«Βασικό στοιχείο της επιτυχίας μας το ισχυρό brand name της Häagen-Dazs»

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 06 Μαΐου 2021

H Μαρίζα Κωνσταντοπαίδου-Ανδριανάκου δραστηριοποιείται στην εστίαση εδώ και 28 χρόνια. Όταν η Häagen-Dazs ήρθε στην Ελλάδα το 1994, η Μαρίζα εργάστηκε ως shop manager στο πρώτο κατάστημα της αλυσίδας franchise στην Κηφισιά. Τρία χρόνια αργότερα, αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να επενδύσει στην Häagen-Dazs, αποκτώντας το δικό τους κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο. Μάλιστα, το 2007 επεκτείνουν τη συνεργασία τους, ανοίγοντας και δεύτερο κατάστημα στη Μαρίνα Φλοίσβου! «Η δημιουργία τρίτου καταστήματος είναι στα σχέδιά μας!», αναφέρει με χαρά η Μαρίζα και μας μιλά για τα οφέλη που απολαμβάνει μέσα από τη συνεργασία της με την εταιρεία.

haagen dazs franchisee marina flisvou«Το franchising σου παρέχει μια έτοιμη πρόταση επιχείρησης και σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια στα πρώτα σου βήματα. Οι γνώσεις που σου παρέχει η ομάδα του franchisor, η εμπειρία της, το δοκιμασμένο προϊόν, όλα αυτά, αποτελούν μεγάλη βοήθεια σε έναν νέο επιχειρηματία», μας εξηγεί.

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην επιτυχημένη λειτουργία των καταστημάτων σας;

Αρχικά, στα νότια προάστια μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό! Κάποιοι γνώριζαν το παγωτό της Häagen-Dazs από το εξωτερικό και είχε ήδη αρχίσει να γίνεται γνωστό και στην Ελλάδα. Η πορεία των καταστημάτων μας ήταν και είναι, εξαιρετική. Ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας, τα αντανακλαστικά της Häagen-Dazs ήταν άμεσα ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και τις οικονομικές της επιπτώσεις.

Το Νούμερο 1 για την επιτυχία μας είναι το brand name. Η τοποθεσία, το εκπαιδευμένο προσωπικό, καθώς και η επαγγελματική εμπειρία είναι τρεις παράγοντες επίσης πολύ σημαντικοί. Τόσα χρόνια δουλεύουμε με ικανούς συνεργάτες, επικοινωνούμε τις ιδέες μας και τους προβληματισμούς μας με άλλους franchisees, ανταλλάσσουμε απόψεις με το team του εξωτερικού. Αυτά είναι τα κύρια οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία μας με την εταιρεία.

haagen dazs franchise marina flisvou

Τι είδους υποστήριξη και εκπαίδευση έχετε λάβει από την αρχή της συνεργασίας σας έως σήμερα;

Η εκπαίδευση στην Häagen-Dazs είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Δεν αφορά μόνο στα προϊόντα αλλά και στην ιστορία της, την υγιεινή, τον σωστό χειρισμό των προϊόντων, την προστασία του brand και βέβαια την άψογη και ξεχωριστή εξυπηρέτηση των πελατών μας. Όλα τα παραπάνω υποστηρίζονται συνεχώς από την εταιρεία.

haagen dazs franchisee marina flisvou waffle ice cream

Θα συστήνατε την HÄAGEN-DAZS σε έναν συγγενή ή φίλο που θέλει να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο της εστίασης;

Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πολύ σοβαρή ομάδα στην Ελλάδα η οποία υποστηρίζεται και από την Häagen-Dazs  Ευρώπης. Συνεχώς εξελίσσεται και είναι πολύ υποστηρικτική με τα καταστήματα. Φυσικά και θα την πρότεινα!

haagen dazs franchisee marina flisvou1

Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchisee που θέλει να επενδύσει στον συγκεκριμένο κλάδο; Τι θα πρέπει να προσέξει;

Ο υποψήφιος franchisee πρέπει να γνωρίζει πως για να διατηρηθεί το brand name χρειάζεται να ακολουθεί τους κανόνες του συστήματος franchise και του brand. Δεν αρκεί μόνο η υποστήριξη του franchisor. Χρειάζεται και ο ίδιος να πιστεύει και να υποστηρίζει το προϊόν. Θεωρώ επίσης, πως είναι πολύ σημαντικό για έναν νέο επιχειρηματία να γνωρίζει ότι ο κλάδος μας δουλεύει 365 μέρες τον χρόνο.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

HÄAGEN-DAZS