Η ενίσχυση της προσπάθειας των ελληνικών δικτύων να επεκταθούν στις διεθνείς αγορές αποτελεί βασική προτεραιότητα της νέας διοίκησης του Συνδέσμου Franchise της Ελλάδος, με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Πετρίδη, πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του εκπαιδευτικού Ομίλου ΑΧΟΝ, ο οποίος προτείνει επίσης μείωσητου κόστους συνδρομών για την προσέλκυση νέων μελών.

Ο κ. Πετρίδης δεσμεύεται να συνεχίσει το έργο της προηγούμενης διοίκησης αναφορικά με την εξωστρέφεια του Συνδέσμου, έργο που πιστώνεται στον πρώην πρόεδρο Ιωάννη Ηλιάδη αλλά και στο Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Σωτήρη Γιαννακάκη, που είχε την ευθύνη στα νομικά θέματα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με τη νομική γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Franchise (WFC), τον ενεργό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αλλά και την ανάληψη της έδρας του Μεσογειακού Συνδέσμου Franchise (WFF).

Σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη, τόσο η ύφεση στην Ελλάδα, όσο και οι τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στο εξωτερικό καθοδηγούν τους Έλληνες δικαιοπαρόχους στην απόφαση να επεκταθούν εκτός των συνόρων. Τονίζει δε ότι θα καταθέσει την εμπειρία και τις επαφές του από τη διεθνή αγορά ώστε ο Σύνδεσμος να γίνει εφαλτήριο για ανάπτυξη των ελληνικών εταιρειών στο εξωτερικό.

Πέρα από την εξωστρέφεια, ο Σύνδεσμος σχεδιάζει πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση της διείσδυσης του franchising και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς στο θεσμό. Εξάλλου, πεποίθηση του κ. Πετρίδη είναι ότι η νέα εποχή της οικονομίας αποδυναμώνει τα αυτόνομα καταστήματα και κάνει ακόμη πια ισχυρά τα πλεονεκτήματα του franchising.

Σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Πετρίδης στην επόμενη συνέλευση του Δ.Σ. που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου (17:00, Βουλιαγμένης 7) θα προτείνει τη δραστική μείωση των συνδρομών ώστε ο Σύνδεσμος να προσελκύσει περισσότερα μέλη, ενώ η έδρα του Συνδέσμου μεταφέρεται στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΑΧΟΝ ώστε να αποφεύγονται τα έξοδα του ενοικίου, της γραμματειακής υποστήριξης και ΔΕΚΟ.

Γενική Συνέλευση

Υπενθυμίζεται ότι το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Franchise της Ελλάδος αναδείχθηκε στην επαναληπτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου στις 6 Ιουνίου, όπου ψηφίσαν περίπου 25 μέλη. Πέρα από τον πρόεδρο κ Πετρίδη αναδείχθηκαν: πρώτος αντιπρόεδρος ο Βλάσσης Γεωργάτος από τον Όμιλο Γρηγόρης Μικρογεύματα, δεύτερος ο Νίκος Μαρκόπουλος της από τη Vivartia, τρίτος ο Νίκος Μαρκόπουλος από το Γερμανό, γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Κοσμόπουλος από τα Carrefour, ταμίας ο Γιώργος Ιωάννου από την Ευρωγνώση.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας