«Η ανταπόκριση που δείχνει το κοινό στο Mon Kooloor ενισχύει τη θέση μας στην αγορά»

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 25 Αυγούστου 2023
«Η ανταπόκριση που δείχνει το κοινό στο Mon Kooloor ενισχύει τη θέση μας στην αγορά»

Η πολυσύχναστη πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε το νέο κατάστημα Mon Kooloor, με τον ενθουσιασμό και την έμπρακτη αποδοχή του κοινού να είναι εμφανείς από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας. Ο Λευτέρης Βαρλάς, franchisee του νέου καταστήματος στην οδό Εγνατίας 118, μιλάει στο FRANCHISE SUCCESS MEDIA GROUP για την απόφασή του να πραγματοποιήσει ένα επιχειρηματικό άλμα από τον κλάδο της μηχανικής, στην κερδοφόρα αγορά της εστίασης, καθώς και τα οφέλη που αποκόμισε επιλέγοντας το δίκτυο Mon Kooloor.

Μιλήστε μας για την επαγγελματική σας πορεία. Είχατε εμπειρία στον χώρο της εστίασης;

Το επαγγελματικό μου ταξίδι ξεκίνησε αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Από μικρή ηλικία εργάστηκα δίπλα στον πατέρα μου ως ηλεκτρολόγος, καλλιεργώντας το πάθος μου για την κατασκευή και τη δημιουργία. Ενώ προσωπικά δεν είχα καμία προηγούμενη εμπειρία στον κλάδο της εστίασης, η εμπειρία της συζύγου μου στον τομέα φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ποια οφέλη εντοπίζετε στη δραστηριοποίηση μέσω franchise σε σχέση με την ανεξάρτητη δραστηριοποίηση στον χώρο της εστίασης;

Το franchising προσφέρει πολυάριθμα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις ανεξάρτητη δραστηριοποίηση στον τομέα της εστίασης. Επιλέγοντας ένα franchise, ο επιχειρηματίας λαμβάνει την υποστήριξη του δικτύου από την πρώτη κιόλας ημέρα, ενώ παράλληλα επωφελείται μιας πελατειακής βάσης που είναι εξοικειωμένη με το brand name, κάνοντας τη φάση εκκίνησης πιο ομαλή.

Πώς αποφασίσατε να επενδύσετε στο σύστημα franchise Mon Kooloor;

Το σύστημα franchise Mon Kooloor μου κίνησε αρχικά το ενδιαφέρον λόγω της εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων και της ποικιλίας υγιεινών επιλογών που προσφέρει, σε συνδυασμό με ένα πλήρες μενού που καλύπτει όλες τις καθημερινές ανάγκες. Ως λάτρης του κουλουριού, θεώρησα ότι ήταν το concept θα προσαρμοζόταν με επιτυχία στην αγορά της Θεσσαλονίκης και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να ανοίξω το πρώτο κατάστημα Mon Kooloor στην πόλη, το έκανα με μεγάλο ενθουσιασμό.

mon kooloor

Πώς πιστεύετε ότι το Mon Kooloor απαντάει στις προκλήσεις στην αγορά της καφεστίασης;

Πιστεύω ακράδαντα ότι το Mon Kooloor δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον ανταγωνισμό. Ο τελικός κριτής είναι πάντα ο κόσμος και μέχρι στιγμής η ανταπόκρισή του ήταν εντυπωσιακή. Οι πελάτες συνεχίζουν να μας επιλέγουν και επαινούν σταθερά την εξαιρετική ποιότητα του καφέ και των προϊόντων μας, ενισχύοντας τη θέση μας στην αγορά.

Ποια είναι η υποστήριξη και η εκπαίδευση που σας παρέχει η ομάδα του Mon Kooloor;

Όταν μπήκα στο σύστημα franchise Mon Kooloor, εντυπωσιάστηκα από το σύστημα υποστήριξης και εκπαίδευσης που μου προσφέρθηκε. Από την αρχή τα στελέχη της εταιρείας ήταν δίπλα μου και με καθοδηγούσαν σε κάθε λεπτομέρεια, από την κατασκευή του καταστήματος μέχρι την εκπαίδευση του προσωπικού. Η αφοσίωσή της ομάδας και των υπόλοιπων franchisees οδηγούσαν πάντα στο σωστό αποτέλεσμα.

Σε ποιο βαθμό διευκολύνει η δομή λειτουργίας της εταιρείας σε επίπεδο εύρεσης και διαχείρισης προσωπικού;

Η πρόσληψη προσωπικού ενέχει πάντα δυσκολίες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Η διαρκής καθοδήγηση της εταιρείας μας βοήθησε να τις ξεπεράσουμε ομαλά και η υποστήριξή τους μας οδήγησε στην επιλογή πρόθυμου και αφοσιωμένου προσωπικού, κάνοντας τη διαδικασία πρόσληψης πολύ πιο αποτελεσματική.

Επιλέγοντας το Mon Kooloor, ο επιχειρηματίας λαμβάνει την υποστήριξη του δικτύου από την πρώτη κιόλας ημέρα, ενώ παράλληλα επωφελείται μιας πελατειακής βάσης που είναι εξοικειωμένη με το brand name, κάνοντας τη φάση εκκίνησης πιο ομαλή.

Για ποιο λόγο θα συστήνατε το Mon Kooloor στον υποψήφιο franchisee που θέλει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο της εστίασης;

Θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα το Mon Kooloor σε κάθε επίδοξο franchisee στον κλάδο της εστίασης. Ο συνδυασμός καφέ και κουλουριού είναι κάτι που δεν βρίσκει κανείς εύκολα, γεγονός που οδηγεί σε ταχεία οικονομική ανάπτυξη και γρήγορη απόσβεση της αρχικής επένδυσης.

Πώς αγκάλιασε το κοινό το κατάστημα της Θεσσαλονίκης; Ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις;

Η ανταπόκριση του κοινού στο κατάστημα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έχοντας συμβάλει προσωπικά στην κατασκευή του καταστήματος, ένιωσα ιδιαίτερα περήφανος και συγκινημένος βλέποντας την αποδοχή και τον ενθουσιασμό του κοινού από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας. Αντικρίσαμε ένα πλήθος κόσμου που μας επισκεπτόταν ακόμη και από τα διπλανά καταστήματα, ενώ υπήρχαν πελάτες που επέστρεφαν την ίδια μέρα 2-3 φορές προκειμένου να γευτούν όλα τα προϊόντα. Αισθανθήκαμε ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολουθώντας τη σκληρή δουλειά μας να αποδίδει καρπούς. Νομίζω πως οι εικόνες της πρώτης μέρας λειτουργίας θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό μου.

mon kooloor

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν το Mon Kooloor μια ολοκληρωμένη πρόταση, που ανταποκρίνεται στο κοινό όλων των ηλικιών;

Τα καταστήματα Mon Kooloor απευθύνονται σε πελάτες όλων των ηλικιών και προτιμήσεων. Είναι μια συνδυαστική και γευστική λύση για καφέ και φαγητό, η οποία διασφαλίζει ότι κάθε επισκέπτης βρίσκει κάτι που αγαπά, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για ένα πολυσυλλεκτικό κοινό.

Με ποιες ενέργειες επιτυγχάνεται η προσέγγιση του κοινού και η επαναληψιμότητα των πελατών;

Η επιτυχία μας όσον αφορά την προσέγγιση του κοινού και την οικοδόμηση επαναλαμβανόμενης πελατείας έγκειται σε δύο βασικούς παράγοντες: ένα ποιοτικό προϊόν και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Η καλή μας διάθεση και τα γνήσια χαμόγελα παρακινούν τους πελάτες να επιστρέψουν, με αποτέλεσμα να έχουμε μια σταθερή βάση τακτικών επισκεπτών που μας επισκέπτονται ακόμη και πολλαπλές φορές μέσα στην ημέρα.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Κοιτάζοντας το μέλλον, τα σχέδιά μας για το κατάστημα περιλαμβάνουν την επέκταση της εμβέλειάς του ώστε να γίνει ακόμη πιο αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Στόχος μας είναι να εξελιχθούμε και φυσικά σκεφτόμαστε και το ενδεχόμενο μελλοντικού ανοίγματος ενός δεύτερου καταστήματος, μεταδίδοντας τη χαρά του Mon Kooloor σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

MON KOOLOOR