Teaser_yesstore

Τα YES!STORES έχοντας αλλάξει για τα καλά τα δεδομένα στην αγορά της μικρής λιανικής, καθιερώνουν την έννοια των «convenience stores» στην Ελλάδα και με ένα μοντέλο καταστήματος που παρέχει στον πελάτη όλα τα απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινότητά του, αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση franchise χαμηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης.

Ποιά είναι όμως η συνταγή της επιτυχίας; Πώς μία ιδέα τριών φίλων από τη Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό της συμπρωτεύουσας και να συνδεθεί στη συνείδηση του ως ο προορισμός όπου ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί οτιδήποτε και αν χρειαστεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας;

Ο Νίκος Ζάχος, συνιδιοκτήτης της των YES!STORES, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η αλυσίδα έχει καταφέρει να γνωρίσει εντυπωσιακή ανάπτυξη και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Πόσα χρόνια λειτουργούν τα YES!STORES και πόσα καταστήματα διαθέτει η αλυσίδα;

Τα YES!STORES ξεκίνησαν τη λειτουργία τους πριν από 7 χρόνια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σήμερα μετράμε 7 καταστήματα, όπου ο πελάτης μπορεί να βρει τα πάντα για την καθημερινότητά του, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ποια είναι η προϊοντική γκάμα των YES!STORES;

Στα YES!STORES, ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί κυριολεκτικά τα πάντα! Όπως άλλωστε συνηθίζουμε να λέμε, το σύνθημά μας είναι: «Μπες και βρες ό,τι θες!». Μεταξύ άλλων, στα ράφια μας υπάρχουν, τρόφιμα, ποτά, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, τσιγάρα, γλυκίσματα, περιοδικά/εφημερίδες, σχολικά, είδη σπιτιού, καλλυντικά, είδη προσωπικής υγιεινής κλπ. Όλα αυτά μάλιστα, στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Εκτός όμως από τα παραπάνω, στα YES!STORES προσφέρουμε και υψηλής ποιότητας καφέ, κάτι που μας έχει δώσει μεγάλη ώθηση, ενώ ενισχύει και την πιστότητα των πελατών μας. Για παράδειγμα, πολλοί εργαζόμενοι που στο δρόμο για τη δουλειά τους το πρωί θα πάρουν έναν καφέ, στη συνέχεια μπορεί να επιστρέψουν για κάποιο σνακ ή και το απόγευμα γυρνώντας θα προμηθευτούν από εμάς κάτι που μπορεί να χρειάζονται για το σπίτι τους.

Ποια είναι η πελατειακή βάση των YES!STORES;

Εκτός από τους εργαζόμενους που ανέφερα παραπάνω, μπορούμε να πούμε ότι η πελατειακή βάση των YES!STORES είναι πραγματικά απεριόριστη. Από διερχόμενους και τουρίστες, έως φοιτητές και περίοικους! Πολλοί είναι επίσης οι πελάτες που κάνουν από εμάς τα ψώνια όλης της εβδομάδας, καθώς εκτιμούν το γεγονός πως προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Επιπλέον, η 24ωρη λειτουργία, δίνει λύσεις σε πολλούς ανθρώπους που μπορεί να εργάζονται βραδινές ώρες ή ακόμα και σε εκείνους που μπορεί να διασκεδάζουν ως αργά.

Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργίας των YES!STORES;

Η ιδέα προέκυψε όταν μαζί με τους συνεργάτες μου, εντοπίσαμε την ανάγκη που υπήρχε στην αγορά για μία «βολική» λύση στα καθημερινά ψώνια των καταναλωτών. Έχοντας παρατηρήσει ότι οι καταναλωτικές συνήθειες αλλάζουν, ψάξαμε να βρούμε τί είναι αυτό που θα κάλυπτε τόσο τις δικές μας ανάγκες όσο και αυτές του κοινού. Για παράδειγμα, οι καταναλωτές πλέον αποφεύγουν τις μεγάλες λίστες για το super market καθώς θέλουν να έχουν καλύτερο έλεγχο του budget τους. Παράλληλα, οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, δεν επιτρέπουν σε πολλούς την «πολυτέλεια» να κάνουν τα ψώνια τους όταν εκείνοι μπορούν. Έτσι, κάνοντας συστηματική έρευνα τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα «convenience store» που θα έδινε λύσεις στους συμπολίτες μας και θα προσέφερε σε εμάς σημαντική κερδοφορία!

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας των YES!STORES και ποιά η ανταπόκριση του κόσμου;

Είναι προφανές πως η ανάπτυξη των YES!STORES (7 καταστήματα σε 7 χρόνια) είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που μας έχει δείξει ο κόσμος από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του πρώτου μας καταστήματος. Στα YES!STORES είμαστε πεπεισμένοι πως η προτίμηση του κόσμου σε ένα concept δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία. Δουλεύουμε με εντιμότητα, σαφές πλάνο και προσανατολισμό στις ανάγκες του πελάτη. Παράλληλα, έχουμε εξασφαλίσει στρατηγικές συνεργασίες με τους πιο αξιόπιστους προμηθευτές της αγοράς και έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα, κρατώντας τις τιμές σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, επιλέγουμε προσεκτικά το προσωπικό μας και φροντίζουμε για τη διαρκή εκπαίδευσή του. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε χαμογελαστούς και ευχαριστημένους πελάτες!

Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε μέσα σε λίγες λέξεις το concept των Yes Stores, ποιές θα ήταν αυτές;

Ποικιλία, ποιότητα, τεχνογνωσία, εμπιστοσύνη. Ποικιλία γιατί διαθέτουμε χιλιάδες κωδικούς, ποιότητα γιατί φροντίζουμε να προσφέρουμε στους πελάτες τα καλύτερα προϊόντα,  τεχνογνωσία γιατί ακολουθούμε σταθερό πλάνο και φροντίζουμε να εξελισσόμαστε διαρκώς και τέλος εμπιστοσύνη διότι έχουμε καταφέρει να καθιερωθούμε στη συνείδηση του κόσμου ως η κορυφαία επιλογή για όλα τα απαραίτητα στην καθημερινότητά του, δουλεύοντας με εντιμότητα και διαφάνεια.

Ποιά είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;

Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε με την ίδια σοβαρότητα και να δουλεύουμε με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη για το concept. Σχεδιάζουμε αρχικά να συνεργαστούμε με ανθρώπους που θα μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο όραμα με εμάς, ώστε να επεκταθούμε και σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης αρχικά και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα!

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας