Family Business: «Στα Stegno είμαστε μια δεμένη ομάδα, μια οικογένεια»

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 15 Απριλίου 2020
Family Business: «Στα Stegno είμαστε μια δεμένη ομάδα, μια οικογένεια»

«Το δίκτυο franchise Stegno είναι η ιδανική επιλογή για family business» δηλώνουν τα αδέλφια Καρακασιλιώτη, η Γεωργία και ο Νίκος, franchisees της αλυσίδας στο Νέο Ψυχικό. «Πρώτα απ’ όλα γιατί στα καθαριστήρια Stegno είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια», όπως τονίζουν οι ίδιοι.

Πρόκειται για μια διαχρονική επένδυση, που προσφέρει σταθερότητα και σε διδάσκει μία εξειδικευμένη εργασία στη διαχρονική αγορά των καθαριστηρίων, σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ίδιοι, ενώ με τη βοήθεια των έμπειρων στελεχών του δικτύου αναδεικνύονται τα «δυνατά» σημεία κάθε μέλους της οικογενειακής επιχείρησης, για να μοιραστούν οι αρμοδιότητες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τελικά να εξασφαλιστεί η επιτυχία της επιχείρησης .

stegno-franchise-family business-1

STEGNO logo 200Το δίκτυο Stegno είναι ο ορισμός του family business!

Οι δύο franchisees της αλυσίδας καθαριστηρίων Stegno μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά της οργάνωσης μίας επιτυχημένης family business και αποκαλύπτουν ότι μακροπρόθεσμα σχεδιάζουν την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής τους, καθώς οι τύποι καταστημάτων της πρότασης franchise Stegno ευνοούν αυτή την προοπτική.

Ποια ήταν η προηγούμενη επιχειρηματική σας ενασχόληση; Είχατε εμπειρία στον κλάδο;

Γεωργία: Ο κλάδος των καθαριστηρίων ήταν  καινούργιος για εμάς και αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Οι σπουδές μου είναι πάνω στο European Business Administration και έχω δουλέψει κυρίως στη διαχείριση χρηματοοικονομικών πακέτων.

Νίκος: Εγώ εργαζόμουν στις πωλήσεις. Μάλλον ψάχναμε και το σημείο τομής ώστε να έχουμε τον ιδανικό  συνδυασμό για να δημιουργήσουμε τη δική μας family business.

Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς σε αυτό που οι καταναλωτές μας προσδοκούν, την υψηλή ποιότητα. Η βοήθεια της εταιρείας σε αυτό τον τομέα έχει να κάνει με τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής αγοράς, την ανάλυση των αρχικών αναγκών και τον ιδανικό τρόπο προσέγγισης των πελατών.

Ποιες ήταν οι ευκαιρίες που εντοπίσατε στον κλάδο των καθαριστηρίων;

Νίκος: Κυρίως η σταθερότητα. Πρόκειται για ένα απαιτητικό κλάδο στον οποίο η επιτυχία στηρίζεται  στην εκπαίδευση και το κτίσιμο σχέσεων. Το γεγονός αυτό τον καθιστά μια διαχρονική επένδυση και όχι μια συγκυριακή ευκαιρία με ημερομηνία λήξης. Με απλά λόγια διδαχθήκαμε μια εξειδικευμένη δουλειά!

Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να επιλέξετε το franchising ως μέθοδο συνεργασίας;

Γεωργία: Θεωρούμε πως ήταν μονόδρομος. Σε μια περίοδο γενικότερης οικονομικής ανασφάλειας, οφείλεις να κάνεις συνετές επιλογές . Το franchising, δίνει τη δυνατότητα να εξετάσεις με στοιχεία τα δεδομένα, να έχεις βοήθεια  από επαγγελματίες σε όλα τα στάδια από την επιλογή του σημείου μέχρι την έναρξη λειτουργίας, αλλά και συνεχή υποστήριξη. Όσες γνώσεις και να έχει κάποιος σίγουρα η εμπειρία των ανθρώπων του δικτύου είναι πολύτιμη. Βέβαια επιβάλλεται να γίνει πολύ προσεκτική  τελική επιλογή.

stegno-franchise-family business-2

Ο κλάδος των καθαριστηρίων είναι απαιτητικός και η επιτυχία στηρίζεται στην εκπαίδευση και το κτίσιμο σχέσεων.

Τι σας έκανε να εμπιστευθείτε τo Stegno ως επιχειρηματική πρόταση και να το ξεχωρίσετε ανάμεσα στα υπόλοιπα brands του κλάδου;

Νίκος: Φυσικά όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Αναζητώντας την επενδυτική πρόταση που θα συνδύαζε διαχρονικότητα, δυνατότητα εξέλιξης, υποστήριξη, εκπαίδευση, συνεχή επιμόρφωση, εμπειρία των στελεχών αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση σε κάθε επίπεδο, η επιλογή η επιλογή franchise του Stegno προέκυψε φυσικά ως η λύση στην εξίσωση! Επίσης τη δουλειά τη γνώριζαν όσο κανένας άλλος, ταίριαζε με τη λογική μας και χωρίς εντυπωσιασμούς και υπερβολές κέρδισαν την εμπιστοσύνη μας και το σεβασμό μας.

Πώς σας υποδέχθηκε η τοπική αγορά; Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε; Ποια η υποστήριξη που λάβατε από την εταιρεία;

Γεωργία: Κάθε τοπική αγορά και κάθε καταναλωτής έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Όταν λοιπόν τους προσφέρεις αυτό που ζητούν η αποδοχή είναι μεγάλη και άμεση. Οι προκλήσεις είναι συνεχείς και καθημερινές. Χρειάζεται να είμαστε συνεπείς σε αυτό που οι καταναλωτές μας προσδοκούν, την υψηλή ποιότητα. Η βοήθεια της εταιρείας σε αυτό τον τομέα έχει να κάνει με τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της τοπικής αγοράς, την ανάλυση των αρχικών αναγκών, τον ιδανικό τρόπο προσέγγισης των πελατών. Βέβαια, στη συνέχεια είναι υποχρέωση δική μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνη τους και της προσωπικής σχέσης που χτίζουμε με τους πελάτες.

H μεταφορά εμπειρίας προς εμάς και η γνώση που λάβαμε ήταν πολυεπίπεδη και μας βοήθησε να στηρίξουμε την επένδυσή μας από την πρώτη ημέρα.

Ποια εκπαίδευση λάβατε κατά την προετοιμασία του καταστήματος αλλά και μετά; Πόσο σας βοήθησε;

Νίκος: Η εταιρεία παρέχει πλήρη εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα. Μας μαθαίνουν ένα επάγγελμα από την αρχή με όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, και κυρίως με «on the job training», γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα. Παράλληλα, παρέχεται εκπαίδευση στις τεχνικές πωλήσεων, στη διαχείριση πελατών και στη διερεύνηση των αναγκών τους. Πολύ σημαντική είναι και η εκπαίδευση στην οικονομική διαχείρηση του καταστήματος ώστε να αποφεύγονται λάθη, που γίνονται συχνά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η μεταφορά εμπειρίας προς εμάς και η γνώση  που λάβαμε ήταν πολυεπίπεδη και μας βοήθησε να στηρίξουμε την επένδυση μας από την πρώτη ημέρα.

stegno-franchise-katastima

Η διαχρονικότητα της πρότασης, η δυνατότητα εξέλιξης, η υποστήριξη, η εκπαίδευση, η συνεχής επιμόρφωση, η εμπειρία των στελεχών αλλά και η ανθρώπινη προσέγγιση σε κάθε επίπεδο μας οδήγησαν στην επιλογή του δικτύου franchise Stegno.

Ποια είναι τα οφέλη της συνεργασίας σας με τo Stegno ; Θα συνιστούσατε την εταιρεία σε έναν υποψήφιο franchisee;

Γεωργία: Ανεπιφύλακτα! Το βασικό όφελος μας είναι ότι αισθανόμαστε ασφάλεια. Την ασφάλεια ενός δικτύου που είναι παρών στα δύσκολα, που προβλέπει, που έχει ολοκληρωμένο πλάνο marketing αλλά ταυτόχρονα αφουγκράζεται τις ανάγκες  κάθε μέλους ξεχωριστά και προτείνει customized λύσεις. Που ψάχνει συνεχώς την αγορά ώστε να είμαστε πάντα καινοτόμοι, που δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να εξασφαλίζουμε αναλώσιμα σε επάρκεια και στις καλύτερες τιμές , που παρέχει πλήρη τεχνική υποστήριξη, που σκέφτεται και λειτουργεί πολλές φορές πριν από εμάς για εμάς.

Ευνοεί το franchising ως μέθοδος την έναρξη και λειτουργία μιας οικογενειακής επιχείρησης;

Νίκος: Κατ’ αρχήν θεωρούμε ότι η επιλογή του franchising είναι η πλέον ενδεδειγμένη για το «επιχειρείν». Η δομή των περισσοτέρων δικτύων και οι κανόνες λειτουργίας, τους οποίους έχουμε αποδεχτεί, δεν ευνοούν διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις που συχνά οδηγούν σε συγκεγχυμένες αποφάσεις με αμφίβολα αποτελέσματα. Μέσω του franchising  επιλέγεις να ακολουθήσεις μια κοινή πορεία οπότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις στους στόχους σου.

stegno-franchise-katastima

 

Μέσω του franchising επιλέγεις να ακολουθήσεις μια κοινή πορεία οπότε έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις στους στόχους σου.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν το Stegno μια ιδανική πρόταση για family business;

Νίκος: Η εντιμότητα και η αμεσότητα. Το δίκτυο franchise Stegno είναι ο ορισμός του family business! Πρώτα απ’ όλα γιατί είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια. Με όλα τα χαρακτηριστικά της, δηλαδή ο καθένας μας με τις ιδιαιτερότητες του αλλά όλοι με το ίδιο  όραμα. Έπειτα, για τον λόγο ότι η πορεία του δικτύου και η εμπιστοσύνη των καταναλωτών το έχει αναδείξει σε ένα από τα κορυφαία brands του χώρου.

Ποια είναι κάποια βασικά tips για τη σωστή οργάνωση των οικογενειακών επιχειρήσεων;

Γεωργία: Κατ’ αρχάς να είναι κοινή απόφαση η δημιουργία επιχείρησης αλλά και η επιλογή της δραστηριότητας . Απαραίτητο πάντα στοιχείο είναι και η πολλή δουλειά, χωρίς ωράριο όταν ο όγκος εργασίας το απαιτεί. Επίσης, πρέπει να καλύπτονται οι ανάγκες όλων όσων εμπλέκονται (οικονομικές, επιβεβαίωσης, φιλοδοξίες κτλ).

Πώς μοιράζονται οι αρμοδιότητες μεταξύ των μελών της οικογένειας και πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις;

Γεωργία: Σε ό,τι αφορά μια οικογενειακή επιχείρηση, η δυσκολία έγκειται στον διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων. Η προσέγγιση με έμπειρα στελέχη, που μπορούν να διακρίνουν τα «δυνατά» σημεία του καθενός και το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος της επιχείρησης, είναι σημείο κλειδί. Η προσωπική swot analysis μας επιτρέπει να δούμε σε ποιους τομείς υπερτερεί ο καθένας και να μοιράσουμε αναλόγως τις αρμοδιότητες. Φυσικά, υπάρχουν και σημεία που οι δραστηριότητες «τέμνονται» αλλά είμαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να συμβαδίζουμε, να συζητάμε για τα τρέχοντα θέματα και τελικώς να αποφασίζουμε από κοινού.

Πώς επιτυγχάνεται η ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και προσωπικής ζωής;

Με υπομονή! Μέσα από την εκπαίδευση μάθαμε ότι σε μια σχέση είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις να ακούς και να μην θεωρείς τίποτα αυτονόητο. Αυτό μας έχει  βοηθήσει τόσο στις σχέσεις μας με τους πελάτες όσο και στις μεταξύ μας.  Έχουμε πετύχει να διαχωρίζουμε τους ρόλους. Τα θέματα της δουλειάς μένουν στο μαγαζί και η χαρά της οικογένειας μεταφέρεται στο γιορτινό τραπέζι.

stegno-franchise-family business-neo-psuxiko

Ποιες οι προκλήσεις για τα μέλη μίας family business; Ποιες λύσεις έχετε δώσει στη δική σας επιχείρηση;

Η σημαντικότερη πρόκληση είναι να ξεχωρίσεις τον «συγγενή» από τον «συνεργάτη». Πρέπει να είναι σαφές σε όλους ότι είναι μια επιλογή και όχι μια υποχρέωση. Πιστεύει ο ένας στις δυνατότητες του άλλου, προσαρμόζονται και οι δύο . Σε ό,τι μας αφορά εξαρχής αποφασίσαμε να θέσουμε την εμπειρία μας στη διάθεση της επένδυσής μας. Αν δεν αισθανόμασταν ότι είναι εύκολο για εμάς να το διαχειριστούμε, δεν θα το ξεκινούσαμε.Το να γνωριζόμαστε  πολύ καλά, μας βοηθάει στο να διορθώνει πιο εύκολα ο ένας τα λάθη του άλλου, πάνω στη δουλειά. Αυτό μπορεί να δημιουργεί μικροαντιπαταθέσεις αλλά στην τελική λειτουργεί προς όφελος του καταναλωτή και της επιχείρησης.

Ποια είναι τα μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια σας;

Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αλλά και ταυτόχρονα επισφαλές οικονομικό περιβάλλον, πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες μας Εφόσον όμως οι συνθήκες το επιτρέψουν στόχος μας είναι η ανάπτυξη. Οι τύποι καταστήματος  που μας προτείνει  το δίκτυο  μας προσφέρουν επαρκείς επιλογές ώστε να μπορέσουμε να επιλέξουμε εκείνο  που θα μας διασφαλίζει τις περισσότερες δυνατότητες  επιτυχίας.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise
STEGNO