Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) εκφράζει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε ανακοίνωσή της τονίζει πως παρά τις αντιδράσεις του συνόλου των εμπλεκομένων φορέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει πως «Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε την εμμονή του Υπουργείου σε ένα μέτρο που οδηγεί σε μεγαλύτερη δυσκαμψία την αγορά και τις επιχειρήσεις, αυξάνει το κόστος λειτουργίας και επιβαρύνει τους αυτοαπασχολούμενους».

Αναφέρεται πως σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές δεν έχει φέρει θετικό αποτέλεσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ όσον αφορά την ελληνική αγορά η πλειοψηφία των εμπόρων είναι αντίθετη με το μέτρο (78,4% στην έρευνα Ιανουαρίου 2013, ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ).

Όπως τονίζει ΓΣΕΒΕΕ σε ανακοίνωσή της δεν δημιουργείται καμμιά θετική προοπτική τουναντίων αναμένονται περισσότερα λουκέτα και συρρίκνωση για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που θα ανατροφοδοτήσουν το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας.

Παράλληλα σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά από κοινή σύσκεψη οι ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΟΙΥΕ που εκπροσωπούν την πλειψηφία του εμπορικού κόσμου και των εργαζομένων αποφάσισαν να συστήσουν "κοινωνική κίνηση" με την επωνυμία «Συμμαχία για την Κυριακή – Αργία», με στόχο τη διαφύλαξη της Κυριακής ως ημέρας αργίας. Στη συνάντηση αποφασίστηκε να δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στην οικονομία, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστούν επίσης στοιχεία από τα Ινστιτούτα της ΓΣΒΕΕ και ΕΣΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ) για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς και οι προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και της ΟΙΥΕ για το ζήτημα αυτό.

Προσθέστε το σχόλιο σας