ΑΒ Food Market: Απολαμβάνοντας την ασφάλεια ενός καθιερωμένου brand

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 20 Αυγούστου 2020
ΑΒ Food Market: Απολαμβάνοντας την ασφάλεια ενός καθιερωμένου brand

«Επέλεξα να συνεργαστώ με μία εταιρεία που μου προσφέρει λύσεις για τα περισσότερα θέματα και μου επιτρέπει να ασχοληθώ με τη διαχείριση του καταστήματός μου, απολαμβάνοντας ένα εξασφαλισμένο αποτέλεσμα», αναφέρει ο Ιωάννης Κοροντίνης, franchisee του AB Food Market στην Ερμιόνη.

Ο κ. Κοροντίνης διαθέτει οικογενειακή επιχείρηση στο λιανεμπόριο τροφίμων εδώ και 30 χρόνια. Οι σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων και το μάρκετινγκ, σε συνδυασμό με την εμπειρία ετών που είχε αποκομίσει, τον ώθησαν να αναλάβει αλλά και να εξελίξει την υπάρχουσα επιχείρηση. Το 2018, πήρε την απόφαση να συνεργαστεί με την AB Βασιλόπουλος, προχωρώντας στην ανακαίνιση του καταστήματός του. Τέλη Φεβρουαρίου του 2019, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ξεκίνησε η δεύτερη φάση προσαρμογής στην καθημερινή τριβή με τα νέα δεδομένα. «Στη φάση αυτή, οι συνεργάτες του ΑΒ ήταν διπλά μας σε κάθε βήμα», μας εξηγεί.

ab food market ermioni2 franchise

Μετά από 1 χρόνο λειτουργίας και έχοντας αφομοιώσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της ΑΒ, νιώθω πως έκανα την καλύτερη επιλογή.

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να επιλέξετε το franchising ως μέθοδο συνεργασίας;

Εργαζόμουν 15 ώρες καθημερινά ώστε να μπορέσω να οργανώσω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του καταστήματος. Βιώναμε έναν καθημερινό αγώνα να προλάβουμε τις εξελίξεις και τον ανταγωνισμό, χωρίς ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Έτσι, οδηγήθηκα στη συνεργασία με μία εταιρεία που θα έχει λύσεις για τα περισσότερα θέματα και θα μου επιτρέπει να ασχοληθώ με τη διαχείριση του καταστήματός μου, απολαμβάνοντας ένα εξασφαλισμένο αποτέλεσμα. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να είχα διερευνήσει το franchising νωρίτερα!

Πώς προχωρήσατε στη συνεργασία με το AB Food Market και πώς το ξεχωρίσατε από τα υπόλοιπα brands του χώρου;

Επέλεξα εξαρχής το AB Food Market. Διαχρονικά, παρατηρούσα πως αναπτύσσεται μεθοδικά, χωρίς υπερβολές. Τα δυο παραπάνω στοιχεία με έκαναν να νιώθω ασφάλεια για την επιλογή μου και δέσμευση με την εταιρεία. Επιπλέον, είναι ένα καθιερωμένο και αναγνωρίσιμο brand. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε η δυνατότητα τοποθέτησης προϊόντων τοπικής προέλευσης αλλά και η υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ΑΒ η οποία καθιστά τη δουλειά μας πιο εύκολη, δημιουργική και λιγότερο χρονοβόρα.

ab food market ermioni franchise

Πώς θα περιγράφατε το πρώτο διάστημα της λειτουργίας του καταστήματος;

Η τοπική αγορά μας αντιμετώπισε αρχικά με σκεπτικισμό, σε αντίθεση με τους παραθεριστές που εξεπλάγησαν ευχάριστα και αύξησαν τις αγορές τους άμεσα. Από το καλοκαίρι και μετά, όλοι πλέον είχαν δοκιμάσει τα προϊόντα, μένοντας ευχαριστημένοι από την ποιότητα και τις τιμές μας.

Με δεδομένη την υποστήριξη της ΑΒ και της τεχνογνωσίας της, πιστεύω πως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η σωστή επιλογή προσωπικού και η συνεχής εκπαίδευσή του. Θεωρώ ζωτικής σημασίας την προσωπική εικόνα και συμπεριφορά του ιδιοκτήτη. Τέλος, εξίσου σημαντική είναι και η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του καταστήματος και των διαδικασιών του.

Ποια η υποστήριξη της εταιρείας σε περιόδους κρίσης, όπως τώρα με την πανδημία του Covid-19;

Έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις αλλαγές και τις υποχρεώσεις που έχουμε ως κατάστημα. Παράλληλα, είχαμε γρήγορη και επαρκή υλική υποστήριξη στον αναγκαίο εξοπλισμό.

Τι θα συμβουλεύατε έναν υποψήφιο franchisee που θέλει να επενδύσει στον κλάδο;

Θα τον συμβούλευα να κάνει αρκετή υπομονή μέχρι να μπει στο κλίμα. Να εμπιστευθεί τους συνεργάτες του, να είναι ταπεινός, να προσλάβει άτομα με φιλότιμο και ας είναι λιγότερο καταρτισμένα. Θα πρέπει να κάνει αργά και σταθερά βήματα στην εξέλιξη του καταστήματός του μέχρι να βρει τα πατήματά του. Πάνω από όλα, θα πρέπει να γίνει ένας καλός οικονομικός προγραμματισμός σε κάθε επίπεδο.

Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σας στόχοι;

Θέλω να φτάσει το κατάστημά μου στον μέγιστο δυνατό τζίρο και έπειτα, ενδεχομένως να ανοίξω κι άλλα καταστήματα, εκμεταλλευόμενος την εμπειρία που έχω αποκομίσει.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

AB Food Market ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.