Stegno: Επένδυση ζωής με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 22 Ιουνίου 2020
Stegno: Επένδυση ζωής με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Ξεκινώντας από μια εντελώς διαφορετική αφετηρία, ο Θέμης Δημητρακόπουλος εντόπισε στην πρόταση franchise των στεγνοκαθαριστηρίων Stegno τις προοπτικές μιας επένδυσης ζωής. Βρήκε τη σταθερότητα που χρειαζόταν για να κάνει το πρώτο βήμα και τη σιγουριά για επεκτείνει τη επένδυσή του.

Έτσι, ήρθε το πρώτο και μετά το δεύτερο κατάστημα franchise στα νότια προάστια, και συγκεκριμένα στον Άλιμο και τη Βάρη, ενώ στα πλάνα του κ. Δημητρακόπουλου συνεχίζει να βρίσκεται η επανεπένδυση σε πρατήρια Stegno (SAT) στην ευρύτερη περιοχή.

stegno-franchise-katastima-notia-proastia

Ποιες ευκαιρίες εντοπίσατε στον κλάδο των καθαριστηρίων;

Αν και προέρχομαι από τον χώρο της συντήρησης και βελτίωσης αυτοκινήτων, αποφάσισα να επενδύσω στον κλάδο των καθαριστηρίων, γιατί θεώρησα ότι προσφέρει σταθερότητα και προοπτικές εξέλιξης και ανάπτυξης.

Γιατί επιλέξατε τη συνεργασία με ένα δίκτυο franchise;

Για την τεχνογνωσία και την υποστήριξη που προσφέρει ένα δίκτυο franchise. Είναι πολύ σημαντικό όταν μπαίνεις σε ένα καινούριο για σένα χώρο, να μπορείς ανά πασά στιγμή να στηριχθείς σε ανθρώπους με μεγαλύτερη εμπειρία από σένα ή απλά να βρεις άμεσα λύση σε κάποιο πρόβλημα που δεν έχεις συναντήσει ποτέ ξανά στη ζωή σου.

Και τελικά καταλήξατε στη Stegno

Ναι, γιατί τα στελέχη της Stegno είναι τα πλέον έμπειρα στον χώρο. Όχι μόνο σαν επαγγελματίες στεγνοκαθαριστές. Έχουν επίσης τη μεγαλύτερη εμπειρία στην ανάπτυξη δικτύου στον κλάδο.

stegno-franchise-katastima

Πώς σας υποδέχθηκε η τοπική αγορά;

Η υποδοχή από το αγοραστικό κοινό ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Κάποιοι πελάτες πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από το concept και τη φρεσκάδα που παρουσίαζε σε σχέση με τα παραδοσιακά καθαριστήρια. Ακόμα περισσότεροι εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης.

Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε και τι είδους υποστήριξη λάβατε από την εταιρεία;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η διατήρηση της ποιότητας στην εξυπηρέτηση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Πρέπει να υπάρχει μια συνέπεια σε αυτό. Η εμπειρία των στελεχών της Stegno , οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλά που έχει θέσει, η παρακολούθηση των διεθνών εξελίξεων και πρακτικών στον κλάδο μας, καθώς και τα τακτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για το προσωπικό των καταστημάτων μας διασφαλίζουν αυτή ακριβώς την ποιότητα.

Στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία, ποια υποστήριξη λάβατε από την εταιρεία;

Η υποστήριξη που λάβαμε ήταν και καθημερινή και προσαρμοζόταν συνεχώς στις εξελίξεις. Άλλωστε, αντιμετωπίσαμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την οποία δεν υπήρχαν έτοιμες  λύσεις. Από την πρώτη στιγμή η Stegno έθεσε αυστηρούς κανόνες για τη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Πώς αποφασίσατε να προχωρήσετε στη λειτουργία και δεύτερου καταστήματος Stegno στα νότια προάστια;

Η απόφαση βασίστηκε στην επιτυχία του πρώτου καταστήματος αλλά και στη σιγουριά που νιώθω ως μέλος ενός δικτύου, ότι θα λάβω την υποστήριξη που θα χρειαστώ.

stegno-franchise-katastima

Ποιον τύπο καταστήματος επιλέξατε τη δεύτερη φορά;

Επέλεξα και πάλι Full Shop. Αφενός γιατί έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την πορεία του πρώτου καταστήματος και αφετέρου γιατί αυτό επέβαλλαν οι ανάγκες της περιοχής.

Πόσο εύκολο είναι να διευθύνετε δύο καταστήματα Stegno ταυτόχρονα;

Αρκετά εύκολο όταν έχεις τους σωστούς συνεργάτες και βάζεις προτεραιότητες στην καθημερινότητα σου. Θέλει προσωπική εμπλοκή και παρακολούθηση καθημερινά. Εδώ θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αν κάποιος πιστεύει ότι θα ανοίξει ένα κατάστημα franchise και απλά θα περνάει κάθε βράδυ να παίρνει τις εισπράξεις, είναι σε λάθος κατεύθυνση. Για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα θέλει σκληρή δουλειά και διάθεση συνεργασίας.

Θα συνιστούσατε το Stegno σε έναν φίλο σας;

Αν ήταν και ο ίδιος έτοιμος να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ένα αποδεδειγμένα επιτυχημένο concept, τότε ναι, με «κλειστά τα ματιά».

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Είναι στα σχέδια μου ακόμα ένα κατάστημα στο άμεσο μέλλον και η δημιουργία πρατηρίων περιμετρικά των καταστημάτων μου.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

STEGNO