ΑΒ Βασιλόπουλος: “Η ΑΒ είναι υπεύθυνη, διορατική και με θέληση να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 29 Μαΐου 2017
ΑΒ Βασιλόπουλος: “Η ΑΒ είναι υπεύθυνη, διορατική και με θέληση να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”

Οι ασυναγώνιστες τιμές, οι ασταμάτητες προσφορές, η υψηλή ποιότητα προϊόντων, οι καθαροί και σύγχρονοι χώροι πώλησης, αλλά και το προσωπικό που πλαισίωνε τα καταστήματα, ήταν παράγοντες που μας επηρέασαν στην αποκλειστική συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος.

Ο κ. Ζαχαρίας Παπαζαχαρίου, franchisee ενός καταστήματος ΑΒ στην Κάρυστο, εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν να ενταχθεί στο δίκτυο της αλυσίδας, τη μέχρι τώρα εμπειρία του με τον όμιλο, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια. Επίσης αναφέρεται στην υποστήριξη που έλαβε από την εταιρεία και στα οικονομικά αποτελέσματα που επέφερε μια συνεργασία με ένα τόσο ισχυρό όνομα του κλάδου.

Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε επαγγελματικά με τον κλάδο των super markets; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ενταχθείτε σε ένα δίκτυο franchise;

Τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας μαστίζεται από οικονομική συρρίκνωση και ανασφάλεια, ο κλάδος των super market για μένα και τη σύζυγό μου φάνταζε σαν μια ασφαλής επένδυση. Ζώντας και η ίδιοι σε αυτή τη χώρα διαπιστώναμε ότι όλο και περισσότερο μειώναμε τις δαπάνες μας σε ρούχα, σε ταξίδια και γενικότερα σε κάθε μορφή διασκέδασης και αναψυχής, αλλά συνεχίζαμε αμείωτα να επισκεπτόμαστε το super market καθώς είχαμε ήδη περικόψει και τις επισκέψεις μας σε χώρους εστίασης. Επηρεαζόμενοι από την αλλαγή στο δικό μας τρόπο ζωής θεωρήσαμε ότι και οι υπόλοιποι καταναλωτές θα συμπεριφέρονταν κατά κάποιον τρόπο όπως η δική μας οικογένεια.
Η ενασχόληση όμως με αυτό τον κλάδο δεν είναι εύκολη. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και ο πόλεμος τιμών ακόμη μεγαλύτερος. Συνεπώς ένα super market δίχως την ”ομπρέλα” μιας αναγνωρίσιμης και ισχυρής εταιρείας στον χώρο, δεν θα είχε θετικό οικονομικό πρόσημο. Η προσφυγή σε ένα δίκτυο franchise ήταν μονόδρομος.

ab.papazaxariou

Η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη και κερδοφόρα, καθώς βασίζεται σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Πώς προέκυψε η συνεργασία με την ΑΒ Βασιλόπουλος; Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επιχείρησή σας είναι οικογενειακή, επηρέασε την απόφαση σας η συγκεκριμένη επιλογή;

Όπως ανέφερα και παραπάνω στην απόφαση μας σκεφτόμασταν ως καταναλωτές και όχι σαν επενδυτές. Ψωνίζοντας από τις διάφορες αλυσίδες που υπήρχαν, διαπιστώναμε συγκριτικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης αλυσίδας σε όλους τους τομείς. Οι ασυναγώνιστες τιμές, οι ασταμάτητες προσφορές, η υψηλή ποιότητα προϊόντων, οι καθαροί και σύγχρονοι χώροι πώλησης, αλλά και το προσωπικό που πλαισίωνε τα καταστήματα, ήταν παράγοντες που μας επηρέασαν στο να συνεργαστούμε αποκλειστικά και μόνο με την εταιρεία αυτή.
Επίσης εξετάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματά της, διαπιστώσαμε ότι ήταν μια υγιής οικονομικά αλυσίδα με την οποία δεν θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο κατάρρευσής της, όπως συνέβη κατά καιρούς σε άλλες αλυσίδες που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα. Είναι ένας κίνδυνος που στις μέρες που διανύουμε δεν πρέπει να αγνοείται.

Ποιοι παράγοντες σας ώθησαν σε μια συνεργασία συγκεκριμένα με την ΑΒ Βασιλόπουλος, λαμβάνοντας υπόψη σας ότι η επιχείρησή σας είναι οικογενειακή;

Την τελική απόφαση μας επισφράγισε η επίσκεψη και η συνομιλία με άλλους συνεργάτες της ΑΒ Βασιλόπουλος. Μιλώντας μαζί τους ελαχιστοποιήθηκαν οι ανασφάλειες και οι ανησυχίες μας καθώς συναντώντας τους διαπιστώναμε ότι τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα τα λειτουργούσαν οικογένειες απόλυτα ικανοποιημένες και ευχαριστημένες με την επιλογή τους.

Ποια η υποστήριξη που έχετε λάβει από την εταιρεία;

Η προηγούμενη επαγγελματική μας εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν ελάχιστη γεγονός που μας καθιστούσε επιφυλακτικούς στο να προσεγγίσουμε την εταιρεία για συνεργασία. Οι ανησυχίες μας αυτές εξαλείφτηκαν πλήρως από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις μας, όπου καταλάβαμε ότι μιλάγαμε με μία εταιρεία υπεύθυνη, διορατική , καινοτόμα και πάνω απ’ όλα ακούραστη στον να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο κατάστημα μας. Στο άνοιγμα του καταστήματος, έμπειροι σύμβουλοι ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια δίπλα μας, αλλά και με το πέρασμα των μηνών οι συνεχείς επισκέψεις τους μας βελτίωναν και μας έκαναν ακόμη καλύτερους και πιο αποδοτικούς.

Πώς σας υποδέχτηκε η τοπική αγορά; Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε και πώς σας βοήθησε η εταιρεία σε αυτό;

Η τοπική αγορά γνώριζε ήδη την αλυσίδα. Ποιος άλλωστε δεν γνωρίζει την ΑΒ Βασιλόπουλος. Η πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν όχι τόσο να βάλουμε τους καταναλωτές στο κατάστημα μας, αλλά να τους κάνουμε δικούς μας, καθημερινούς. Για να το κατορθώσουμε όμως αυτό εκτός από προσωπική εργασία και προσήλωση στη βασική αρχή της εταιρείας που δεν είναι άλλη από την καλύτερη σχέση ποιότητας -τιμής, χρειαζόμασταν και αρωγό την εταιρεία, η οποία είναι συνέχεια δίπλα μας, με καθημερινή επικοινωνία σε ανθρώπινο πάντα επίπεδο.

Πώς θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchisee που ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον κλάδο των τροφίμων;

Δεν νομίζω ότι μπορώ να συμβουλέψω εγώ έναν υποψήφιο franchisee. Το μόνο που μπορούσα να κάνω και το έκανα ήταν να παραθέσω τη δική μας προσωπική εμπειρία. Ωστόσο αυτό που θα έλεγα σε όποιον επιθυμεί να ασχοληθεί με τον κλάδο αυτό είναι ένα πράγμα. Μια συνάντηση με τους ανθρώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος αρκεί. Και να γνωρίζουν ό,τι τα όσα μεταφερθούν θα είναι η πάσα αλήθεια χωρίς ” παγίδες ” και χωρίς ” ψιλά γράμματα ” .

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι; Σκέφτεστε να διευρύνετε τη συνεργασία σας;

Μετά από δυο χρόνια λειτουργίας του καταστήματος μας και έχοντας πια αποκομίσει αρκετή εμπειρία και θετικές εντυπώσεις, σκεφτόμαστε ήδη την πιθανότητα να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος .

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

AB Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.