Αλλαγή πλεύσης προς Αίγυπτο για την Coffee Island

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 10 Μαΐου 2022
Αλλαγή πλεύσης προς Αίγυπτο για την Coffee Island

Αλλαγή πλεύσης προς Αίγυπτο για την Coffee Island, η οποία φαίνεται πως εγκαταλείπει οριστικά το σχέδιο για ανάπτυξη στην αγορά της Κίνας και εστιάζει πλέον στην ανάπτυξη στην αγορά της Αιγύπτου την οποία θεωρεί σημαντικό στόχο.

Ο Αλέξανδρος Ζαπανιώτης, Managing Director των Coffee Island σε ομιλία του στην ημερίδα της πρωτοβουλίας επιχειρήσεων ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ , η οποία έλαβε χώρα στις 9 Μαΐου, ανακοίνωσε τις εξελίξεις για το κορυφαίο brand στην ελληνική καφεστίαση. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η στρατηγική ανάπτυξης στην κινέζικη αγορά που είχε ξεκινήσει το 2019 μέσω master franchise με συνεργάτη, τοπικό όμιλο επιχειρήσεων, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα με τις δύο πλευρές να σταματούν τη συνεργασία. Ο κος. Ζαπανιώτης απέδωσε την εξέλιξη αυτή στις συνθήκες που έφερε η πανδημία.

 

coffee-island-franchise

Η Αίγυπτος είναι η νέα πρόκληση

Μετά τη Ρουμανία, η οποία αποτελεί στόχο της εταιρείας από το 2020, η νέα συμφωνία που υπέγραψε η Coffee Island με εταιρεία στην Αίγυπτο -ξανά με το σύστημα master franchise- αναμένεται να λειτουργήσει προωθητικά για το πλάνο ανάπτυξης που έχει θέσει η εταιρεία στις αγορές του εξωτερικού.

Η Coffee Island μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής της ευθύνης, η Coffee Island έχει ήδη εξαγγείλει διάφορες δράσεις που σκοπό έχουν να μειώσουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Η πρώτη αφορά άμεσα τους καταναλωτές και έχει στόχο τη μείωση του ποτηριού και καπακιού καφέ μιας χρήσης. Έτσι, όποιος προσέρχεται στα Coffee Island με δικό του ποτήρι, επιβραβεύεται με έκπτωση 0,10 λεπτά του ευρώ και με αφαίρεση του περιβαλλοντικού τέλους (επιπλέον 0,10 λεπτά του ευρώ).

Επίσης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές, η Coffee Island πρόκειται να καλύψει με φωτοβολταϊκά τη στέγη της βιομηχανικής εγκατάστασης που διαθέτει στην Πάτρα. η οποία επεξεργάζεται περίπου 1.400 τόνους καφέ ανά έτος. Η επένδυση αυτή θα της προσφέρει περίπου 70% ενεργειακή επάρκεια. Το ύψος της επένδυσης είναι στα 2.9 εκατ. ευρώ και το 40%  προέρχεται από κρατική ενίσχυση μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

coffee island franchise

Με στοιχεία από το Capital.gr

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

COFFEE ISLAND