Teaser_faq[1]

Ο λογιστής σας και ο δικηγόρος σας μπορεί να έχουν δίκιο. Ωστόσο, ο λογιστής σας παραβλέπει κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία που σχετίζονται με το franchising.

Είναι απολύτως φυσιολογικό να υπάρχει στις συμβάσεις franchise κάποιος όρος που να περιορίζει τον franchisee από το να συνεχίσει τον ίδιο τύπο επιχείρησης, στο ίδιο σημείο μετά τη λήξη του συμβολαίου. Οι όροι αυτοί συνήθως απαιτούν από τον franchisee να σταματήσει άμεσα να χρησιμοποιεί την πνευματική περιουσία του franchisor (π.χ. λογότυπο, εμπορικό σήμα, τεχνογνωσία κ.λπ.), να κατεβάσει όλες τις ταμπέλες του καταστήματος και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που περιέχει το brand name του franchisor. Κάποια συμβόλαια, μάλιστα, υποχρεώνουν τον franchisee να προχωρήσει στις αναγκαίες επιδιορθώσεις ή να ανακαινίσει ριζικά όλο το κατάστημα. Επιπροσθέτως, οι περισσότερες συμφωνίες franchise περιλαμβάνουν κάποιον όρο σύμφωνα με τον οποίο ο franchisee συμφωνεί να μην εμπλακεί σε οποιαδήποτε επιχείρηση η οποία είναι παρόμοια ή ανταγωνιστική με αυτή του franchisor από το ίδιο σημείο για ένα χρόνο.

Υπάρχουν ουσιαστικοί λόγοι που η συμφωνία franchise είναι κατ’ αυτόν τον τρόπο δομημένη. Σκεφτείτε τη συμφωνία franchise σαν ένα ενοίκιο, κατά τη διάρκεια του οποίου έχετε το δικαίωμα να κάνετε χρήση κάποιας ξένης ιδιοκτησίας, το οποίο σταματά με τη λήξη του ενοικιαστηρίου. Όταν, λοιπόν, λήξει το συμβόλαιο ενοικίασης που έχετε υπογράψει, δεν έχετε πλέον το δικαίωμα να βρίσκεστε εκεί.

Στο franchise, τα Entry Fees και τα Royalties που πληρώνετε είναι κάτι σαν ενοίκιο. Είναι αυτό που πληρώνετε για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε την πνευματική περιουσία του franchisor για όσο καιρό ισχύει η συμφωνία. Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε δικαιώματα στο να εκμεταλλεύεστε τη δύναμη του brand name, τη γνώση και την τεχνογνωσία του franchisor. Όπως είναι φυσικό λοιπόν, όταν εισέρχεστε σε μια συμφωνία franchise, δεν αποκτάτε το δικαίωμα να χρησιμοποιείτε την πνευματική περιουσία του franchisor για πάντα. Τα δικαιώματά σας φτάνουν μέχρι το χρονικό σημείο που καλύπτει το συμβόλαιό σας.

Υπάρχουν ωστόσο και άλλα θέματα. Στις περισσότερες συμφωνίες franchise ο franchisee λαμβάνει το δικαίωμα να δραστηριοποιείται χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο σύστημα μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Πράγμα που σημαίνει ότι ο franchisor δεν έχει το δικαίωμα να δώσει σε κάποιον άλλο franchisee το δικαίωμα να δραστηριοποιηθεί στην ίδια περιοχή. Προφανώς, λοιπόν, αν ο πρώην franchisee συνεχίσει κανονικά την επιχείρησή του χρησιμοποιώντας τα προϊόντα και την τεχνογνωσία του franchisor, ακόμα και μετά το τέλος του συμβολαίου, o franchisor δεν θα είναι «πρακτικά» σε θέση να δώσει το δικαίωμα σε κάποιον νέο franchisee να δραστηριοποιηθεί στην ίδια περιοχή. Γιατί ο νέος franchisee σίγουρα δεν θα δεχτεί να επενδύσει ανοίγοντας ένα κατάστημα και διαθέτοντας μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που ήδη διατίθεται στην αγορά από τον πρώην franchisee. Πόσο μάλλον, όταν ο πρώτος θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κάποιες αμοιβές ως μέλος του συστήματος, ενώ την ίδια στιγμή ο πρώην franchisee θα είναι ελεύθερος δεσμεύσεων. Άρα δεν είναι λογικό να ζητά ο franchisee να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή του μετά τη λήξη του συμβολαίου, γιατί είναι αντιδεοντολογικό για τον επόμενο franchisee του δικτύου.

Είναι, λοιπόν, πολύ φυσιολογικό να συναντήσετε τέτοιου είδους περιοριστικούς όρους σε μια συμφωνία franchise. Ωστόσο, είναι πιθανό κάποιοι από τους συγκεκριμένους περιοριστικούς όρους να μην είναι βασισμένοι σε λογική βάση. Σε περίπτωση, λοιπόν, που προκύψει κάποια διαμάχη ανάμεσα σε franchisee και franchisor η οποία καταλήξει στα δικαστήρια, δεν είναι απολύτως σίγουρο το ποιος από τους δύο θα δικαιωθεί, αν και η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι δικαιώνεται ο franchisor, ο οποίος είναι εύλογο ότι πρέπει να προστατεύεται ως τεχνογνωσία, επωνυμία, σύστημα. 

Αξιοποιήστε τη δύναμη της πείρας σας, την ποιότητα της σχέσης σας με τον franchisor και τη δυναμική του δικτύου προς όφελός σας.

Ποια είναι τα κρίσιμα στοιχεία που πρέπει να εξετάσετε

Τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να εξετάσετε -και προσέξτε, γιατί η λογική του λογιστή σας μπορεί να αποδειχθεί λαθεμένη- είναι η δυναμική που έχει το δίκτυο, η πιστότητα των πελατών στην επωνυμία-brand name, η εξέλιξή του και κυρίως η δυνατότητα του franchisor να δημιουργήσει ένα νέο κατάστημα κοντά στο δικό σας, εάν εσείς αποχωρήσετε από το δίκτυο.  

Συνήθως σε μια τέτοια σύγκρουση η θέση του franchisee είναι ιδιαίτερα ευάλωτη. Δεν διαθέτει την αγοραστική δύναμη, την τεχνογνωσία, τους πόρους που διαθέτει ο franchisor, ο οποίος -έχει συμβεί, άλλωστε- μπορεί να κινηθεί ιδιαίτερα επιθετικά στην τοπική αγορά, εξωθώντας τον πρώην franchisee του σε κλείσιμο.

Το πλέον φρόνιμο για έναν franchisee στο τέλος της συμβατής περιόδου είναι να κάνει μια συστηματική αποτίμηση της περιόδου και να αξιολογήσει την πρόοδο που έγινε, τι του πρόσφερε ο franchisor -κρίνοντας με βάση τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την αναγνωρισιμότητα που είχε στο ξεκίνημα σε σχέση με σήμερα- να επανεξετάσει τη δυναμική του δικού του καταστήματος και της περιοχής και να προσπαθήσει να κεφαλοποιήσει το νέο του περιουσιακό στοιχείο: Την πείρα που του πρόσφερε το σύστημα franchise όλα αυτά τα χρόνια. 

Οι επιτυχημένοι franchisees επικεντρώνονται σε δύο ερωτήματα:

1. Τι θα μπορούσα να πάρω περισσότερο απ’ τον franchisor όλα αυτά τα χρόνια ή πώς θα μπορούσα να αξιοποιήσω καλύτερα τη δυναμική του δικτύου και τους μηχανισμούς υποστήριξης; Τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα για να το εφαρμόσω τώρα ώστε να πάει ακόμα καλύτερα η επιχείρησή μου;

2. Τι δυνατότητα ανάπτυξης διαθέτω; Μπορώ να ανοίξω ένα δεύτερο κατάστημα; Μπορώ με τη βοήθεια του franchisor να γίνω multi-unit franchisee;

Αξιοποιήστε, λοιπόν, τη δύναμη της πείρας σας, την ποιότητα της σχέσης σας με τον franchisor και τη δυναμική του δικτύου προς όφελός σας. Με την απομάκρυνσή σας από το σύστημα είναι σαν να χαρίζετε σε άλλους -και συγκεκριμένα στον επόμενο franchisee- τις προσπάθειες που κάνατε για να γίνει γνωστή και ισχυρή η επωνυμία του δικτύου στην περιοχή. Είναι και δικό σας περιουσιακό στοιχείο και οφείλετε να το προστατεύσετε.

Ο λογιστής σας και ο δικηγόρος σας μπορεί να έχουν δίκιο. Ωστόσο, ο λογιστής σας παραβλέπει κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία που σχετίζονται με το franchising.

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας