Στην περιοχής της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο Mon Kulur στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο. Το κοινό έχει αγαπήσει το κατάστημα και το επιλέγει για την ποιότητα των προϊόντων αλλά και την άριστη εξυπηρέτηση.
Περνώντας ο καιρός, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, κερδίσει όλο και περισσότερο κοινό κρατώντας τους ημερήσιους τζίρους του σε σταθερά επίπεδα.
Ο Ιωάννης Ιατρού, franchisee του Mon Kulur στην Θεσσαλονίκη, είναι ένας πολυπράγμων άνθρωπος. Προερχόμενος από το χώρο του αθλητισμού, όντας πτυχιούχος φυσικής αγωγής, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το λιανικό και γενικό εμπόριο. Ο χώρος της εστίασης ήταν ο επόμενος στόχος του. Κάπως έτσι, αποφάσισε να συνεργαστεί με την 1ο αλυσίδα κουλουριού στην Ελλάδα, ανοίγοντας το πρώτο κατάστημα Mon Kulur στην Θεσσαλονίκη.
Ποια ήταν η αντίδραση του κοινού της Θεσσαλονίκης σε ένα κατάστημα που φτιάχνει κουλούρι Θεσσαλονίκης αλλά έχει έδρα την Αθήνα;
Εγώ κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη και ήθελα να κερδίσω αυτό ακριβώς το στοίχημα. Πίστεψα πάρα πολύ στη δυναμική του Mon Kulur. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα πάρα πολύ απαιτητικό κοινό με παράδοση στο κουλούρι. Όταν το παραδοσιακό κουλούρι ,με τις απίθανες παραλλαγές, συναντά το πιο γευστικό και ποιοτικό καφέ και τον χυμό τότε μιλάμε για ένα τρίπτυχο επιτυχίας. Η αντίδραση του κόσμου από την πρώτη μέρα ήταν άκρως εντυπωσιακή. Μας αγκάλιασε, μας προτίμησε. Όλοι δείχνουν ενθουσιασμένοι για τις πρωτότυπες και ολόφρεσκες γεύσεις του Mon Kulur .
Πλέον το κατάστημα σας λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο, θεωρείτε ότι έχετε αναπτύξει σχέση με το πελάτη; Και πως διαμορφώνεται ο τζίρος σας;
Ένα χρόνο τώρα βλέπουμε ότι το κατάστημα μας πλέον δεν έχει πελάτες. Έχει φίλους και μάλιστα πιστούς. Το προσωπικό τους αποκαλεί με το μικρό τους όνομα. Έχει μια ζεστή σχέση. Ένα χρόνο μετά μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όσοι μας εμπιστεύτηκαν. Το κοινό γνωρίζει ότι στο κατάστημα μας δίνουμε σημασία στο πελάτη και δημιουργούμε σχέση μαζί του. Οι πωλητές μας, πλέον έχουν ήδη ετοιμάσει την παραγγελία γιατί γνωρίζουν το πελάτη. Αυτό δημιουργεί ενθουσιασμό. Όσον αφορά τους τζίρους είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχουμε καλούς τζίρους οι οποίοι σταθεροποιήθηκαν μετά τον 5 μήνα λειτουργίας.
Το κατάστημα της Τούμπας είναι το πρώτο κατάστημα Mon Kulur που άνοιξε στην Βόρεια Ελλάδα. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς ο κ. Ιατρού επέλεξε το Mon Kulur για την σοβαρότητα των ανθρώπων της Mon Kulur, την βαθιά γνώση τους πάνω στο αντικείμενο.
Γιατί επιλέξατε να συνεργαστείτε με το Mon Kulur;
Δεν γνώριζα ότι οι ιδρυτές ανήκουν σε οικογένεια αρτοποιών και είναι η 3η γενιά. Κατάλαβα ότι μιλάμε για κάτι καινοτόμο, κάτι καινούργιο. Δεν σας κρύβω ότι συμβουλεύτηκα και τους ανθρώπους THE FRANCHISE CO. για να σιγουρευτώ ότι βαδίζω στο σωστό δρόμο. Με ενθουσίασε η ιδέα!
Πώς θα περιγράφατε τη συνεργασία σας με το Mon Kulur; Ποια υποστήριξη έχετε λάβει μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησής σας;
Η ομάδα της εταιρείας είναι στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή και σε κάθε βήμα. Με χρηστικά και απλά εγχειρίδια λειτουργίας που καταγράφουν και τυποποιούν όλες τις λειτουργίες. Έτσι μπορούμε να διασφαλίζουμε τη σωστή διαχείριση της επιχείρησης και του πελατολογίου. Έχουμε καθημερινή τηλεφωνική επαφή που μας δίνουν πληροφορίες για αλλαγές ή προσθήκες. Επικοινωνία που εφαρμόζεται σε όλη την εταιρεία ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και ενιαία εικόνα. Εκπαιδευόμαστε καθημερινά.