Επιδείνωση εμφανίζει ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών για το Λιανικό Εμπόριο μετά τη βελτίωσή του τον Μάιο κυρίως λόγω του Πάσχα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον Ιούνιο 2013 ο δείκτης διαμορφώνεται στις 73,9 (από 79,5) μονάδες, στην ανώτερη πάντως επίδοση των τελευταίων 3½ ετών. Οι αρνητικές εκτιμήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις εντείνονται, όπως και οι προβλέψεις για τις πωλήσεις του επόμενου τριμήνου, οι οποίες επιδεινώνονται στο σύνολο σχεδόν των εξεταζόμενων κλάδων.

Όσον αφορά το δείκτη του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα αυτός διαμορφώνεται στις 93,5 μονάδες με τις τάσεις που καταγράφονται στους επιμέρους δείκτες να είναι μικτές.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, μετά από μια αισθητή ανάκαμψη το Μάιο, τον Ιούνιο χάνει 3 μονάδες, κινούμενος στις -66,5 μονάδες, παραμένοντας πάντως σε μια από τις υψηλότερες επιδόσεις της τελευταίας τριετίας. Οι Έλληνες παραμένουν σταθερά οι πιο απαισιόδοξοι Ευρωπαίοι καταναλωτές με δυσμενείς προβλέψεις όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των νοικυριών, την οικονομική κατάσταση της χώρας, τις προθέσεις για αποταμίευση, τις προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας και τις προβλέψεις για μείζονες αγορές.

Διαβάστε εδώ την πλήρη έρευνα

 

 

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας