ΑΞΙΑ: «O ψηφιακός μετασχηματισμός των μονάδων του Εκπαιδευτικού μας Ομίλου αποτελεί για εμάς προτεραιότητα»

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 19 Σεπτεμβρίου 2022
ΑΞΙΑ: «O ψηφιακός μετασχηματισμός των μονάδων του Εκπαιδευτικού μας Ομίλου αποτελεί για εμάς προτεραιότητα»

Το δίκτυο franchise ΑΞΙΑ, κατέκτησε το βραβείο GOLD WINNER EDUCATION & TRAINING FRANCHISE 2022, στα THE FRANCHISE SUCCESS AWARDS, καθώς ανέπτυξε πρακτικές και λειτουργίεςπου την καθιστούν ένα από τα πιο ισχυρά brand στον κλάδο των φροντιστηρίων. Οι πρακτικές αυτές αφορούν μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση απευθυνόμενη σε ειδικά κυρίως κοινά, παρέχοντας ένα ισχυρό brand name κι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που καλύπτει συνολικά τις επιχειρησιακές λειτουργίες, ενός φροντιστηρίου. Ένα άρτιο μοντέλο εκπαίδευσης κι ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού καθώς κι ένα ενιαίο σύστημα εκπαιδευτικής διαδικασίας που αποτελεί ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους franchisees.

«Το εξειδικευμένο επιτελείο έμπειρων καθηγητών, οι καλογραμμένες και περιεκτικές εκδόσεις, η αποδεδειγμένη επίτευξη αποτελεσμάτων επί σειρά ετών και η προσαρμογή της διδασκαλίας στις εκάστοτε εκπαιδευτικές απαιτήσεις, αποτελούν μερικά από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του εκπαιδευτικού μας οργανισμού», δηλώνει ο Τάκης Σουκαράς, Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου Φροντιστηρίων ΑΞΙΑ.

Ποιες είναι οι ανάγκες του σύγχρονου franchisee; Ποιες είναι οι σκέψεις πριν δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση;

Η μεγαλύτερη ανάγκη του σύγχρονου franchisee, διαχρονικά θα έλεγα, συνίσταται στην ανάγκη η επένδυσή του να αποτελεί μέρος μιας καταξιωμένης και ολοκληρωμένης πρότασης προς το αγοραστικό κοινό, που θα υπερέχει αισθητά όσον αφορά στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά έναντι μεμονωμένων -έστω και αξιόλογων- αντίστοιχων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Είναι γεγονός ότι σε περιόδους οικονομικής ευημερίας οι υποψήφιοι franchisee γίνονται λιγότερο αυστηροί στις επιλογές τους, με αποτέλεσμα να επενδύουν χρήματα και κόπο σε αμφιλεγόμενες επιλογές υψηλού ρίσκου.

Αντίθετα, σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, όπου το οικονομικό -και όχι μόνο- τοπίο, φαντάζει παρατεταμένα ευμετάβλητο, παρατηρείται μία τάση οι υποψήφιοι να συνυπολογίζουν, πέραν της μόδας κάποιων ονομάτων αλυσίδων franchise και παραμέτρους όπως η αποτελεσματικότητα στους στόχους του αντικειμένου απασχόλησης ή την συμβατότητα των χαρακτηριστικών του δικτύου με τις δεξιότητες και τις εμπειρίες του υποψηφίου. Επιλέγουν δηλαδή να γνωρίζουν πολύπλευρα το αντικείμενο στο οποίο θα επενδύσουν και αυτό σαφώς αποτελεί τη σημαντικότερη –κατ’ εμέ– προϋπόθεση για την επιτυχημένη διεκπεραίωση του όλου εγχειρήματος.

Φροντιστήρια ΑΞΙΑ

Ποια είναι τα κριτήρια εκείνα, που πρέπει να πληροί ένας νέος συνεργάτης σας;

Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΑΞΙΑ, προσφέρει το πλέον δυναμικό, εξελιγμένο και προσαρμοστικό σύστημα franchise στην Ελληνική αγορά εκπαίδευσης. Βασικό χαρακτηριστικό του επιχειρηματικού μας μοντέλου είναι ο συνδυασμός αποδοτικής λειτουργίας με την παράλληλη επίτευξη εκπαιδευτικού έργου υψηλού επιπέδου.

Αυτό σημαίνει σε γενικές γραμμές ότι το προφίλ των δικών μας υποψήφιων συνεργατών, προβλέπει οπωσδήποτε εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, αυξημένα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά και διαρκή διάθεση να εργαστούν σκληρά αφιερώνοντας έτσι το μέγιστο δυνατό χρόνο στην επιχείρηση τους.

Αίθουσα ΑΞΙΑ με παράθυρα

Ποια στοιχεία της πρότασης franchise του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΞΙΑ, θωρείτε πως είναι κρίσιμα για την επιτυχία στο νέο μεταβαλλόμενο περιβάλλον;

Ο υποψήφιος franchisee που θα πραγματοποιήσει  ενδελεχή έρευνα της αγοράς πριν επιλέξει που θέλει να επενδύσει, θεωρώ πως θα χρειαστεί να «ενεργοποιήσει» βασικά κριτήρια επιλογής, όπως είναι η αξιοπιστία της εταιρείας, η υπάρχουσα παρουσία στο χώρο της και η δυνατότητα της στην μόνιμη παροχή στήριξης και τεχνογνωσίας σε όλα τα επίπεδα. Τα παραπάνω δεδομένα υπολογίζονται πλέον από τον υποψήφιο επενδυτή περισσότερο από ποτέ.

Το επιχειρηματικό μοντέλο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΞΙΑ συνδυάζει όλα τα παραπάνω στην αποδοτική λειτουργία της εκάστοτε φροντιστηριακής μονάδας, ταυτόχρονα με την  επίτευξη εκπαιδευτικού έργου υψηλής ποιότητας.

Απαιτείται διαφορετική υποστήριξη στους franchisees του σήμερα; Ποιες διαφορές εντοπίζετε σε σχέση με τα προηγούμενα έτη;

Η πρόσφατη πανδημία ανέδειξε και στο χώρο της εκπαίδευσης ανάγκες υποστήριξης του δικτύου, που στο παρελθόν δεν είχαν αποτυπωθεί κατά τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο. Στη νέα αυτή κατάσταση η διαρκής υποστήριξη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μονάδων του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΞΙΑ αποτελεί για εμάς μεγάλη προτεραιότητα. Η απρόσκοπτη υποστήριξη των στελεχών του Ομίλου σε θέματα ορθής λειτουργίας ακόμα και κάτω από δυσμενείς συνθήκες, αποτέλεσε πρωτόγνωρο γεγονός που όμως κερδήθηκε στην πράξη.

Δεν εφησυχάζουμε με αυτό. Παράλληλα με τα παραπάνω, συνεχίζουμε να επενδύουμε όπως σταθερά πράττουμε όλα αυτά τα χρόνια, στην εκπαίδευση των στελεχών μας σε θέματα ψυχολογίας των πελατών μας, στην ανάδειξη νέων εκπαιδευτικών προϊόντων που αφορούν σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και φυσικά -περισσότερο από ποτέ- στη σύναψη κομβικών επιχειρηματικών σχέσεων με άλλες επαγγελματικές ομάδες που βρίσκονται παράπλευρα στον τομέα που εμείς επιχειρούμε.  Άμεσοι συνεργάτες μας, όπως Ψυχολόγοι ή Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προσδίδουν στην κύρια μας ενασχόληση και άλλες πτυχές, που συνιστούν ένα ολιστικό πακέτο παροχών προς στους ωφελούμενούς μας, δηλαδή τη μέση ελληνική οικογένεια.

Τέλος, θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη βράβευσή σας, ως GOLD WINNER EDUCATION & TRAINING FRANCHISE.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και δικαίωση των προσπαθειών μας! H προσαρμοστικότητα και τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Όμιλος μας σε όλη τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας, απέναντι σε πρωτοφανείς συνθήκες και με κύρια «όπλα» την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και την αποδοτικότητα των ευέλικτων δυναμικών και προσιτών οικονομικά προγραμμάτων σπουδών μας, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση από τους μαθητές και τους γονείς τους που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Συνεχίσαμε έτσι την παράδοση μας να καταγράφουμε κάθε χρόνο νέο  ιστορικά υψηλό  αποτέλεσμα εγγραφών μαθητών και φοιτητών στον Όμιλό μας, τη στιγμή βεβαίως που το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας παραμένει ακόμα δυσμενές.

Προφανώς τα νέα χαρακτηριστικά που αφομοιώσαμε στη δουλειά μας  βρήκαν γόνιμο έδαφος και αναπτύχθηκαν,  αφού είναι γνωστό πλέον ότι ο Όμιλος μας επενδύει συνεχώς σε έρευνα, στην πιστοποίηση ποιότητας, σε εκπαίδευση των στελεχών του, σε μηχανοργάνωση , επικοινωνία και marketing.

To πλέον σημαντικό όμως κατά τη γνώμη μου είναι η διαρκής αναζήτηση νέων και καταρτισμένων συνεργατών σε κάθε επίπεδο, πολλοί εκ των οποίων είναι έτοιμοι μέσω των γενικών αρχών που πρεσβεύουμε, να υλοποιήσουν –μαζί μας – το επιχειρηματικό τους όνειρο.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΑΞΙΑ