CARTRIDGE WORLD «Χτίζοντας σε στέρεες βάσεις»

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 19 Νοεμβρίου 2013

O κ. Κώστας Κυρλάκης μέσα σε δυο χρόνια λειτουργεί με επιτυχία 2 καταστήματα Cartridge World πρώτα στο Νέο Ηράκλειο και πρόσφατα στην Κυψέλη. Ένα εγχείρημα που θα τολμούσαμε να πούμε πως φαίνεται αρκετά τολμηρό, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών που όλοι γνωρίζουμε. «Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα», δηλώνει με ρεαλισμό.

Κώστας Κυρλάκης, franchisee της CARTRIDGE WORLD σε Ν. Ηράκλειο και Κυψέλη

«Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας κάποιον από μηχανής θεό ή κάποια έξωθεν χείρα βοηθείας. Άρα λοιπόν το ζητούμενο της ανάπτυξης μπορεί να υλοποιηθεί με μικρά σταθερά βήματα και με θετική προδιάθεση. Έτσι λοιπόν και στο βαθμό που το κατάστημα του Ν. Ηρακλείου άρχισε να στέκεται στα πόδια του αναζήτησα ένα επόμενο βήμα. Εντόπισα ένα κενό στην περιοχή της Κυψέλης και το αποφάσισα», προσθέτει.

F.S.: Σε σύντομο χρονικό διάστημα επεκτείνατε τη συνεργασία σας με την αλυσίδα Cartridge World και ανοίξατε ακόμη ένα κατάστημα στην περιοχή της Κυψέλης. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση και μάλιστα εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής περιόδου;

Κ.Κ.: Οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες από ότι φαίνεται θα συνεχίσουν να είναι δύσκολες για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας κάποιον από μηχανής θεό ή κάποια έξωθεν χείρα βοηθείας .
Άρα λοιπόν το ζητούμενο της ανάπτυξης μπορεί να υλοποιηθεί με μικρά βήματα και με μια θετική προδιάθεση .

Έτσι λοιπόν και στο βαθμό που το κατάστημα του Ν. Ηρακλείου άρχισε να στέκεται στα πόδια του αναζήτησα ένα επόμενο βήμα .Εντόπισα ένα κενό στην περιοχή της Κυψέλη και το αποφάσισα.

F.S.: Μετά από 1,5 περίπου χρόνο στην οικογένεια της Cartridge World, πως θα κρίνατε την μέχρι τώρα συνεργασία και επιλογή σας;

Κ.Κ.: Η συνεργασία είναι εξαιρετική, οι βοήθειες από την Cartridge World Greece είναι σημαντικές. Όταν το επιχειρηματικό όραμα είναι κοινό , τότε οι όποιες δυσκολίες στην καθημερινή τριβή ξεπερνιούνται .Άλλωστε μιλάμε για την κορυφαία εταιρία στο είδος της τόσο σε ελληνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Κάτω από ένα ειλικρινές και υγιές πλαίσιο συνεργασίας, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις.

«Κάτω από ένα ειλικρινές και υγιές πλαίσιο συνεργασίας, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις».

F.S.: Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού στις υπηρεσίες που προσφέρετε στην Cartridge World;

Κ.Κ.: Η αγορά των ανακατασκευασμένων μελανοδοχείων έχει αρκετές ιδιαιτερότητες που σχετίζονται πολλές φορές με περίπλοκα τεχνικά ζητήματα .Όταν αντιμετωπίζεις το κοινό με ειλικρίνεια και σεβασμό -αφού δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να έχει τέτοιες γνώσεις- τότε η σχέση με τον καταναλωτή χτίζεται σε στέρεες βάσεις.
Από την άλλη μεριά ο ανταγωνισμός είναι έντονος με θεμιτά και αθέμιτα μέσα οπότε η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία και η υψηλή τεχνογνωσία είναι τα δικά μας όπλα για την καθημερινή μάχη που δίνουμε.

Απ την στιγμή που διαθέτουμε την υλικοτεχνική υποδομή και το know how, μένει μόνο να οικοδομήσουμε την υγιή σχέση που περιέγραψα παραπάνω.

Έτσι αντιμετωπίσαμε από την πρώτη στιγμή το κοινό στο Ν.Ηράκλειο, το κοινό μας το ανταπέδωσε, και με μεγαλύτερη ακόμα όρεξη θα εφαρμόσουμε τους ίδιους αυτούς κανόνες και στην Κυψέλη.

«Η πελατοκεντρική μας φιλοσοφία και η υψηλή τεχνογνωσία είναι τα δικά μας όπλα για την καθημερινή μάχη που δίνουμε.»

F.S.: Από την μέχρι τώρα εμπειρία σας, ποια τα οφέλη για τον υποψήφιο συνεργάτη της Cartridge World;

Κ.Κ.: Από την στιγμή που ένας υποψήφιος franchisee,λάβει την απόφασή του συνειδητά με γνώμονα την μακροπρόθεσμη παρουσία του σε αυτή την αγορά, χωρίς ευκαιριακή αντίληψη, τότε θεωρώ ότι μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη.
Χρειάζεται όμως υπομονή, επιμονή, προσωπική εργασία και προσήλωση σε μία συγκεκριμένη πελατοκεντρική φιλοσοφία.

F.S.: Τελικά, σήμερα, είναι η κατάλληλη εποχή προκειμένου κάποιος ενδιαφερόμενος να επενδύσει σε ένα franchise και ειδικά στην Cartridge World;

Κ.Κ.: Σε όλες τις εποχές υπάρχουν περιθώρια για επιτυχημένες επενδύσεις. Για το franchise γενικά δεν μπορώ να μιλήσω. Σε σχέση με την πιθανή επένδυση σε κατάστημα Cartridge World θα πρέπει να τονίσω τα εξής:
Μην ξεχνάμε ότι η αγορά της ανακατασκευής και του ξαναγεμίσματος των άδειων μελανοδοχείων είναι μία αγορά που έχει πληγεί λιγότερο από την κρίση, λόγω των οικονομικότερων και ασφαλέστερων επιλογών που προσφέρει στον καταναλωτή. Ταυτόχρονα είναι μία αγορά που έχει σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης, αφού η διείσδυση των «ανακατασκευασμένων» μελανοδοχείων στην Ελλάδα, υπολείπεται σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Άρα αν κανείς το αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, στρατηγική χωρίς καιροσκοπισμούς, τότε δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην είναι κατάλληλη εποχή.

F.S.: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Κ.Κ.: Δεν είναι εποχή για πολύ μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να παγιώσουμε την παρουσία μας και στα 2 καταστήματα στο Ν. Ηράκλειο και στην Κυψέλη, να αναπτύξουμε τις πωλήσεις με διάφορες μεθόδους και να εκμεταλλευτούμε τις οικονομίες κλίμακας που προκύπτουν
Θεωρώ ότι με υγεία, αισιοδοξία και «τρέξιμο» θα τα καταφέρουμε.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

CARTRIDGE WORLD