα υποδομών και λειτουργίας, η εταιρεία μας προχωρεί επίσης σε μια σειρά κινήσεων που αναβαθμίζουν τη διαχειριστική της δυνατότητα και την ταχύτητα εξυπηρέτησης. Ειδικότερα:

  • Το δίκτυο διευρύνεται συνεχώς με νέα καταστήματα πανελλαδικά.
  • Παράλληλα στις αρχές Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις Αυτόματου Συστήματος Διαλογής.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια κατηγορία δραστηριοτήτων, η ΕΛΤΑ Courier, έθεσε σε εφαρμογή τροποποιήσεις στην παραγωγική διαδικασία. Μεταξύ αυτών, την αλλαγή του τρόπου προσωρινής αποθήκευσης των αντικειμένων, την επιτάχυνση της διαδικασίας scanning και την εισαγωγή νέων reports για άμεση παρακολούθηση των αντικειμένων.

Αλλά και σε γενικότερο πλαίσιο, η εταιρεία προχώρησε σε κινήσεις στρατηγικού χαρακτήρα, όπως τη διαμόρφωση πελατοκεντρικών εφαρμογών που έχουν τεθεί ήδη στη διάθεση του κοινού όπως το mobile app ΕΛΤΑ Courier, ενώ στα άμεσα σχέδιά της περιλαμβάνεται και η δυναμική της ένταξη στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου (e- commerce, το www.ecouriermarket.gr).

ΕΛΤΑ COURIER GOLD WINNER Services Franchise

Ποια στοιχεία της πρότασης franchise της ΕΛΤΑ COURIER την καθιστούν τόσο ελκυστική;

Όλο το πακέτο της πρότασης franchise είναι αρκετά ελκυστικό και δελεαστικό για τους συνεργάτες μας, καθώς από την πρώτη μέρα είμαστε δίπλα τους από το στήσιμο του καταστήματος, τις εκπαιδεύσεις του προσωπικού αλλά και τη συνεχόμενη υποστήριξη σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Αξιοσημείωτη παροχή είναι όμως και η χορήγηση, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του καταστήματος, ενεργού πελατολογίου και υποστήριξης στην ανάπτυξη των πωλήσεων στην περιοχή ευθύνης του.

Και τέλος, ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας ως GOLD WINNER Services Franchise.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτή τη βράβευση, καθώς αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει όλοι εμείς στην ΕΛΤΑ Courier εν μέσω πανδημίας, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του δικτύου. Επιπλέον, μας δημιουργεί μία ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί και ενεργοί την προσπάθεια μας, για να διατηρήσουμε αυτή τη θέση, επαναλαμβάνοντας αυτή τη βράβευση και τα επόμενα χρόνια.

elta courier GOLD WINNER Services Franchise