Coffee Berry: Το brand που κατακτά τις διεθνείς αγορές

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 06 Νοεμβρίου 2023
Coffee Berry: Το brand που κατακτά τις διεθνείς αγορές

Τo Coffee Berry τιμήθηκε με το βραβείο GOLD WINNER INTERNATIONAL ADAPTIVE STRATEGY στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS 2023 για την επέκταση του brand του σε διαφορετικές διεθνείς αγορές. Μιλώντας στο THE FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κύριος Χάρης Γρυπάρης, ανέφερε ότι στρατηγική της εταιρείας από την αρχή της δημιουργίας της, είναι να παραμένει πιστή στο όραμά της να μοιράσει σε όλον τον κόσμο την αγάπη και την τεχνογνωσία της για τον υψηλών προδιαγραφών καφέ, σε ένα καλαίσθητο και φιλικό περιβάλλον.

«Βαθιά τεχνογνωσία, συστηματική έρευνα και μακροχρόνια εμπειρία πάνω στον καφέ, συνθέτουν τη συνταγή επιτυχίας μας που από το 2016. Αυτό που προσφέρουμε υπόσχεται μια αναβαθμισμένη εμπειρία η οποία συνδυάζεται με τα υψηλής ποιότητας προϊόντα μας», σημειώνει.

Coffee Berry brand

Τι είδους έρευνα κάνετε προτού εισχωρήσετε σε κάποια διεθνή αγορά;

«Η ένταξη ενός brand σε μια διεθνή αγορά απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση. Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί μελέτη της αγοράς για την πλήρη κατανόηση των τοπικών συνηθειών έτσι ώστε να τις σεβαστούμε και να τις ενσωματώσουμε στο Concept μας, χωρίς να αλλοιωθεί η ταυτότητά μας. Παράλληλα, μελετώνται σε βάθος η δυναμική της αγοράς, ο ανταγωνισμός – διεθνής και τοπικός, το προφίλ του καταναλωτή και η αγοραστική του δύναμη, οι τοπικές καταναλωτικές συνήθειες και η εποχικότητα. Έχοντας μια πλήρη εικόνα της αγοράς και των απαιτήσεων της ένταξής μας σε αυτήν, προχωράμε ανάλογα».

Πώς υποδέχθηκε η διεθνής αγορά το σύστημα franchise Coffee Berry; Τι διαφορές παρατηρούνται με την εγχώρια αγορά;

Μπορεί σαν Coffee Berry να υπάρχουμε από το 2016, όμως, σαν επιχείρηση διαθέτουμε μακρά εμπειρία και γνώση τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς αγοράς καθώς, πολλοί πελάτες μας προέρχονται από το εξωτερικό. Σχεδιάσαμε το concept έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί με αξιώσεις όχι μόνο εγχώρια, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να απευθυνθεί και σε διεθνείς αγορές. Εξάλλου, το όραμά μας, το οποίο μας εμπνέει, μιλά ακριβώς γι’ αυτό: να καθιερωθούμε σαν η κορυφαία αλυσίδα καφέ όπου ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει μια αναβαθμισμένη εμπειρία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Επιλέξαμε σαν πρώτη αγορά δραστηριοποίησης την Κύπρο που εμφανίζει αρκετά κοινά στοιχεία με την ελληνική αγορά αλλά και γιατί γνωρίζαμε μετά από έρευνα σε συνεργασία με τον τοπικό Μaster franchisee, τις ευκαιρίες που προσφέρονται εκεί. Πάντα καθορίζουμε ένα πλαίσιο δραστηριοποίησης, χωρίς να αλλοιώνουμε τους βασικούς άξονες του concept Coffee Berry, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε το νέο τοπίο στην αγορά σε μια δυναμική που θα διευκολύνει τη σταθερή ανάπτυξή μας. Στην Κύπρο πετύχαμε ακριβώς αυτό. Να διαμορφώσουμε το νέο πλαίσιο του ανταγωνισμού. Στη συνέχεια και επεκτείνοντας την αλυσίδα μας και σε άλλες χώρες, στοχεύουμε στο να μας αγαπήσουν οι καταναλωτές και να μεταδώσουμε σε κάθε γωνιά το πάθος μας για τον ποιοτικό καφέ.

Πώς επηρέασαν το σύστημα franchise Coffee Berry οι αλλαγές στα καταναλωτικά πρότυπα, το νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον και αλλεπάλληλες προκλήσεις;

Η εποχή που διανύουμε μαζί με τις αλλαγές που φέρει, επιβάλει την ανάγκη συνεχούς προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Αρχικά, χρειάζεται η ενίσχυση της ψηφιακής εμπειρίας του καταναλωτή και η διασφάλιση της συνέχειας στην καθημερινή του επαφή με το Brand από όπου και να βρίσκεται. Αυτό είναι αποτέλεσμα αφενός μεν της τεχνολογικής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και αφετέρου δε της νέας καθημερινότητας όπου μας έχει επιβάλλει ο Covid-19 και οι υγειονομικοί περιορισμοί που ήρθαν μαζί του. Επιπλέον, καλούμαστε να καλύψουμε μια γκάμα διατροφικών συνηθειών με αλλαγές που γίνονται ολοένα και πιο συχνές, με διαφορετική ταχύτητα σε κάθε αγορά. Μεγάλες αλλαγές και πιέσεις στο σύστημα επέφεραν και ο πόλεμος στην Ουκρανία ο οποίος οδήγησε και στην ενεργειακή κρίση. Ευτυχώς, καταφέραμε να απορροφήσουμε τους κραδασμούς οι οποίοι πίεσαν το σύστημα αναφορικά με τις τιμές στις πρώτες ύλες αλλά και τις αυξήσεις στα λειτουργικά κόστη των καταστημάτων μας. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου μας τουλάχιστον για την Ελλάδα έπεσε ελάχιστα κι αυτός είναι άλλος ένας λόγος που τα τελευταία 2 χρόνια επενδύουμε στην ανάπτυξη μας στο εξωτερικό όπου σύντομα θα έχουμε νέα να ανακοινώσουμε.

Η εταιρεία οραματίζεται να καθιερωθεί ως η κορυφαία αλυσίδα καφέ όπου ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει μια αναβαθμισμένη εμπειρία σε κάθε γωνιά του πλανήτη και έχει ήδη αναπτυχθεί στις αγορές της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα μέσα στο προσεχές διάστημα θα διαθέτει κατάστημα στη Γερμανία ενώ ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της εταιρείας είναι η ανάπτυξή της στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

COFFEE BERRY