Αναστάσιος Βασιλόπουλος, franchisee της ΑΒ Βασιλόπουλος στο κατάστημα στην Κρέστενα Ηλείας

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 16 Ιουνίου 2015
Αναστάσιος Βασιλόπουλος, franchisee της ΑΒ Βασιλόπουλος  στο κατάστημα στην Κρέστενα Ηλείας

To κύρος, η αξιοπιστία & η σοβαρότητα της AB Βασιλόπουλος κατέστησαν την επιλογή μου ιδιαίτερα εύκολη. Ο κ. Αναστάσιος Βασιλόπουλος περιγράφει αναλυτικά την απόφασή του να επενδύσει στα ΑΒ FOOD MARKET.

«Είναι δίπλα μου σε κάθε βήμα!»

Για περισσότερα από 15 χρόνια, ο κ. Α. Βασιλόπουλος δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών και συγκεκριμένα στο χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό κλάδο, στο χώρο των πωλήσεων. Όπως περιγράφει ο ίδιος, η συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρείες κάθε κλάδου, οι αυστηροί κανόνες και τα μοντέλα λειτουργίας τους, τον έπεισαν πως επιχειρηματικά είναι χρήσιμο να κινηθεί όσο πιο συντεταγμένα και οργανωμένα γίνεται. «Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα όταν είσαι κάτω από την ομπρέλα ενός συστήματος franchise με συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος σχετικά με την απόφασή του να επενδύσει στα ΑΒ FOOD MARKET…

F.S.: Ποια ήταν η προηγούμενη εργασιακή-επαγγελματική εμπειρία σας και πώς αποφασίσατε να επενδύσετε σε ένα σύστημα franchise στον κλάδο των supermarket;

Η προηγούμενη εργασιακή μου εμπειρία για περισσότερα από 15 χρόνια (έως και σήμερα), είναι στο χώρο των υπηρεσιών και συγκεκριμένα στα χρηματοοικονομικά, ασφαλιστικά και πωλήσεις από απόσταση.

Η συνεργασία μου με τις μεγαλύτερες εταιρίες του εκάστοτε χώρου που ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες και τα μοντέλα λειτουργίας τους, με έκανε να καταλάβω ότι επιχειρησιακά, θα έπρεπε να κινούμαι όσο πιο συντεταγμένα και οργανωμένα γίνεται. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ευκολότερα όταν είσαι κάτω από την ομπρέλα ενός συστήματος franchise.

Η υποστήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος σε όλους τους τομείς, με βοήθησε να φτιάξω ένα κατάστημα λειτουργικό, σύγχρονο και ανταγωνιστικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.F.S.: Τι μέτρησε περισσότερο για την επιλογή σας, η συγκεκριμένη αγορά, το ίδιο brand ΑΒ Food Market ή άλλο;

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, με σωστή παροχή υπηρεσιών βέβαια, ήταν πάντα ελκυστικός για εμένα. Επίσης η οικογένειά μου είχε παρεμφερή δραστηριότητα. Αυτοί οι δύο παράγοντες σε συνδυασμό με το κύρος, τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα πολλά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της ΑΒ FOOD MARKET στην ελληνική αγορά, κατέστησαν την επιλογή μου ιδιαίτερα εύκολη.

ΑΒ FOOD MARKET

F.S.: Πότε ξεκίνησε η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος και πώς θα περιγράφατε το πρώτο διάστημα;

Ανοίξαμε τον Ιούλιο του 2014. Η συνεργασία φυσικά είχε ξεκινήσει 8 μήνες νωρίτερα, καθώς χρειάστηκαν οι απαραίτητες συζητήσεις και οικονομετρικές αναλύσεις, ο σχεδιασμός και τέλος το άνοιγμα του καταστήματος. Στην αρχή ήμουν αγχωμένος, καθώς ό,τι είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου, είχε έρθει η ώρα να υλοποιηθεί. Εκεί φάνηκε -ακόμα περισσότερο- πόσο κοντά μου ήταν οι άνθρωποι της ΑΒ, οι οποίοι δίνοντας λύσεις σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα βοήθησαν ουσιαστικά στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος, στο πρώτο χρονικό διάστημα.

F.S.: Ποια είναι η αποδοχή που έχετε από την τοπική κοινωνία, αντιμετωπίσατε κάποιες προκλήσεις; Ποια είναι η βοήθεια που λαμβάνετε από την εταιρεία;

Η τοπική κοινωνία καλωσόρισε θερμά την επένδυσή μας και τους ευχαριστώ για αυτό. Το να έχεις μια επιχείρηση, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που ζούμε, είναι από μόνο του μια πρόκληση. Τα υψηλά στάνταρντς ποιότητας και απόδοσης που θέτει από μόνη της η ΑΒ καθημερινά, κάνει την πρόκληση αυτή ακόμα μεγαλύτερη. Είναι όμως σε κάθε στιγμή και βήμα δίπλα μας! Πέραν από τις περιοδικές και έκτακτες επισκέψεις τους, όποτε τους καλέσουμε για οποιοδήποτε θέμα, ανταποκρίνονται άμεσα και ουσιαστικά.

F.S.: Τελικά θεωρείτε ότι το franchising είναι μέθοδος που ευνοεί τον επιχειρηματία;

Θεωρώ ότι για να λειτουργήσει αποδοτικά μια συνεργασία franchise η εταιρεία και ο επιχειρηματίας οφείλουν να υλοποιούν με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια αυτά που έχουν δεσμευτεί μεταξύ τους. Από την πλευρά μου, σαν επιχειρηματίας, είμαι αρκετά ικανοποιημένος διότι με τη βοήθεια που μου παρέχει η ΑΒ σε όλους τους τομείς, κατάφερα να φτιάξω ένα κατάστημα λειτουργικό, σύγχρονο και ανταγωνιστικό σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ab food market logo w

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

AB Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.