Berry’s: Η «έξυπνη» πρόταση franchise που αντέχει αποδεδειγμένα στην κρίση

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρτίου 2021
Berry’s: Η «έξυπνη» πρόταση franchise που αντέχει αποδεδειγμένα στην κρίση

Το σύστημα franchise Berry’s παρουσιάζει μία από τις πιο ανταγωνιστικές επιχειρηματικές προτάσεις στην καφεστίαση, η οποία συνδυάζει προσιτή επένδυση, το πιο ολοκληρωμένο προϊοντικό μείγμα, ελκυστικές διαθέσιμες περιοχές και αποδεδειγμένη ικανότητα επίτευξης τζίρου που υπερβαίνει την κατηγορία του street café!

Δέκα νέα Berry’s σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται να υλοποιηθούν εντός του πρώτου 6μήνου του 2021, σε επιλεγμένες περιοχές και σημεία υψηλής δυναμικής των δύο πόλεων. Απαραίτητη προϋπόθεση για τους νέους συνεργάτες ήταν να θέλουν οι ίδιοι να ασχοληθούν με τη λειτουργία των νέων καταστημάτων, εξασφαλίζοντας το μέλλον για εκείνους και την οικογένειά τους.

Και η ανάπτυξη του δικτύου συνεχίζεται με 3 νέα all day coffee and snack stores σε Θεσσαλονίκη και Ρόδο, υπερβαίνοντας τα 20 σημεία!

berrys franchise coffee new

H επιτυχία μέσα από τα μάτια των συνεργατών

Η επένδυση σε ένα street coffee store εκπέμπει σιγουριά και διάρκεια σε όσους αναζητούν το επόμενο επιχειρηματικό τους βήμα. Όμως, η επιλογή της κατάλληλης πρότασης franchise αποτελεί όλο και μεγαλύτερη πρόκληση. Ο ανταγωνισμός συνεχώς μεγαλώνει και τα μοντέλα συγκλίνουν στους ίδιους άξονες σε σχέση με τα προϊόντα, τις διαθέσιμες περιοχές και το format. Η πρόκληση για τον υποψήφιο franchisee είναι να επιλέξει ένα σύστημα με ουσιαστικά στοιχεία διαφοροποίησης και παράλληλα, ένα επιχειρηματικό μοντέλο που να διασφαλίζει την κερδοφορία.

«Η επένδυση στο Berry’s έχει μέλλον και αξία»
Ο Λευτέρης Θωμάς εργαζόταν ως εργοδηγός σε κατασκευαστική εταιρεία, μέχρι το 2008. Βλέποντας πως η κρίση επηρεάζει πάρα πολύ τον κλάδο του, έγινε οδηγός ταξί και το 2015 αποφασίζει να εργαστεί ως διανομέας στο πρώτο κατάστημα Berry’s, στο Μενίδι. «Αρχικά, ξεχώρισα το Berry’s για την ποιότητα του καφέ. H ποικιλία Oro της Ηausbrandt είναι ένας έντονος καφές με γεμάτο σώμα. Στους πελάτες αρέσει αυτό το χαρμάνι και δεν μπορούν να το αποχωριστούν! Επιπλέον, ένα από τα δυνατά σημεία του Berry’s είναι η υπηρεσία delivery που έχει ταυτιστεί με την άμεση εξυπηρέτηση. Πλέον, με το Berry’s νιώθω πως προσφέρω περισσότερα και στο σπίτι μου αλλά και σε μένα. Νιώθω πιο γεμάτος», επισημαίνει ο κ. Θωμάς.
berrys franchise menidi
Τα βήματα που ακολούθησε για να χτίσει την επιτυχία του καταστήματός του ήταν απλά. «Νοιαζόμουν πραγματικά για το μαγαζί και τη δουλειά. Έβλεπα πως η επένδυση στο Berry’s έχει μέλλον και αξία. H συνεργασία μου με τον Λεωνίδα Φωτιάδη ήταν και είναι άψογη, σαν κρύσταλλο! Πιο έντιμη συνεργασία δεν υπάρχει. Και ως εργοδότης αλλά και ως franchisor. Δεν θα μπορούσε να μου τύχει κάτι καλύτερο. Έχουμε «δέσει» πάρα πολύ και υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη», συμπληρώνει ο κ. Θωμάς, ο οποίος έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση και δεύτερου καταστήματος εντός Αττικής.
«Γνώριζα την ποιότητα του Berry’s και αποφάσισα να πάρω το μέλλον στα χέρια μου»

O Νίκος Βερβερίδης, εργολάβος στο επάγγελμα, γνώριζε το Berry’s από το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στο Καματερό. «Έβλεπα πως υπάρχει κίνηση στον κλάδο της καφεστίασης και ήθελα να αποκτήσω ένα δικό μου all day coffee and snack store στο Ίλιον. Ο Λεωνίδας Φωτιάδης μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη τόσο ως άνθρωπος αλλά και ως συνεργάτης. Γνώριζα ήδη λόγω γειτονιάς την ποιότητα του Berry’s, έτσι αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα, το 2018 και να πάρω το μέλλον στα χέρια μου», μας εξηγεί.

berrys franchisee ilion

«Δυνατό χαρτί του δικτύου Berry’s αποτελεί η υπηρεσία delivery που προσφέρει. Όλοι μιλούν για το γρήγορο delivery, μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η ταχεία διείσδυση του μοντέλου σε νέες αγορές και ταυτόχρονα, η υψηλή πιστότητα του πελάτη, διασφαλίζοντας παράλληλα κερδοφορία για τον επιχειρηματία. Ειδικά τώρα με τις on-line πλατφόρμες παραγγελιοληψίας, κύριο κριτήριο αξιολόγησης είναι η ταχύτητα παράδοσης μέσω της υπηρεσίας delivery. Εδώ, όλα παίζουν ρόλο. Η εμφάνιση του διανομέα, η ομιλία του, οι χρόνοι παράδοσης, η ποικιλία και η ποιότητα των επιλογών, όλα μετρούν για το αν θα σε επιλέξει ξανά ο πελάτης», επισημαίνει.

«Με το Berry’s έχουμε εξασφαλίσει το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας»

H Όλγα Τσελικίδου, εργαζόμενη χρόνια ως υπάλληλος στον κλάδο της εστίασης, μαζί με τον σύζυγό της Νίκο, ο οποίος εργάζεται στη λαϊκή αγορά, έχουν αποκτήσει εδώ και 6 μήνες το δικό τους Berry’s στον Ασπρόπυργο.

«Ήμουν άνεργη για καιρό και με τον ερχομό των παιδιών μας, έπρεπε να μείνω σπίτι και να επικεντρωθώ στην οικογένεια. Τώρα που μεγάλωσαν λίγο, ένιωσα έτοιμη να αποκτήσω τη δική μου επιχείρηση», μας εξηγεί η κα Τσελικίδου. Μάλιστα, ο Νίκος Τσελικίδης ήταν παλαιός συνεργάτης του Λεωνίδα Φωτιάδη, Ιδρυτή του Berry’s.

berrys franchisee aspropyrgos

«Γνωρίζαμε πως τα Berry’s είναι επιτυχημένα καταστήματα. Τo γεγονός πως είναι αλυσίδα μας έκανε να αισθανθούμε ασφάλεια. Ο Λεωνίδας είναι ένας έμπιστος άνθρωπος. Δεν θα κάναμε μόνοι μας ένα ανεξάρτητο κατάστημα. Παίζει ρόλο το brand και ο καφές που θα επιλέξεις. Δεν θα γνωρίζαμε από προμηθευτές, ενώ τώρα τους έχουμε έτοιμους. Πλέον, όποιος βλέπει την ταμπέλα Berry’s, μας ξέρει. Ακόμα και εδώ στον Ασπρόπυργο, ορισμένοι πελάτες μας λένε πως μας ξέρουν από το Καματερό, γιατί εργάζονταν παλαιότερα στην περιοχή. Από εκεί έπαιρναν καφέ. Άρα, ξέρουν ήδη το Berry’s, τον καφέ του και την ποιότητά του. Με το Berry’s έχουμε εξασφαλίσει το δικό μας το μέλλον και των παιδιών μας. Μία οικογένεια θα μπορούσε να διαχειριστεί το δικό της Berry’s, πάντα με την καθοδήγηση του Λεωνίδα. Μπαίνει στο σπίτι ένα ικανοποιητικό εισόδημα», συμπληρώνουν.

Το success story των Berry’s

To δίκτυο Berry’s ξεκίνησε από το Καματερό το 2012 και η ανάπτυξη μέσω συνεργασιών franchise ήρθε το 2019. Από ένα τοπικό κατάστημα, BERRY’S το Berry’s έχει πλέον έχει καθιερωθεί ως leader στις περιοχές της Αττικής όπου δραστηριοποιείται. Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί 9 καταστήματα εν λειτουργία σε Καματερό, Μενίδι (3), Ίλιον, Αθήνα (2), Ασπρόπυργο και ένα στη Λιοσίων γράφοντας το δικό του success story στην καφεστίαση.

Η ανάπτυξη του Berry’s μέσω συνεργασιών franchise, συνεχίζεται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, υπερβαίνοντας συνολικά τα 20 σημεία! Το ταξίδι της επιτυχίας για το all day coffee & snack store έχει ήδη ξεκινήσει και δίνει την ευκαιρία σε νέους επιχειρηματίες να χαράξουν μαζί του τη δική τους επιτυχημένη πορεία με ένα brand που έχει αγαπηθεί για τον ιδιαίτερο καφέ, τα ποιοτικά σνακ, τη φιλική εξυπηρέτηση και το γρήγορο delivery που προσφέρει.

berrys franchise krouasan

To δικό σου all day coffee and snack store

Το Berry’s έχει εξασφαλίσει από την ιταλική και κορυφαία στο είδος της εταιρεία Hausbrandt, την ποικιλία Οro η οποία βρίσκεται κατ’ αποκλειστικότητα στα καταστήματα του δικτύου. Η γεύση του καφέ είναι μαλακή και πικάντικη, με έναν υπαινιγμό της καρυδιάς, ιδανική επιλογή για να ξεκινήσει δυναμικά η μέρα. Στα Berry’s, o πελάτης μαζί με τον εξαιρετικό καφέ, απολαμβάνει ποιοτικά σνακ για όλη την ημέρα. Σφολιάτες, λαχταριστά ζεστά και κρύα σάντουιτς, θρεπτικές μπάρες δημητριακών. Και η απόλαυση συνεχίζεται το μεσημέρι με σαλάτες, κλαμπ σάντουιτς, hot dogs, ακόμα και καρμπονάρα, ιδανικά γεύματα για το γραφείο ή το σπίτι.

Ερχόμενος στη δυναμική οικογένεια του Berry’s, ο υποψήφιος συνεργάτης – franchisee αποκτά μία κερδοφόρα επιχείρηση στην ανταγωνιστική αγορά της καφεστίασης, με προοπτικές εξέλιξης και διαχρονικότητα καθώς:

 • Υπερβαίνει την κατηγορία του street café. Mε πυλώνες τον ισχυρό καφέ Hausbrandt και τη διευρυμένη προϊοντική γκάμα (σφολιάτες, σάντουιτς, σαλάτες, hot dogs, pasta, κρέπες κ.λπ.) αναπτύσσει πολλαπλές πηγές εσόδων και διασφαλίζει την πιστότητα του πελάτη.
 • Παίρνει έτοιμο κατάστημα με το κλειδί στο χέρι. Τα πλήρως καταρτισμένα τμήματα της εταιρείας είναι αρμόδια για τον μηχανολογικό εξοπλισμό και την τοποθέτηση των προϊόντων πριν την έναρξη του καταστήματος.

Παράλληλα, ο νέος συνεργάτης επωφελείται από:

 • Tη σιγουριά ενός εδραιωμένου brand. Το Berry’s αριθμεί ήδη 9 σημεία, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένουμε τη λειτουργία ακόμα 6 καταστημάτων.
 • Tην ταχεία διείσδυση τόσο στην αγορά της καφεστίασης, όσο και του γρήγορου γεύματος με μεγαλύτερα επίπεδα κερδοφορίας.
 • Tην ευρεία γκάμα λαχταριστών προϊόντων που οδηγεί σε μεγαλύτερη μέση απόδειξη και υψηλότερους τζίρους.
 • Tο ευέλικτο επιχειρηματικό μοντέλο. Με τα ελεγχόμενα λειτουργικά έξοδα και χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό, διασφαλίζει την κερδοφορία σε κάθε φάση ανάπτυξης του καταστήματός του.
 • Tα πολλαπλά κανάλια πωλήσεων. Μέσω του sit in, του take away και του delivery, προσεγγίζει διαφορετικά κοινά (εργαζόμενους, φοιτητές, περαστικούς κ.λπ.) και οδηγείται σε ελκυστικές πωλήσεις σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.
 • Tην ολοκληρωμένη εκπαίδευση. Το Berry’s έχει δημιουργήσει μηχανισμούς που διασφα- λίζουν την ποιότητα στον καφέ Hausbrandt Oro, γεγονός που του δίνει πιστότητα πελατών.
 • Tις δομές συνεχούς υποστήριξης προστιθέμενης αξίας και τα πρακτικά εργαλεία. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ομαλή μετάβαση στην καφεστίαση, ταχεία διείσδυση και πωλήσεις, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα λειτουργίας.
 • Την προσιτή επένδυση. O franchisee αποκτά ένα πλήρως εξοπλισμένο και λειτουργικό κατάστημα καφεστίασης από 35.000€, χωρίς royalties.
 • Τις ελκυστικές διαθέσιμες περιοχές και τα σημεία υψηλής δυναμικής που προσφέρονται.

Το Berry’s απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια ευέλικτη και κερδοφόρα πρόταση franchise στον κλάδο της καφεστίασης, ειδικά προσαρμοσμένη στα μέτρα τους.

Με χαμηλό κεφάλαιο επένδυσης και ταχεία απόσβεση, έχουν τώρα την ευκαιρία να χαράξουν τη δική τους επιτυχημένη πορεία με ένα brand που έχει αγαπηθεί για τον ιδιαίτερο καφέ, τα ποιοτικά σνακ, τη φιλική εξυπηρέτηση και το γρήγορο delivery.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

BERRY’S