Κέλλυ Χρυσοβιτσιώτη: «Στο Mon Kooloor οι άνθρωποι κοιτιόμαστε στα μάτια»

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 01 Αυγούστου 2022
Κέλλυ Χρυσοβιτσιώτη: «Στο Mon Kooloor οι άνθρωποι κοιτιόμαστε στα μάτια»

Δεν πάει πολύς καιρός, από τότε που η Κέλλυ Χρυσοβιτσιώτη, άνοιξε τη δική της επιχείρηση στο Κορωπί, κι από τότε η Οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου 212, μοσχοβολά όλη μέρα καλοφουρνισμένα κουλούρια και φρεσκοκομμένο καφέ. Το Mon Kooloor, το πρώτο εξειδικευμένο concept στην καφεστίαση, παρουσιάζει μία ολοκληρωμένη πρόταση με βάση το κουλούρι Θεσσαλονίκης, διατηρώντας μια παράδοση που ξεπερνά τον μισό αιώνα. Το χθες, ενώνεται με το σήμερα και το Mon Kooloor, καθημερινά «πλάθει γεύσεις» δημιουργώντας  πιστούς πελάτες . Για τη δική της εμπειρία μας μίλησε με τη συνεργάτη – franchisee, κυρία Χρυσοβιτσιώτη.

Πριν την απόφαση σας να ασχοληθείτε με τον κλάδο του street coffee, είχατε κάποια σχετική εμπειρία;

H αλήθεια είναι πώς πριν ανοίξω το δικό μου κατάστημα Mon Kooloor, δεν είχα καμία απολύτως σχέση με την εστίαση. Η τελευταία μου εργασία, είχε να κάνει με εξυπηρέτηση πελατών, αλλά σε τραπεζικό ίδρυμα. Παρόλα αυτά, μπορώ να πω ότι ήταν κάτι που πάντα είχα στο μυαλό μου. Χρειαζόμουν μια αλλαγή, να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που έκανα μέχρι πριν. Μου άρεσε πάντα η επικοινωνία, να απευθύνομαι σε ένα ευρύ κοινό. Η συγκεκριμένη ιδέα, το κουλούρι, μου άρεσε σαν αντικείμενο ενασχόλησης. Ήθελα να εμπλακώ με την εστίαση, όχι όμως με έναν απόλυτα δεσμευτικό τρόπο. Απευθύνομαι σε ένα κοινό που θα μας επισκεφτεί για να πάρει το πρωινό και το μεσημεριανό του κι ως εκεί. Πρόκειται για ωράρια που μπορώ να υποστηρίξω, μιας και για εμένα ήταν προϋπόθεση να υπάρχει ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να καταλήξετε στη συνεργασία, με ένα δίκτυο Franchise;

Όπως προανέφερα, δεν είχα καμία εμπειρία. Από νωρίς συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι οπωσδήποτε άτομα να με καθοδηγήσουν. Υπάρχουν άπειροι πραγματικά παράγοντες που πρέπει να εξετάσει ένας νέος επιχειρηματίες, μια τεράστια έρευνα που πρέπει να γίνει, από τις πρώτες ύλες που χρειάζονται, μέχρι τους συνεργάτες και το πώς θα στηθεί ένα ολόκληρο μαγαζί. Ένα δίκτυο Franchise σκέφτηκα ότι θα με κάνει να νιώσω ασφαλής και θα βάλει σε τάξη το χάος που είχα στο μυαλό μου. Έτσι κι έγινε. Η ομάδα του Mon Kooloor, έκανε τις διαδικασίες να κυλάνε χωρίς επιπλοκές, χαρίζοντας μου ασφάλεια και την ευκαιρία να κατανοήσω τι συμβαίνει.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που διαφοροποιούν το Mon Kooloor, στον χώρο της καφεστίασης;

Το κουλούρι, ήταν κάτι που με γοήτευε εξαρχής σαν προϊόν. Δεν θα σου κρύψω ότι επισκέφτηκα πολλά και διαφορετικά καταστήματα πριν το αποφασίσω, καταστήματα που δεν ανήκαν στην ίδια αλυσίδα. Το Mon Kooloor, με κέρδισε μιας και θεωρώ πως έχει το πιο τίμιο προϊόν και ένα φρέσκο περιβάλλον που κάνει τον πελάτη να νιώθει ευχάριστα μέσα σε αυτό. Αυτή δεν είναι μόνο η δική μου αίσθηση μιας και όλη η ομάδα του Mon Kooloor θεωρεί ότι η ποιότητα είναι το Α και το Ω της επιχείρησής μας. Αυτό ήταν κάτι που μας έγινε σαφές απ’ την αρχή.

Ένα δίκτυο Franchise σκέφτηκα ότι θα με κάνει να νιώσω ασφαλής και θα βάλει σε τάξη το χάος που είχα στο μυαλό μου.

Ποιες ήταν εκείνες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν απ’ την πρώτη στιγμή της συνεργασίας σας με την εταιρεία;

Απ’ τις πρώτες συζητήσεις που κάναμε με την εταιρεία μας έγινε ξεκάθαρο ποια βήματα θα ακολουθήσουμε μέχρι το κατάστημα να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό. Ξεκινήσαμε να μπαίνουμε στα μαγαζιά, ενώ παράλληλα λαμβάναμε την απαραίτητη εκπαίδευση. Η περίοδος αυτή ολοκληρώθηκε, όταν νιώσαμε αρκετά έτοιμες κι έτοιμοι και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι της εταιρείας μας επισκέπτονται συχνά και ο,τιδήποτε συμβαίνει έχουμε την έμπρακτη και άμεση υποστήριξη της. Στο Mon Kooloor, τα πράγματα δεν είναι απρόσωπα. Οι άνθρωποι που μας βοηθάνε μας κοιτάνε στα μάτια και λύνουν τα προβλήματα μας.

Θέλω να πω επίσης ότι δεν με δυσκόλεψε καθόλου το στήσιμο του μαγαζιού. Ο χώρος απαιτούσε πολύ μεγάλη προσοχή, γι’ αυτό και δόθηκε χρόνος για την επιλογή του καταλληλότερου σημείου. Όλα τα άλλα ήταν θέμα εκπαίδευσης.

Τι σχόλια έχετε λάβει μέχρι στιγμής απ’ τους πελάτες σας;

Τα σχόλια είναι όλα θετικά, κάτι που μας δίνει χαρά και ευθύνη. Όλοι μιλάνε με ενθουσιασμό για τα προϊόντα μας για το κουλούρι και τον καφέ μας, αλλά και τους χυμούς μας. Μας λένε ότι έχει αλλάξει η εικόνα ολόκληρου του τετραγώνου, είναι φοβερά ενδυναμωτικό αυτό για εμάς. Λειτουργούμε μόλις λίγους μήνες, αλλά ακούμε διαρκώς τέτοια σχόλια.

Είμαι εδώ κι αγωνίζομαι για το μαγαζί μου. Το πιστεύω και θέλω να πετύχει. Κάθε μέρα ψάχνω τον πιο κατάλληλο τρόπο να λειτουργήσω μέσα σε αυτό.

Στο Mon Kooloor, τα πράγματα δεν είναι απρόσωπα. Οι άνθρωποι που μας βοηθάνε μας κοιτάνε στα μάτια και λύνουν τα προβλήματα μας.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που κάνει έρευνα για ένα νέο επιχειρηματικό βήμα στον χώρο του franchise;

Χρειάζεται σοβαρή έρευνα από έναν νέο επιχειρηματία. Υπάρχουν πολλές εταιρείες εκεί έξω που αν και μοιάζουν δελεαστικές, δεν έχουν μελετήσει σε βάθος τον τρόπο που χρειάζεται να φροντίσουν τον νέο επιχειρηματία. Στη Mon Kooloor, δεν θα κουραστώ να το λέω ότι όλα έχουν μελετηθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να νιώθουμε προστατευμένοι από κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα.

Έχετε σκοπό να ανοίξετε δεύτερο Mon Kooloor;

Ναι, το έχω σκεφτεί και είναι κάτι που υπάρχει στα μελλοντικά σχέδια μου. Μόλις νιώσω ότι έχω κατακτήσει όσα χρειάζομαι στο κατάστημα που έχω τώρα, θα αναζητήσω το επόμενο μου βήμα. Μέχρι τότε, προτείνω σε κάθε φίλο που έχει όρεξη να μάθει και να αφιερωθεί, να σκεφτεί να ανοίξει ένα Mon Kooloor. Είναι μια απόφαση, που σου αλλάζει τη ζωή προς το καλύτερο.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

MON KOOLOOR