«Οι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι συνυφασμένοι με τα Baristi Speciality Coffee»

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 21 Δεκεμβρίου 2020
«Οι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι συνυφασμένοι με τα Baristi Speciality Coffee»

O Γεράσιμος Γιαννούτσος από το 2014 έως το 2019, κατείχε διευθυντική θέση σε μεγάλη αλυσίδα με καταστήματα ρούχων. Παρόλα αυτά, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην εστίαση, σε έναν κλάδο με υψηλή ζήτηση, καθώς διέθετε τις απαιτούμενες δεξιότητες, τις γνώσεις και τα προσόντα τα οποία είχε αναπτύξει στην έως τώρα επαγγελματική του καριέρα.

Έτσι, τον Ιούλιο του 2019 αποκτά το δικό του κατάστημα Baristi Speciality Coffee στον Πειραιά και επεκτείνει τη συνεργασία, με ακόμη ένα κατάστημα στο Αιγάλεω. «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, συμφωνήθηκαν όλες οι παράμετροι της επικείμενης συνεργασίας, βρέθηκε χώρος, εκπαιδεύτηκε όλο το εν δυνάμει προσωπικό του νέου καταστήματος, γεγονός το οποίο μαρτυρά τη στήριξη, την επικοινωνία και τον επαγγελματισμό του της εταιρείας», μας εξηγεί ο κ. Γιαννούτσος.

baristi-franchise-aigaleo

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να επιλέξετε το franchising ως μέθοδο συνεργασίας;

Η είσοδος σε μια νέα επαγγελματική κατεύθυνση, το ρίσκο που περιέχει το επιχειρείν, η ανάγκη για καθοδήγηση από μία έμπειρη ομάδα και η δυναμική ενός αναγνωρίσιμου brand, με ώθησαν στο να επιλέξω το franchising ως μέθοδο συνεργασίας.

Πώς ξεχωρίσατε το Baristi από τα υπόλοιπα brands του χώρου;

Αυτό που μας κέντρισε το ενδιαφέρον εξαρχής, ήταν το μοντέρνο design των καταστημάτων και δοκιμάζοντας το προϊόν, πείστηκα για μια συνάντηση με τον Παναγιώτη Ανδρεσάκη, Ιδρυτή της εταιρείας, τον οποίο και ευχαριστώ για τη συνεχή στήριξη και εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις, ότι ανά πάσα στιγμή, έχεις κάποιον να σε στηρίζει. Η ειλικρινής παρουσίαση της κατάστασης, το business plan και το επαγγελματικό στήσιμο των καταστημάτων, μας οδήγησε σε μια απόφαση ζωής: την επένδυση σε ένα κατάστημα Baristi Speciality Coffee.

baristi-franchise-speciality-coffee2

Πώς σας υποδέχτηκε η τοπική αγορά;

Τα καταστήματα baristi, ειδικά στις περιοχές των νοτίων προαστίων έχουν μεγάλη δυναμική. Το κοινό μας αγκάλιασε και ανυπομονούσε να δοκιμάσει τον καφέ μας. Δεν θα μπορούσα να παραλείψω το γεγονός ότι η εταιρεία εξαρχής έθεσε τα θεμέλια μιας εξαιρετικής υποδοχής με ενέργειες όπως ανακοινώσεις μέσω social media, με κατ’ ιδίαν  συζητήσεις με επαγγελματίες της περιοχής και με σεβασμό προς όλους κατά τη διάρκεια των εργασιών (καθαριότητα στους δημόσιους χώρους, σεβασμός στις ώρες κοινής ησυχίας, που εκτιμήθηκαν δεόντως από την τοπική κοινότητα).

Για ποιους λόγους επιλέξατε να επεκτείνετε τη συνεργασία σας, με το άνοιγμα και δεύτερου καταστήματος Baristi στο Αιγάλεω;

Θα μπορούσα λακωνικά να πω ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Σε μια σχέση που με τον χρόνο από αμιγώς επαγγελματική πήρε στοιχεία φιλίας και εκτίμησης, φαντάζει πολύ λογική η επέκταση των δραστηριοτήτων μας με τη μορφή ενός ακόμη μαγαζιού. Και φυσικά, τα πλάνα μας δεν σταματούν εκεί!

baristi-speciality-coffee-franchise

Ποιοι παράγοντες συμβάλλουν στην επιτυχημένη λειτουργία του καταστήματός σας;

Είναι πολλοί οι λόγοι που συμβάλλουν στην επιτυχία ενός καταστήματος εστίασης. Η δυναμική του brand, η ποιότητα των ροφημάτων, η καλαισθησία του χώρου, η εξυπηρέτηση προς τον πελάτη, η τεχνογνωσία διαχείρισης μιας επιχείρησης και οι προσιτές τιμές καθιστούν την επιχείρηση επιτυχημένη.

Η εταιρεία λειτουργεί σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Επωφελούμαστε στον μέγιστο βαθμό από την εύρυθμη λειτουργίας της και τη δυναμική της. Κεντρικές συμφωνίες για πρώτες ύλες, δια βίου εκπαίδευση και στήριξη σε κάθε ζήτημα, είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της συνεργασίας.

baristas-franchise-snacks

Σε περιόδους κρίσης, όπως για παράδειγμα με την πανδημία του Covid-19, ποια υποστήριξη έχει χρειαστεί και έχετε λάβει από την εταιρεία;

Σε μια τέτοια περίπτωση που είναι πρωτόγνωρη για όλη την υφήλιο, είναι πολύ σημαντικό να έχεις την απαραίτητη καθοδήγηση στις εντολές της πολιτείας. Εκεί, η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα και μας έδωσε τη δυνατότητα να σταθούμε με υπευθυνότητα στην υγειονομική αυτή κρίση, αποφεύγοντας ενδεχόμενες κυρώσεις από κρατικούς ελέγχους. Επιπλέον, έγιναν κινήσεις που βοήθησαν την άνοδο των πωλήσεων (διαφήμιση, διανομή εντύπων κ.λπ.) και τη ρευστότητα (αποστολή υλικού και πρώτων υλών).

Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchise e που θέλει να επενδύσει στην εστίαση;

Ένας κλάδος που συνεχώς εξελίσσεται απαιτεί όραμα και διάθεση για σκληρή δουλειά.  Η σωστή επιλογή συνεργατών θα μπορούσε να είναι η αρχή για μια υγιή και βιώσιμη επιχείρηση.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Οι επαγγελματικοί μου στόχοι είναι συνυφασμένοι με τα Baristi. Σκοπός μου είναι να συμβάλλω στη δυναμική του brand και να έχω ενεργό ρόλο στον προσδιορισμό των καταστημάτων μας, ως σημεία αναφοράς στον χώρο του καφέ.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

BARISTI SPECIALITY COFFEE