Με την παρουσία της προέδρου του Διεθνούς Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, «GlobalWomenSummit», κ. Ειρήνης Νατιβιντάντ συνεδρίασαν πρόσφατα στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Ελληνικών Επιμελητηρίων οι δύο επιτροπές που θα ασχοληθούν με τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Ελλάδα το 2012. Η πρώτη επιτροπή αποτελείται από προσωπικότητες του Επιχειρηματικού κόσμου και Θεσμικά Όργανα και η δεύτερη από επικεφαλής Φορέων και Γυναικείων Σωματείων.

Στις συνεδριάσεις, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δικτύου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας, ο πρόεδρος του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου, η Ένωση Ελληνικών Επιμελητηρίων, η Γενική Γραμματέας Ισότητας, η Πολιτική Γραμματεία Γυναικών, ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ελλάδος, η Ελληνική αντιπροσωπεία της Ουνέσκο, ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Managers, o Οργανισμός Ελλήνων Εξαγωγέων, οι Γυναίκες του Κρασιού, οι Γυναίκες του Τουρισμού, η εκπρόσωπος γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση για ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες των Γυναικών, ο Εθνικός Οργανισμός Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων και καταξιωμένες επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα.

Η κ. Νατιβιντάντ ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών για το στόχο του Συνεδρίου και το πώς είναι δομημένο, προκειμένου να είναι αποτελεσματικό και να συμβάλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας. Μάλιστα, παρουσίασε προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας που συμμετείχαν στο Συνέδριο που διεξήχθη προ ολίγων μηνών στην Κωνσταντινούπολη και οι οποίες αποτελούν φωτεινά παραδείγματα και καλές πρακτικές επιτυχημένης ανέλιξης γυναικών στις κορυφές διακεκριμένων επιχειρήσεων που προΐστανται στον παγκόσμιο επιχειρηματικό χάρτη και διαμορφώνουν την παγκόσμια οικονομία.

Παρουσίασε ακόμη προγράμματα παλαιοτέρων Συνεδρίων, τίτλους εισηγήσεων και ομιλητές για να ενημερώσει τα μέλη για το περιεχόμενο και τις τοποθετήσεις των ομιλητών, οι οποίες πρέπει να έχουν πρακτικό χαρακτήρα και στοιχεία, τα οποία να είναι εφαρμόσιμα στην σημερινή πραγματικότητα.

Ζήτησε δε, από τις επιτροπές να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τις εισηγήσεις και ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην πατρίδα μας το Μάιο του 2012, καθώς και τη βοήθειά τους για τη δημοσιοποίηση του σημαντικού αυτού Συνεδρίου, που φιλοδοξεί να βοηθήσει τις Ελληνίδες στη δύσκολη αυτή περίοδο που βρίσκεται η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου στην Ελλάδα συντονίζει το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, και η πρόεδρός του, κα Σοφία Οικονομάκου έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της απάντησης στη Διοικούσα Επιτροπή του Συνεδρίου και άλλους παράγοντες της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, που αμφέβαλαν για την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία του Συνεδρίου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζει προβλήματα ζωτικής σημασίας.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας