Franchising με EXPRESS MARKET: ποια τα οφέλη του συνεργάτη;

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρτίου 2019
Franchising με EXPRESS MARKET: ποια τα οφέλη του συνεργάτη;

Ο κλάδος των Τροφίμων-Ποτών παρουσιάζει μια θεαματική ανάπτυξη την τελευταία τετραετία, παρά τις ανακατατάξεις, σε ένα περιβάλλον συνεχόμενων εξαγορών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. με ισχυρά εφόδια αναπτύσσεται σε υγιείς βάσεις και προτείνει ένα δυναμικό μοντέλο franchise στον χώρο της μικρής λιανικής, τα EXPRESS MARKET.

Πώς απαντούν στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή και γιατί αποτελούν μια ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση; Ο κ. Σπύρος Μαζαράκης, Διευθυντής χονδρικής και franchise της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., μας δίνει τις απαντήσεις!

Ποια τα οφέλη της συνεργασίας με την EXPRESS MARKET;

Η EXPRESS MARKET είναι η πρόταση της ΜΑΣΟΥΤΗΣ, όσον αφορά στη μικρή λιανική, υπό τη μορφή αλυσίδας με εργαλεία όπως φυλλάδια, και τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ. Ο λόγος που μας επιλέγουν οι franchisees είναι γιατί η EXPRESS MARKET είναι ένα μοντέλο τίμιου και δίκαιου franchise συνεργασίας που σέβεται τον νόμο του 80 – 20, όσον αφορά τις αγορές του. Τον καλύπτει και τον προμηθεύει με προϊόντα επώνυμα σε πολύ καλές τιμές και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, καταπληκτικής ποιότητας σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, του παρέχει όλα τα εργαλεία που ζητάει, τόσο στις εμπορικές του ανάγκες, όσο και στις τεχνικές του αναζητήσεις. Βοηθάμε τους συνεργάτες μας στην κατασκευή του καταστήματός τους και στην μηχανοργάνωση και τους καθοδηγούμε ώστε να βρουν το πακέτο εκείνο που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους.

Είναι απαραίτητη η προηγούμενη εμπειρία στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων;

Ο χώρος αυτός, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την κρίση, κυριαρχούνταν από παλαιούς μπακάληδες. Με την κρίση, αρκετοί βρήκαν την ευκαιρία, έχοντας κάποια χρήματα να επενδύσουν σε αυτό τον χώρο. Στην αρχή μπορεί να συνάντησαν κάποιες δυσκολίες, γιατί είχαν εμπειρία από άλλον χώρο με διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, αλλά σίγουρα μπορεί κάποιος να λειτουργήσει σαν επιχειρηματίας στο κομμάτι αυτό και ας μην έχει την εμπειρία.

Ο χώρος ευνοεί τις οικογενειακές επιχειρήσεις; Αν ναι, τι πρέπει να προσέχει ένας υποψήφιος franchisee;

Αυτή η δουλειά, θέλει πολύ προσωπική σχέση και χρόνο λόγω του διευρυμένου ωραρίου. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται και χέρια. Η οικογενειακή επιχείρηση βοηθάει στη λειτουργία αυτού. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προϋποθέσεις, αρκεί η οικογένεια να μπορεί να ρυθμίσει το ωράριό της, για να μπορέσει να διαχειριστεί τις περίπου 14 ώρες που λειτουργεί το κατάστημα.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μίνι μάρκετ, ώστε να απαντά στις σύγχρονες ανάγκες και να είναι ταυτόχρονα κερδοφόρο;

Το βασικό που χρειάζεται είναι η τοποθεσία. Θέλει μια έξυπνη προσέγγιση. Όταν λέω έξυπνη εννοώ όχι τόσο το να είναι απαραίτητα μακριά από μια μεγάλη αλυσίδα, όσο το να είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και να έχει ένα μείγμα πελατών από όλες τις βαθμίδες. Ιδανικά να είναι σε έναν δρόμο – πέρασμα, που θα έχει διερχόμενους που θα σταματήσουν. Βασικό είναι επίσης το στήσιμο του μαγαζιού να είναι σύγχρονο, χωρίς να είναι ακριβό και να έχει μια γκάμα το assortmentτου που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες αυτού του πελατολογίου. Μιλάμε για μαναβική πολύ καλής ποιότητας, για πάγκο κοπής και γενικά πολύ καλά προϊόντα στις βασικές κατηγορίες.

Για το δικό σου EXPRESS MARKET, πάτησε εδώ.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

EXPRESS MARKET