Η υποστήριξη της ομάδας του Bufala Gelato είναι εξαιρετικά σημαντική για την κερδοφορία του καταστήματος

Κατηγορία: Franchisees Success Stories
Δημοσιεύτηκε: 21 Οκτωβρίου 2019
Η υποστήριξη της ομάδας του Bufala Gelato είναι εξαιρετικά σημαντική για την κερδοφορία του καταστήματος

Η συνεργασία του κ. Νίκου Αραϊτζόγλου, Franchisee της Bufala Gelato στη Βούλα ξεκίνησε από μια απλή διαπίστωση. Ως πελάτης αναγνώρισε την ευκαιρία να ξεκινήσει στην περιοχή του ένα σύγχρονο κατάστημα που να προσφέρει ποιοτικό παγωτό. Πώς αποφάσισε να γίνει μέλος μιας αλυσίδας franchise και γιατί επέλεξε τη διαδραστική gelateria; «Είναι γεγονός ότι μη γνωρίζοντας το αντικείμενο του παγωτού, θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα να καταφέρω να δημιουργήσω μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, χωρίς την υποστήριξη της ομάδας του Bufala Gelato» εξηγεί.

Με βάση ποια κριτήρια ή και στοιχεία της αρεσκείας σας, κάνατε την επιλογή του concept;

Το βασικό κριτήριο της επενδυτικής επιλογής μου στο δίκτυο franchise Bufala Gelato ήταν η ανάγκη της περιοχής που διαμένω, της Βούλας, για ποιοτικό παγωτό μέσα από ένα σύγχρονο concept. Με βάση αυτό και γνωρίζοντας ως πελάτης το προϊόν, δεν είχα καμιά αμφιβολία για την επιλογή μου.

Προτού κάνετε την τελική σας επιλογή σε σχέση με το concept, συζητήσατε με άλλους franchisees για την πορεία και τις εμπειρίες τους στο δίκτυο; Πόσους franchisees χρειάστηκε να επισκεφθείτε και να συζητήσετε μαζί τους προκειμένου να σιγουρευτείτε για την επιλογή σας;

Υπήρξα ο πρώτος franchisee που εμπιστεύτηκε το σύστημα franchise Bufala Gelato. Οπότε δεν υπήρχε η δυνατότητα συζήτησης με άλλους franchisees. Όμως τόσο το επιτυχημένο ιστορικό της εταιρείας, όπως και η ομάδα εκπροσώπων του Bufala Gelato, με έκαναν να πιστέψω στην επιτυχία του concept τους.

Τι ρόλο έπαιξε για εσάς η γνωριμία με τους εκπροσώπους των franchisors πριν την τελική σας επιλογή;

Βασικός λόγος όπως προανέφερα της επιλογής μου ήταν η γνωριμία μου με τον κ. Κομματίδη, ιδρυτή και εκπρόσωπο του Bufala Gelato και μετέπειτα με την υπόλοιπη ομάδα του franchise. Η άριστη τεχνογνωσία αλλά και το όραμά τους για ανάπτυξη του δικτύου, με έκαναν να τους εμπιστευτώ.

Υπήρξα επιχειρηματίας σε εντελώς διαφορετικό κλάδο. Οπότε γνωρίζω καλά ότι οι ώρες εργασίας στην επιχείρησή σου είναι πολλές κατά την έναρξή της. Πιστεύω πως δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς αυτή η περίοδος είναι απόλυτα δημιουργική και είναι αναγκαίο να επιμεληθείς προσωπικά διάφορα θέματα που προκύπτουν…

Οι ώρες εργασίας κατά το άνοιγμα μιας επιχείρησης είναι πολλές. Σκεφτήκατε ποτέ, λόγω πίεσης ή κούρασης, ότι κάνατε λάθος επιλογή στο να γίνετε εσείς επιχειρηματίας;

Υπήρξα επιχειρηματίας σε εντελώς διαφορετικό κλάδο. Οπότε γνωρίζω καλά ότι οι ώρες εργασίας στην επιχείρησή σου είναι πολλές κατά το άνοιγμα αυτής. Προσωπικά δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, καθώς αυτή η περίοδος είναι και απόλυτα δημιουργική και είναι αναγκαίο να επιμεληθείς προσωπικά διάφορα θέματα που προκύπτουν.

Υπήρξαν στιγμές που οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε θεωρήσατε ότι είναι ανυπέρβλητες; Πώς το ξεπεράσατε;

Όπως σε κάθε νέο επιχειρηματικό ξεκίνημα, έτσι και στη δική μου περίπτωση, δημιουργήθηκαν προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Το δυναμικό της εταιρείας σε συνδυασμό με το πάθος μου για το νέο επιχειρηματικό μου εγχείρημα, είχαν ως αποτέλεσμα οποιεσδήποτε προκλήσεις και αν υπήρξαν να αντιμετωπιστούν άμεσα με επιτυχία.

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η υποστήριξη της οικογένειά σας σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο, πριν αποφασίσετε να δραστηριοποιηθείτε στη δική σας επιχείρηση;

Η οικογένειά μου πάντα αποτελεί το κύριο υποστηρικτικό σύστημα τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω στην πίεση αλλά και στο δύσκολο πρόγραμμά μου.

Εξετάσατε αν τα στοιχεία του χαρακτήρα σας ταιριάζουν με τη συμπεριφορά της ομάδας των franchisors και τον τρόπο διαχείρισης του δικτύου (καθοδηγητικός, προδιαγεγραμμένος, ελέγχων, υποστηρικτικός);

Από την πρώτη επαφή με την ομάδα των franchisors, δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας προς ένα κοινό σκοπό, αυτόν της επιτυχίας. Βεβαίως υπάρχουν και διαφωνίες στη μεταξύ μας συνεργασία, αλλά έχοντας ως γνώμονα το κοινό όραμα, δίνονται άμεσες και αποδοτικές λύσεις.

Απευθυνθήκατε σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων franchise για να λάβετε μια πιο πλήρη ενημέρωση; Πόσο χρήσιμη σας φάνηκε η αρωγή τους;

Δεν απευθύνθηκα σε καμία εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων franchise. Η επαφή με τον ιδιοκτήτη, την ομάδα των franchisors αλλά και το ίδιο το προϊόν που είχα γνώση ως πελάτης, με έπεισαν για τη μεγάλη δυναμική του concept τους στην περιοχή μου.

Συμβουλευτήκατε κάποιον νομικό σύμβουλο προτού προχωρήσετε στην τελική συμφωνία με την εταιρεία;

Βεβαίως και συμβουλεύτηκα νομικό σύμβουλο προτού προχωρήσω σε τελική συμφωνία, έτσι ώστε η επένδυσή μου να διασφαλιστεί και νομικά.

Πώς θα περιγράφατε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο franchising;

Σε κανένα επιχειρηματικό μου εγχείρημα μέχρι τώρα, δεν είχα μπει σε οποιοδήποτε δίκτυο franchise. Γεγονός είναι ότι μη γνωρίζοντας το αντικείμενο του παγωτού, θα ήταν πολύ δύσκολο για μένα να καταφέρω να δημιουργήσω μια επιτυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, χωρίς την υποστήριξη της ομάδας του Bufala Gelato. Αναγνωρίζοντας αυτό, μόνο θετικές σκέψεις μπορώ να κάνω σχετικά με την απόφασή μου να εισχωρήσω στο δίκτυο.

Μάθε περισσότερα για αυτό το franchise

BUFALA GELATO