Franchising με Husse, τον παγκόσμιο ηγέτη στο pet food delivery!

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 26 Μαρτίου 2019
Franchising με Husse, τον παγκόσμιο ηγέτη στο pet food delivery!

Όσοι έχουν κατοικίδια, γνωρίζουν πως και αυτά αποτελούν ισάξια μέλη της οικογένειας τα οποία χρειάζονται αγάπη και φροντίδα! Η Husse, ο μεγαλύτερος ηγέτης στην κατ‘ οίκον διανομή ποιοτικής τροφής για κατοικίδια, γνωρίζει απόλυτα τις ανάγκες των «πιστών» μας φίλων, αλλά και των «γονέων».

Αριθμώντας ήδη 1300 franchise σε όλο τον κόσμο (Αγγλία, Κύπρο, Γερμανία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Ρωσία κ.ά.) και με 53 master franchisees συνολικά, στρέφει το βλέμμα στην Ελλάδα, με σκοπό να «λύσει» τα χέρια των ζωόφιλων της χώρας. Συνομιλήσαμε με τον κ. Tim Biörck Eliasson, εμπορικό διευθυντή της Husse, ο οποίος μας μιλά για την ιστορία της Husse, μας εξηγεί για ποιους λόγους να επενδύσει κάποιος την εταιρεία αλλά και πώς ακριβώς η ομάδα της Husse τον υποστηρίζει στο επιχειρηματικό του ξεκίνημα.

«Η ιστορία μας ξεκίνησε στη Σουηδία το 1987. Από τότε έως σήμερα έχουμε αναπτυχθεί δυναμικά μέσω συνεργασιών franchise σε περισσότερες από 50 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πλεονέκτημα της Husse σχετίζεται με τις παροχές μας σε φυσική, ποιοτική τροφή, χωρίς γενετικά τροποποιημένα υλικά. Επίσης, έχουμε άμεση επαφή με τους πελάτες μας και βοηθάμε κάθε ιδιοκτήτη κατοικίδιου να πάρει μια συνειδητή απόφαση όταν επιλέγει την καλύτερη τροφή για το ζωάκι του», μας εξηγεί.

Ποιοι παράγοντες κάνουν τη Husse ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο σύστημα franchise;

Ο λόγος που το μοντέλο franchise μας έχει αποδειχτεί λειτουργικό σε πληθώρα αγορών σχετίζεται με τον συνδυασμό των παροχών μας σε ποιοτικά προϊόντα, χαμηλά λειτουργικά έξοδα, κεντροποιημένο δίκτυο διανομής προϊόντων και πιστούς πελάτες!

Σεβόμαστε και γνωρίζουμε πως κάθε χώρα και αγορά είναι διαφορετική. Παρόλ’ αυτά, όλες οι πτυχές κάθε επιχείρησης ενσωματώνονται αυτόματα στο μοντέλο μας, καθώς εστιάζουμε στο προσωποπαγές marketing. Τα προϊόντα μας προσφέρονται από franchisees που είναι άτομα της τοπικής κοινότητας. Διαθέτουμε επίσης ηλεκτρονικά καταστήματα, συσκευασίες και υλικό marketing σε περισσότερες από 35 γλώσσες.  Στο κεντρικό γραφείο υποστήριξής μας που εδρεύει στη Στοκχόλμη, προσλαμβάνουμε επίσης εργαζόμενους από διαφορετικές χώρες, με σκοπό να παράσχουμε τις καλύτερες πιθανές υπηρεσίες στους master franchisees και τους single franchisees στη δική τους γλώσσα.

Σε ποιες ενέργειες προχωρά η Husse προκειμένου να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό σε επίπεδο λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών delivery στη βιομηχανία του franchising;

Αρχικά, προσφέρουμε υπηρεσίες κατ’ οίκον σε προϊόντα για κατοικίδια και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Συνεπώς, έχουμε τα αποκλειστικά δικαιώματα των προϊόντων μας κι οι πελάτες μας μπορούν να αγοράσουν τις παροχές μας μόνο από τους franchisees μας. Έτσι, η Husse ελέγχει τα προϊόντα της απ’ όλες τις απόψεις, ως προς την ποιότητα δηλαδή, την τιμή και την ποσότητα, επιτρέποντας στην εταιρεία να αποφύγει τον ανταγωνισμό από τα μεγάλα supermarket.

Δεύτερον, είμαστε από τους λίγους παραγωγούς σε τροφή κατοικιδίων που θα συναντήσει κανείς. Άλλες εταιρείες πωλούν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα supermarkets ή σε εξειδικευμένα καταστήματα και περιμένουν ότι οι πελάτες θα περιηγηθούν στην αγορά χωρίς καθοδήγηση. Οι franchisees της Husse αρχικά συναντούν τους πελάτες, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τα κατοικίδιά τους και – βάσει των πληροφοριών που λαμβάνουν- δίνουν στους υποψήφιους πελάτες ένα δωρεάν δείγμα τροφής το οποίο προτείνει ο ίδιος ο franchisee. Οι franchisees μας είναι παρόλ’ αυτά καλά πληροφορημένοι σε σχέση με τις τροφές και γνωρίζουν την ποιότητα των συστατικών των προϊόντων μας, επιτρέποντας έτσι στη Husse να παρέχει εξαιρετικές συμβουλές που σχετίζονται με την διατροφική αξία των τροφών.

Τι είδους εμπειρία χρειάζεται να διαθέτει ένας franchisee προκειμένου να επιτύχει;

Αν ο franchisee διαθέτει προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις ή στο marketing, καθώς κι ένα έμφυτο ενδιαφέρον για τα κατοικίδια είναι οπωσδήποτε μια καλή αρχή. Η εξωστρέφεια, η κοινωνικότητα και η διάθεση για κινητικότητα στον δρόμο αποτελούν επίσης κλειδιά της επιτυχίας.

Μάθε περισσότερα για τα οφέλη του franchisee της Husse, πάτησε εδώ.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

HUSSE