«Η επιτυχία του Choco Coffee ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 28 Νοεμβρίου 2022
«Η επιτυχία του Choco Coffee ξεπέρασε τις προσδοκίες μας»

Το Choco Coffee είναι ένα από τα πιο αγαπημένα spot της Κρήτης που μπορεί και συνδυάζει αρμονικά τον ελεύθερο χρόνο με την κίνηση στο δρόμο. Αφορά δηλαδή ένα concept που ακολουθεί τον σύγχρονο άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Ο κος Κώστας Καλονάκης είναι franchisee του Choco Coffee στο Ρέθυμνο. Ο συνεργάτης μίλησε στο Franchise Success για την έως τώρα πορεία του καταστήματος, την υποστήριξη που λαμβάνει από την μητρική εταιρεία, αλλά και για τα οφέλη της μετάβασης στην επιχειρηματικότητα μέσω του franchising.

Πόσους μήνες λειτουργεί το κατάστημά σας και πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα πορεία του;

To κατάστημά μας λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2022 και η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία του, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Φυσικά, παίζει σημαντικό ρόλο ο τουρισμός και οι φοιτητές καθώς βρίσκεται σε άκρως τουριστική και φοιτητική περιοχή ταυτόχρονα. Επομένως μπορούμε να πούμε πως αξιοποιούμε μια σωστά επιλεγμένη τοποθεσία του καταστήματος καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

choco coffe

Ποια ήταν η υποστήριξη από τη μητρική εταιρεία κατά τις πρώτες εβδομάδες που αναλάβατε το κατάστημα;

Όλοι οι υπεύθυνοι με βοήθησαν πάρα πολύ τόσο στην αρχή λειτουργίας του καταστήματος όσο και τώρα. Με αφορμή αυτό το βήμα, θα ήθελα επίσης να πω, πως κάποια στιγμή λόγω ενός σοβαρού οικογενειακού ζητήματος, έπρεπε να επιστρέψω στο Ηράκλειο για περίπου μια εβδομάδα. Η υποστήριξη από την εταιρεία ήταν τεράστια και ευχαριστώ όλους για αυτό. Χωρίς τη φυσική μου παρουσία το μαγαζί λειτουργούσε κανονικά και δεν έκλεισε ούτε μια ημέρα.

 Ποια είναι τα οφέλη μετάβασης στην επιχειρηματικότητα μέσω του franchising;

Όπως όλοι, ήθελα να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά χωρίς να έχω το άγχος για την ανάληψη υψηλού ρίσκου και γι’ αυτό, το σύστημα franchise είναι, πιστεύω, η πιο σωστή επιλογή. Ουσιαστικά, μπαίνεις σε μια αγορά με ένα ήδη γνωστό και επιτυχημένο brand name, οπότε δεν ξεκινάς από την αρχή. O franchisor διαθέτει και σου παρέχει όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία που χρειάζεσαι προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το κατάστημά σου και να περιοριστεί το περιθώριο λάθους. Πολύτιμη είναι επίσης και η συνεχής εκπαίδευση και υποστήριξη που σου παρέχει η μητρική εταιρεία, κάτι που δε θα υπήρχε διαφορετικά και θα βάδιζες στα τυφλά.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

CHOCO COFFEE