Διπλή (επί)βράβευση για την AB Βασιλόπουλος

Κατηγορία: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Δημοσιεύτηκε: 01 Ιουλίου 2020
Διπλή (επί)βράβευση για την AB Βασιλόπουλος

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κατέκτησε αργυρό βραβείο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Τιμητικό Έπαινο στις δράσεις «για τον Άνθρωπο».

ab-basilopoulos-eke

Η πρώτη συμμετοχή της ΑΒ Βασιλόπουλος στο CRI (Corporate Responsibility Index), κορυφαίο παγκοσμίως εργαλείο αντικειμενικής αξιολόγησης των επιδόσεων σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανέδειξε και επιβράβευσε το υψηλό αίσθημα Εταιρικής Υπευθυνότητας, που διακατέχει καθετί που κάνει η εταιρεία, κάθε μέρα.

Μέσα από μια δύσκολη αλλά πολύ αξιόπιστη διαδικασία, αξιολογήθηκαν οι πολιτικές της AB Bασιλόπουλος σε όλα τα εργασιακά θέματα όπως προγράμματα ασφάλειας, Υγείας, καθώς και η δίκαιη διαχείριση μεταξύ όλων των εργαζομένων της. Αξιολογήθηκαν οι επιδόσεις της σε σχέση με τους πελάτες και τους προμηθευτές της αλλά και θέματα που αφορούν στην υπευθυνότητα και την ποιότητα. Αξιολογήθηκε η δέσμευσή της για μείωση πλαστικού και σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025 αλλά και οι ενέργειές της για τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα και οι πρακτικές απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Αξιολογήθηκε και η δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία, η οποία είναι, άλλωστε, η βάση και ο σκοπός της δραστηριότητάς της ΑΒ Βασιλόπουλος.

ab-basilopoulos-frontizoume

Το 2019, η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφερε μέσα από τα προγράμματά της, δωρεές αξίας €3,1 εκατ. Με τη συμβολή των ανθρώπων της και των πελατών της ενίσχυσε 250 φορείς που στηρίζουν συνολικά 123.000 συνανθρώπους μας. Με τα προγράμματά της αποδεικνύει στην πράξη ότι η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτυπώνεται σε κάθε βήμα της εταιρείας. Αποτελεί ζωτικό κομμάτι της ιστορίας, του παρόντος και του μέλλοντος του brand.

  • Μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ προσέφερε πάνω από 200.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων.
  • Τα ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΓΑΠΗΣ γέμισαν το «τραπέζι» τοπικών φορέων με 868.000 γεύματα αξίας 2,6 εκατ. ευρώ.
  • α καταστήματα της ΑΒ με τη Συγκέντρωση Τροφίμων είναι εκεί για τοπικά ιδρύματα και φορείς.
  • Με τα προϊόντα καλού σκοπού και τα κουπόνια αλληλεγγύης προσέφερε 30.433 ευρώ που αντιστοιχούν σε 10.144 γεύματα για την ενίσχυση των τοπικών φορέων.
  • Με τα προγράμματα στήριξης των Ελλήνων παραγωγών -το 90% των προμηθευτών μας- ενισχύει τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές οικονομίες.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

AB ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. AB SHOP & GO ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.