Εξαγορά των σούπερ μάρκετ “Μέριμνα” από την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Κατηγορία: Η Αγορά του Franchising
Δημοσιεύτηκε: 19 Ιουλίου 2018
Εξαγορά των σούπερ μάρκετ “Μέριμνα” από την ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων οι λέξεις εξαγορές και ανακατατάξεις βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, καθώς βλέπουμε πως πολλές αλυσίδες υπό το βάρος του ανταγωνισμού προχωρούν σε εξαγορά.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ πραγματοποίησε την εξαγορά της αλυσίδας S/M «ΜΕΡΙΜΝΑ» η οποία δραστηριοποιείται στον Νομό Αττικής και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Άνω Γλυφάδας, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης, Καλλιθέας, Περιστερίου και Ταύρου.

Η «ΜΕΡΙΜΝΑ» ξεκίνησε το πρώτο της κατάστημα το 1974 με την ένωση 28 παραδοσιακών παντοπωλών και όλα αυτά τα χρόνια εξελίχθηκε σε μια σύγχρονη αλυσίδα με σεβασμό στην παράδοση και διακρινόμενη για το ήθος της και την Ελληνικότητά της. Αποτελεί μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ και στην διάρκεια των ετών εξελίχθηκε σε μία πολυμετοχική εταιρία αποτελούμενη από 116 μετόχους, παιδιά και εγγόνια των αρχικών ιδρυτών της. Η νέα γενιά συνέχισε με πάθος και μεράκι την πορεία της αλυσίδας σε ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον.

Με την εξαγορά αυτή, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, ενισχύει την θέση της στο νομό Αττικής με 11 ακόμη καταστήματα και σε περιοχές που δεν είχε δραστηριότητα.

Ο κύκλος εργασιών των S/M «ΜΕΡΙΜΝΑ» το έτος 2017 ανήλθε σε 13,7 εκατομμύρια ευρώ και το απασχολούμενο προσωπικό ανέρχεται σε 155 άτομα.

Ο Όμιλος «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ» στο νέο του σχήμα, θα απαριθμεί πανελλαδικά 293 σημεία λιανικής πώλησης, στα οποία περιλαμβάνονται και τα 100 καταστήματα του δικτύου της θυγατρικής Εταιρείας CRM – ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη.

Το 2018, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ έχει ήδη ανοίξει 14 νέα καταστήματα, συνεχίζοντας την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου των 20 τουλάχιστον νέων καταστημάτων εντός του έτους.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών εκτιμάται για το 2018 σε 326 εκατομμύρια ευρώ και για το 2019 σε 360 εκατομμύρια ευρώ.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

ΚΡΗΤΙΚΟΣ MINI MARKET