Teaser_faq[1]

Το μεγαλύτερο προσωπικό πρόβλημα δημιουργείται από τους franchisee που δεν έχουν δώσει την απαραίτητη προσοχή στον εαυτό τους και σ’ όσους βρίσκονται τριγύρω τους. Στις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες. Μιλάμε συχνά για την ανάγκη της ανάληψης μία Επισκόπησης Προσωπικών και Οικογενειακών Συνεπειών. Μπορεί να ακούγεται κάπως βαρύγδουπο αλλά είναι αναγκαίο.

Όταν εισέρχεστε σε ένα franchise είναι σα να εισέρχεστε σε μία οικογένεια και όπως σε κάθε καλά δομημένη οικογένεια υπάρχουν όρια που καθορίζουν την αποδεκτή συμπεριφορά και δράση όλων των μελών της. Ως franchisee έχετε επενδύσει σε ένα «σύστημα» οπότε είναι δίκαιο- και προφανώς απαραίτητο - να πρέπει να ακολουθείτε αυτό το σύστημα (όπως καταγράφεται στα εγχειρίδια χρήσης, στην αρχική εκπαίδευση και στις συνεχείς οδηγίες και συμβουλές ) και να εργαστείτε με τους άλλους franchisees και τον franchisor για να βελτιώσετε το προϊόν και τις υπηρεσίες.

Εάν εισέρχεσθε στον χώρο του franchise όντας πριν ελεύθερος επαγγελματίας ή αν έρχεστε από τον επιχειρηματικό κόσμο θα πρέπει να αναγνωρίσετε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε κατεύθυνση στο franchise εκτός εάν όλο το σύστημα αλλάξει πρώτα. Στα οργανωμένα συστήματα franchise, ενθαρρύνεται το επιχειρηματικό πνεύμα και είναι γεγονός ότι  κάποιες από τις καλύτερες ιδέες προέρχονται από τον χώρο των franchisees αλλά όμως υιοθετούνται μέσω μίας προκαθορισμένης  διαδικασίας που μπορεί να πάρει αρκετό καιρό. Το franchise είναι ομαδικό παιχνίδι και περιλαμβάνει (απαιτεί) αλλαγές στο μοντέλο διαχείρισης που έχετε εφαρμόσει  και στις συνήθειές σας.

Όταν ερευνά την ένταξη σε ένα franchise ο μελλοντικός δικαιούχος θα εστιαστεί συνήθως στα καίρια σημεία των οικονομικών στοιχείων, της στρατηγικής  μάρκετινγκ, του ενημερωτικού φακέλου και των νομικών συμφωνιών. Συνήθως παραβλέπουν τελείως την καίρια διαδικασία της αυτό - αξιολόγησης. Ο franchisor  μπορεί να σας παράσχει με την αρχική εκπαίδευση, την αρχική υποστήριξη μάρκετινγκ και τη συνεχή υποστήριξη σε θέματα λειτουργίας, ανθρώπινων πόρων και πωλήσεων, αλλά εσείς είστε αυτός που τελικά θα καθορίσει την αποδοτικότητα της επένδυσης, την κερδοφόρα πορεία!  Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα  franchise  μόνο επειδή είναι ελκυστικό τότε μην το αποφασίσετε – ο ρόλος του Franchisee δεν είναι ούτε ξεκούραστος ούτε χωρίς προβλήματα. Προχωρήστε μόνο όταν έχετε πλήρη γνώση τι σημαίνει και τι απαιτεί από εσάς και τους οικείους σας

Οι πρώτοι μήνες ως Franchisee αναφέρονται συχνά ως η «περίοδος του μέλιτος», μία περίοδος μετά την οποία αρχίζει μία περίοδος έντονων ερωτήσεων προς τον εαυτό σας. Για να αποφύγετε αυτές τις αμφιβολίες περιλάβετε μία αυτοαξιολόγηση με προσοχή πριν την αγορά. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε πως λειτουργεί ένα franchise και ποιος είναι ο ρόλος σας ως franchisee. Ρωτήστε τον εαυτό σας «μπορώ να είμαι σκληρός παίκτης; Έχω τις δεξιότητες για αυτή την εργασία ή εάν όχι είμαι διατεθειμένος (η) να εκπαιδευτώ;» Σε όλες τις περιπτώσεις βεβαιωθείτε ότι παίρνετε την απόφαση για αγορά με το μυαλό σας και όχι με την καρδιά σας.

Το να έχετε δική σας επιχείρηση είτε ως μέλος ενός συστήματος franchise ή με άλλο τρόπο είναι μία δέσμευση πλήρους απασχόλησης και για αυτό το λόγο θα πρέπει να συνεκτιμήσετε τον χρόνο που απαιτείται για την οικογένεια σας καθώς και τον χρόνο για τον εαυτό σας. Είναι συστατικό στοιχείο στο επιχειρηματικό σχέδιο. Εάν είστε ελεύθερος  και δεν υπάρχει και συνέταιρος τότε η απόφαση έγκειται μόνο σε σας,  αλλά όμως τα περισσότερα franchise ανήκουν σε συνεταίρους ή συμμετέχουν και τα μέλη της οικογένειας οπότε  η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται  από κοινού και είναι συχνά ο κύριος  λόγος για την αποτυχία μίας επιχείρησης γιατί δεν πρέπει να ξέρεις μόνο πως λειτουργεί η επιχείρηση αλλά πως οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στην μεταξύ τους σχέση και στις απαιτήσεις της.

Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα προκαλέστε την ενεργό συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην διαδικασία επιλογής. Εάν χρηματοδοτείτε την επιχείρηση με υποθήκη του σπιτιού σας αυτό θα προκαλέσει πρόσθετο συναισθηματικό φόρτο οπότε θα απαιτηθεί διεξοδική συζήτηση και συναίνεση. Θέστε τακτικές ημερομηνίες για ανασκόπηση της πορείας της επιχείρησης με όλα τα μέλη της οικογενείας που απασχολούνται με την επιχείρηση τουλάχιστον μία φορά το μήνα και εάν υπάρξουν δύσκολα θέματα καλέστε ένα ανεξάρτητο άτομο να είναι ο προεδρεύων της συνάντησης. Η επιτυχία εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το επίπεδο επικοινωνίας και αποδοχής.

Οι πρώτοι μήνες μετά την έναρξη μπορεί να είναι τελείως απογοητευτικοί σε επίπεδο πωλήσεων. Συνήθως απαιτείται κάποιος χρόνος για να επιτευχθεί ο στόχος. Ο franchisor σας παρέχει την αναγκαία τεχνογνωσία και υποστήριξη αλλά όμως εναπόκειται στο πάθος και την απόδοση του franchisee να κάνει την επιχείρησή του επιτυχημένη. Δεν είμαστε όλοι υπεράνθρωποι όμως για αυτό το λόγο καθορίστε  ένα ρυθμό στον εαυτό σας. Να θυμάστε να διαθέτετε χρόνο και εκτός επιχείρησης ώστε η απόδοσή σας να έχει διάρκεια και παραγωγικότητα. Μια σύμβαση franchise , κάθε επιχείρηση διαρκεί αρκετά χρόνια   οπότε κοιτάξτε μακρύτερα και βεβαιωθείτε ότι επιτυγχάνετε  ένα καλό μείγμα επιχειρηματικής και προσωπικής ζωής.

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας