Συνεργασία Μy Μarket – ΚΕΔΕ για τη στήριξη ευπαθών ομάδων μέσα στην κρίση του κορονοϊού

Κατηγορία: COVID-19 & Franchising
Δημοσιεύτηκε: 08 Απριλίου 2020
Συνεργασία Μy Μarket – ΚΕΔΕ για τη στήριξη ευπαθών ομάδων μέσα στην κρίση του κορονοϊού

Σε στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο My Μarket προχώρησε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Δ. Παπαστεργίου και στο πλαίσιο ενίσχυσης της προσπάθειας για στήριξη από την αυτοδιοίκηση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης που προκαλεί ο Covid-19.

Η συνεργασία αυτή αφορά την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης των πολιτών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται σε καραντίνα, μετά από απόφαση των αρμόδιων Κρατικών Αρχών.

Η Κ.Ε.Δ.Ε. σε συνεργασία με τους Δήμους, έχει ήδη καταγράψει το προηγούμενο διάστημα τις ανάγκες αυτές για το διάστημα των επόμενων δύο εβδομάδων και ο Όμιλος My Market προχωρά στην αποστολή των απαραίτητων ποσοτήτων, που αφορούν πάνω από 60.000 τεμάχια από είδη κάθε κατηγορίας.

Σε αυτή την πρώτη φάση τη συνεργασίας η αποστολή των ειδών αφορά τους κατοίκους περιοχών σε καραντίνα στους Δήμους Ξάνθης, Καστοριάς, Σκύδρας, Αλμωπίας, Άργους Ορεστικού, Μύκης, Βοίου, και Νεστορίου.

Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. και των My Market προβλέπει ότι θα συνεχιστεί για όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση.

Τα My market έχουν δεσμευθεί ότι θα συνεχίσουν να καλύπτουν σε προμήθειες για το σύνολο των βασικών αναγκών των ευπαθών ομάδων πληθυσμού , όλων των πολιτών σε κάθε Δήμο της χώρας που θα βρεθούν σε διαδικασία καραντίνας, αφού θα έχει προηγηθεί από την ΚΕΔΕ η καταγραφή των αναγκών αυτών.

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δ. Παπαστεργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καλωσορίζουμε στη Συμμαχία ευθύνης κι αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει η Κ.Ε.Δ.Ε. τον Όμιλο My Μarket, ο οποίος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αναδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή του στις έννοιες της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αριστοτέλη Παντελιάδη που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Με πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη και χάρη στη στήριξη και βοήθεια που μας δίνουν επιχειρήσεις αλλά και απλοί εθελοντές, η Αυτοδιοίκηση απλώνει σε όλη τη χώρα ένα αποτελεσματικό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη, γιατί σε αυτήν την κρίση κανένας δεν πρέπει να αισθάνεται είναι μόνος».