Aroma Caffe: Ανάπτυξη με προσεκτικά βήματα και αγάπη

Κατηγορία: Συνεντεύξεις από Franchisors
Δημοσιεύτηκε: 15 Μαρτίου 2018
Aroma Caffe: Ανάπτυξη με προσεκτικά βήματα και αγάπη

Τα Aroma Caffe, η αλυσίδα καφέ με εξειδίκευση στο delivery, δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο μετρώντας σήμερα 32 καταστήματα. Ο κ. Χρήστος Κακαλής, Υπεύθυνος Ανάπτυξης του δικτύου αναλύει τα βήματα που οδηγούν σε μια επιτυχημένη ανάπτυξη στην Κύπρο.

Αποφασίσατε να αναπτυχθείτε με franchising. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε σε αυτήν την επιλογή; Γιατί θεωρείτε ότι με το franchising θα πετύχετε τους επιχειρηματικούς σας στόχους;

H απόφαση για ανάπτυξη μέσω franchising προέκυψε από τη ζήτηση που αναπτύχθηκε από τα πρώτα επιτυχημένα καταστήματά μας. Έτσι, οι πρώτοι πελάτες ήταν και φίλοι ή υπάλληλοι των καταστημάτων.

Θεωρώ ότι μέσω franchising μπορεί το concept που με πολύ αγάπη δημιουργήσαμε να σταθεί και σε άλλες αγορές που ποτέ δε θα μπορούσαμε να ανοίξουμε.

aroma.caffe cyprusΣτοχεύουμε σε οικογένειες που θα ήθελαν να ανοίξουν ένα κατάστημα και κατά δεύτερο λόγο σε επενδυτές. Μότο μας μικρές βιώσιμες επιχειρήσεις και εξειδίκευση στο delivery.

Υπάρχει μια αντίληψη ότι η Κύπρος είναι εφαλτήριο για την ανάπτυξη σε διεθνείς αγορές, είτε λόγω της στρατηγικής της θέσης στη Μέση Ανατολή, είτε λόγω του υψηλού τουρισμού και των σχέσεων με επιχειρηματίες στην αγορά της Ρωσίας. Ποια η δική σας άποψη; Προετοιμάζεστε για ένα τέτοιο βήμα;

Η Κύπρος πράγματι μπορεί να δώσει δυνατότητες αναγνώρισης και σε άλλες αγορές και χώρες. Η AROMA σε αυτή τη φάση μόνο μέσω masterfranchise θα πήγαινε σε άλλες χώρες εκτός Κύπρου.

Πολλά δίκτυα αντιμετώπισαν ουσιαστικές δυσκολίες και σταδιακά επιβιώνουν αυτά που παρουσιάζουν πολλά κοινά στοιχεία, σχετικά με την εικόνα, τα συστήματα, τις διαδικασίες, την κουλτούρα κλπ. Ποια είναι η δική σας εμπειρία και ποια η μελλοντική στρατηγική σας;

Η AROMA κάνει μικρά και σταθερά βήματα με σκοπό βιώσιμα καταστήματα και ευχαριστημένους πελάτες. Προσαρμοζόμαστε στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαιτερότητες και δεν έχουμε «πιεστική» πολιτική.

aroma caffe cyprus

Ο χώρος της εστίασης είναι ιδιαίτερα δύσκολος και στον πυρήνα των προκλήσεων είναι η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. Πώς αντιμετωπίζετε αυτήν την πρόκληση και τι είδους βοήθεια θα παρέχετε στους υποψήφιους franchisees;

Παρέχουμε εκπαίδευση και συνεχή παρακολούθηση των καταστημάτων ,ας και του προσωπικού που επιλέγουμε. Διαθέτουμε χώρο εκπαίδευσης για baristas στην περιοχή της Λάρνακας.

aromacaffe.cyprusΠάρα πολλά κυπριακά και ελλαδικά concepts που προσπάθησαν να εδραιωθούν στην κυπριακή αγορά απέτυχαν, είτε γιατί δεν είχαν κάνει σωστή προετοιμασία, είτε γιατί δεν διέθεταν τις δομές για να στηρίξουν την αγορά σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική αλλά και δυναμική φάση. Πώς αντιμετωπίσατε αυτήν την παθογένεια;

Έχουμε γνώση των αποτυχημένων concepts και προσέχουμε τα βήματά μας ώστε εμείς να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Έχουμε λιγότερο πιεστική πολιτική καθώς και καλούς συνεργάτες στο νησί.

Στη φάση επιλογής του franchisee, τι θα αναζητούσατε αν απευθυνόσασταν σε ένα store manager για να λειτουργήσει ένα κατάστημα της δικής σας αλυσίδας και τι από έναν franchisee;

Στην αγορά της Κύπρου έχουμε επιλέξει σε αυτή τη φάση να τρέξουμε την ανάπτυξη μόνοι μας χωρίς δηλαδή να δώσουμε masterfranchise.

Ποιο είναι το προφίλ του franchisee που αναζητάτε;

Αναζητούμε πελάτες με θέληση και όρεξη να μπορούν να εργάζονται μέσα στις επιχειρήσεις και με την υποστήριξη της εταιρείας μας να έχουμε μια επιτυχημένη επιχειρηματική κίνηση. Στοχεύουμε σε οικογένειες που θα ήθελαν να ανοίξουν ένα κατάστημα και κατά δεύτερο λόγο σε επενδυτές. Μότο μας μικρές βιώσιμες επιχειρήσεις και εξειδίκευση στο delivery.

Ποιοι είναι οι αναπτυξιακοί σας στόχοι για τα επόμενα 3 χρόνια;

Στόχος μας είναι ένα AROMA σε κάθε πόλη γιατί όλοι έχουν το δικαίωμα να απολαύσουν το άρωμά μας.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

G.O.A.T. COFFEE ROASTERS