Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Γερμανική εταιρεία λιανικών πωλήσεων Praktiker ανακοίνωσε πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την πτώχευση, λόγω έλλειψης ρευστότητας και υψηλών χρεών.

Όπως ανακοινώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Praktiker δε δέχτηκε τη θετική πρόβλεψη για τη συνέχεια της εταιρείας Praktriker και συγκεκριμμένων εταιρειών του ομίλου.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η έλλειψη ρευστότητας και το υψηλό χρέος της αποτελούν τους λόγους για την πτώχευση με βάση το γερμανικό δίκαιο. Αφέρεται πως το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει για ποια νομικά πρόσωπα του ομίλου θα υποβληθούν αιτήσεις πτώχευσης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα δήλωσαν πως "οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδας". Το ίδιο ισχύει και για όλες οι εταιρείες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρείες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία).

Αναφέρεται επίσης πως η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μια από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών 196 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρεία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας