Χ. Γερμένογλου: «Όλες οι υπηρεσίες των Switch Stores καλύπτουν ανάγκες των τοπικών αγορών».

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 20 Μαρτίου 2023
Χ. Γερμένογλου: «Όλες οι υπηρεσίες των Switch Stores καλύπτουν ανάγκες των τοπικών αγορών».

Ο κύριος Χρήστος Γερμένογλου, συνεργάτης franchisee δύο Switch Stores στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Ευόσμου και των Πεύκων, μας μίλησε για την απόφασή του να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο της ενέργειας και των υπηρεσιών, για τη συνεργασία του με τα Switch Stores αλλά και για την αποδοχή που έχουν τα καταστήματά του στις τοπικές αγορές.

Ποιο είναι το επαγγελματικό σας παρελθόν και πώς αποφασίσατε να ανοίξετε κάτι δικό σας;

Εργάστηκα αρκετά χρόνια στον τουρισμό στην Ελλάδα όπου διατηρούσα και εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Το 2015 πήγα στη Γερμανία όπου εργάστηκα στη Mercedes-Benz ως προγραμματιστής μηχανών CNC. Το 2022 αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Αυτό έγινε με αφορμή τη γέννηση του παιδιού μας. Θέλαμε μία μεσογειακή ζωή και κουλτούρα για αυτόν. Θεωρούμε ότι η ποιότητα ζωής είναι υψηλή στην Ελλάδα (κλίμα, διατροφή, κουλτούρα, ανθρώπινες σχέσεις) εφόσον καταφέρουμε να διατηρήσουμε ένα καλό εισόδημα. Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο επιστρέψαμε στην Ελλάδα ήταν γιατί θέλαμε ξεκινήσουμε μία δική μας επιχείρηση. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα έχει μεγάλη ανάπτυξη. Είδαμε στη Γερμανία ότι ειδικά ο τομέας της ενέργειας και όλων των υπηρεσιών που φέρνει αναπτύσσεται ραγδαία. Στην χώρα μας τώρα αρχίζει δειλά δειλά και με προκλήσεις αλλά σίγουρα θα ακολουθήσει μεγάλη ανάπτυξη. Εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Έπειτα από αρκετές έρευνες που κάναμε πήραμε την απόφαση να επιλέξουμε να επιχειρήσουμε κάτω από την ομπρέλα μιας αλυσίδας franchising. Πιστεύουμε ότι είναι μία πιο ασφαλής επιλογή ειδικότερα όταν οι συνθήκες στην Ελλάδα αλλάζουν συνεχώς. Μία εταιρία franchising μπορέι να είναι δυνατότερη και περισσότερο ευέλικτη.

Πώς επιλέξατε αυτόν τον κλάδο για να δραστηριοποιηθείτε επιχειρηματικά και γιατί επενδύσατε στα Switch Stores;

Επιλέξαμε να δραστηριοποιηθούμε επιχειρηματικά με το συγκεκριμένο κλάδο διότι έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ο κλάδος της τοπικής λιανικής υπηρεσιών με πυλώνες την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τη τραπεζική λιανική είναι πολλά υποσχόμενος για τα επόμενα χρόνια. Επίσης η συγκεκριμένη αγορά υπηρεσιών δεν απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο κίνησης. Αμέσως όταν επιστρέψαμε στην Ελλάδα, αρχίσαμε τη διερεύνηση για τη νέα μας επιχείρηση. Το γεγονός ότι τα Switch Stores ήταν μία επιχείρηση με έδρα τη Θεσσαλονίκη όπου διαμένουμε, αποτέλεσε έναν ελκυστικό παράγοντα για εμάς. Έτσι λοιπόν, για ένα διάστημα τεσσάρων με πέντε μηνών παρακολουθήσαμε στενά τις κινήσεις της εταιρίας, την ανάπτυξή της καθώς και τα ανοίγματα των νέων καταστημάτων του δικτύου. Επισκεφτήκαμε αυτά τα καταστήματα και έπειτα από αυτό το διάστημα θεωρήσαμε ότι ήταν η ώρα να κάνουμε συνάντηση με την εταιρεία.

Τα Switch Stores «συμπληρώνoυν» τα καταστήματα της κάθε περιοχής με πολύτιμες υπηρεσίες και ποιοτική εξυπηρέτηση

Switch Stores- Υπηρεσίες

Πόσο εύκολη ήταν η διείσδυση σε μια αγορά όπως η Θεσσαλονίκη και ποιες είναι οι υπηρεσίες και τα προϊόντα τα οποία βλέπετε πως χαίρουν μεγαλύτερης αποδοχής;

Η διείσδυση ήταν αρκετά εύκολη γιατί όλες οι ενέργειες έγιναν κατά γράμμα, σύμφωνα με το marketing plan που μας έδωσε η ομάδα των Switch Stores. Είχαμε άμεσα αποτελέσματα από τις πρώτες μέρες λειτουργίας. Επίσης, έπαιξε μεγάλο ρόλο και η αισθητική του καταστήματος. Οι περαστικοί μας ανέφεραν συνεχώς ότι το κατάστημα έδωσε ένα νέο φρέσκο και μοντέρνο αέρα στην περιοχή. Όσο για την αποδοχή των υπηρεσιών, όλες οι υπηρεσίες των Switch Stores έρχονται και καλύπτουν ανάγκες των τοπικών αγορών. Ο κόσμος σίγουρα αξιολογεί περισσότερο τις υπηρεσίες εξοικονόμησης όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και εξοικονόμησης στους λογαριασμούς των τηλεπικοινωνιών εφόσον αυτό είναι και το κύριο θέμα αυτή την εποχή. Βλέπουν αποτέλεσμα στην τσέπη τους. Οι πληρωμές λογαριασμών καθώς και υπηρεσίες επισκευών για κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές είναι αυτές οδηγούν τον κόσμο στα καταστήματά μας. Με αυτό τον τρόπο τους γνωρίζουμε και τους ενημερώνουμε για τα οφέλη όλων των υπηρεσιών που προσφέρουμε.

Πώς τα Switch Stores ευνοούν το family business και την ενασχόληση μιας οικογένειας στο κατάστημα(ή καταστήματα);

Η δική μας η περίπτωση αντικατοπτρίζει to Family business. Στο ένα μαγαζί είμαι εγώ και στο άλλο η σύζυγός μου με αποτέλεσμα να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Εκπαιδευόμαστε μαζί και έχουμε κοινές γνώσεις. Μεταφέρουμε τις καθημερινές εμπειρίες από το ένα στο κατάστημα στο άλλο.

Πώς επιτυγχάνεται η επαναληψιμότητα των πελατών;

Τα Switch Stores «συμπληρώνoυν» τα καταστήματα της κάθε περιοχής με πολύτιμες υπηρεσίες και ποιοτική εξυπηρέτηση που πλέον λείπουν από τις μικρές συνοικίες. Οι πελάτες της περιοχής αποκτούν ένα νέο σημείο όπου απευθύνονται χωρίς κόπο, χωρίς ουρές, με φιλικότητα και ειλικρίνεια. Οι συστάσεις είναι πολλές. Εφόσον εξυπηρετήσουμε σωστά έναν πελάτη και του δείξουμε αυτό που λέμε στα Switch Stores, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση, τότε αυτός μας εμπιστεύεται όχι μόνο για επαναληπτική αγορά ή υπηρεσία αλλά επιλέγει να εξυπηρετηθεί και για άλλες υπηρεσίες ή προϊόντα της αλυσίδας.

Ο Χρήστος Γερμένογλου μετά τα δύο επιτυχημένα Switch Stores στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, έχει στα άμεσα σχέδιά του την περαιτέρω ανάπτυξη και την ενδεχόμενη δραστηριοποίηση σε τρίτο κατάστημα, χάρη στα εφόδια και την πολύτιμη γνώση που του παρέχει το σύστημα franchise Switch Stores.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

SWITCH STORES