Teaser_kioskys-peristeri-katastima

Αφήνοντας πίσω τις διαφορετικές επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ένωσαν τις επιχειρηματικές τους δυνάμεις και μπήκαν στην οικογένεια των KIOSKY’S ONE STOP ALL. Ο λόγος για τους κ.κ. Γιώργο Χιώτη, Γρηγόρη Ραχιώτη και Κίμωνα Παπαδόπουλο, οι οποίοι επέλεξαν το franchising ως μέθοδο συνεργασίας, σε μια αλυσίδα σύγχρονη, με στρατηγική, πρωτοπόρο σχεδιασμό και ισχυρό brand name.

Πόσο εύκολο είναι να διευθύνει κανείς το δικό του KIOSKY’S OSA και να χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με το κοινό; Πόσο βοηθάνε οι συμφωνίες που έχει συνάψει η εταιρεία με τους προμηθευτές στην καθημερινή λειτουργία των καταστημάτων;  Οι τρεις νέοι επιχειρηματίες που λειτουργούν το δικό τους KIOSKY’S ONE STOP ALL στο Περιστέρι, απαντούν σε ερωτήσεις του  Franchise Success και αφηγούνται τη δική τους εμπειρία σε σχέση με τις νέες προκλήσεις που αντιμετώπισαν, την ανταπόκριση της τοπικής αγοράς και τον απολογισμό σε σχέση με την απόφασή τους να μπουν σε δίκτυο franchise.

Ολοκληρωμένες παροχές «με το κλειδί στο χέρι»

Μπορεί η ανταπόκριση του κόσμου να τους εξέπληξε ευχάριστα, όμως οι προκλήσεις για κάθε νέο επιχειρηματία παραμένουν πολλές. Κι εκεί πρέπει το δίκτυο να σταθεί δίπλα στον νέο συνεργάτη του και να του παράσχει ουσιαστική υποστήριξη. Σύμφωνα με τους ίδιους, το δίκτυο της KIOSKY’S OSA συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησής τους. «Μας έχουν λυθεί τα χέρια ακόμα και στα πιο λεπτομερή ζητήματα. Αρχικά, η σχεδίαση και κατασκευή έγινε τόσο άρτια για τα δεδομένα της Ελλάδας που ήταν μια ευχάριστη έκπληξη», τονίζουν. Οι τρεις επιχειρηματίες παρέλαβαν το κατάστημα «με το κλειδί στο χέρι» μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά τις γρήγορες διαδικασίες, το δίκτυο μερίμνησε για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση του προσωπικού ενώ παρείχε καθημερινή παρουσία των υπεύθυνων λειτουργίας, ποιοτικού ελέγχου, marketing κ.λπ. στο νέο κατάστημα, βοηθώντας στην εύρυθμη λειτουργία του από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Η γωνιά του καφέ ως στοιχείο μοναδικότητας

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να ανοίξουν ένα κατάστημα KIOSKY’S OSA έπαιξε επίσης και η γωνιά του καφέ. Όπως λένε, αποτελεί από τα πιο χαρακτηριστικά του καταστήματος, ενώ παράλληλα παρασέρνει ανοδικά τις πωλήσεις και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, κάνοντας τον πελάτη να έρχεται ξανά και ξανά σε καθημερινή βάση. «Η γωνιά του καφέ και των σνακ έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να προχωρήσουμε σε συμφωνία με την εταιρεία, καθώς είναι το ισχυρότερο «χαρτί» στην κερδοφορία του καταστήματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία εκείνα που χτίζουν την καθημερινή επικοινωνία με τους πελάτες, ενισχύοντας την πιστότητα κι επαναληψιμότητα στις επισκέψεις του κοινού; Είναι γενικά παραδεκτό ότι το να κερδίσει κανείς την εμπιστοσύνη του κοινού σε καιρούς οικονομικά δύσκολους είναι κάτι εξαιρετικά απαιτητικό. «Πρέπει να συνδυάσεις ποιότητα, ποικιλία, προσιτές τιμές σε έναν ευχάριστο και καθαρό χώρο. Δηλαδή, όλα τα στοιχεία που σε κάνουν να ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό», υποστηρίζουν.

Παροχές δικτύου και ρόλος franchisee

Αρκούν όμως οι παροχές του δικτύου για να κρατήσει κανείς το κοινό του και να χτίσει την επιθυμητή σχέση εμπιστοσύνης; Η απάντηση είναι όχι. Όπως οι ίδιοι τονίζουν, «η φιλική διάθεση και η ανταπόκριση στις καθημερινές ανάγκες καθενός προσωπικά, μέχρι το να γνωρίζεις τις συνήθειες και να εξυπηρετείς με ταχύτητα είναι μόνο δύο παραδείγματα», εξηγώντας ότι η προσωπικότητα και το μεράκι των συνεργατών- franchisees είναι τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά στη σχέση με τους πελάτες. Στη δική τους περίπτωση πάντως, φαίνεται ότι η «σύμπραξη των τριών», σε συνάρτηση με τον χώρο των καταστημάτων, που όπως μας λένε «είναι πραγματικά στολίδια, αλλά και ο ορισμός της άνεσης, όσον αφορά τη λειτουργικότητά τους», έχει θετική έκβαση. Η σχέση που έχουν δομήσει με το κοινό είναι προϊόν συλλογικής και καθημερινής προσπάθειας, καθώς όπως λένε «το χαμόγελο και η ευγένεια από μέρους μας επισφραγίζει την επιτυχημένη πώληση».

5 λόγοι που κάνουν το KIOSKY’S ONE STOP ALL μοναδικό

Τα KIOSKY’S OSA αποτελούν μια επιχειρηματική πρόταση, που όπως λένε, θα συνέστηναν σε φίλους και γνωστούς. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο πελάτης έχει τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς λόγους να επισκεφθεί το κατάστημα. «Καφές, καπνικά, μπακαλική, εξόφληση λογαριασμών και άλλα που έρχονται (όπως η υπηρεσία delivery), στον ίδιο χώρο με ελάχιστο χρόνο αναμονής και σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι ή τη δουλειά», είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους τα KIOSKY’S OSA αποτελούν έναν σταθμό για κάθε γειτονιά. Τέλος, η ύπαρξη κεντρικών συμφωνιών με προμηθευτές εξασφαλίζει μεγάλα περιθώρια κέρδους για τον franchisee και αποδεικνύει γιατί τα καταστήματα KIOSKY’S ONE STOP ALL αποτελούν συνταγή επιτυχημένης επένδυσης.

Όπως μας εξηγούν, «για κάθε επαγγελματία, ο χρόνος είναι χρήμα». Το δίκτυο της KIOSKY’S ONE STOP ALL παρέχει εξασφαλισμένη & ταχύτατη εκτέλεση των παραγγελιών, ελκυστικότατες τιμές χονδρικής -και το σημαντικότερο- ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο, διαδικασίες και στοιχεία δηλαδή που διευκολύνουν τους συνεργάτες – franchisees στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Ολόκληρη η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στο τεύχος 68 του περιοδικού «Franchise Success».

Για το δικό σου KIOSKY'S ONE STOP ALL, μπες εδώ

Επόμενο άρθρο»

«Προηγούμενο άρθρο

Προσθέστε το σχόλιό σας